parasol888 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Witam nie wiem czy tak powinno być czy nie.Ale jak sobie ustawię siłę nadmuchu dajmy na to na 3 kreski to co chwile klima sama zmniejsza na 2 kreski,albo na jedną co mnie strasznie wkurza.A w końcu nie po to ustawiam sobie na manual ,żeby nawiew sam się regulował.To normalne? czy mam coś zepsute bo sam nie wiem.Trybu auto strasznie nie lubię,bo wchodzę do nagrzanego auta i od razu klima wali w mordę na maksa.
pila24 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Klima działa albo w 100% automatycznie gdzie się auto świeci,lub w trybie automatycznym z możliwością manualnego wpływania na sile nadmuchu.
greg2505 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 4 godziny temu, parasol888 napisał: Witam nie wiem czy tak powinno być czy nie.Ale jak sobie ustawię siłę nadmuchu dajmy na to na 3 kreski to co chwile klima sama zmniejsza na 2 kreski,albo na jedną co mnie strasznie wkurza.A w końcu nie po to ustawiam sobie na manual ,żeby nawiew sam się regulował.To normalne? czy mam coś zepsute bo sam nie wiem.Trybu auto strasznie nie lubię,bo wchodzę do nagrzanego auta i od razu klima wali w mordę na maksa. Wszystko ok w kilku autach to sprawdzałem, różnica w trybie auto nie przestawisz bo automatycznie przechodzi w manual
parasol888 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2019 W dniu 26.04.2019 o 21:06, pila24 napisał: Klima działa albo w 100% automatycznie gdzie się auto świeci,lub w trybie automatycznym z możliwością manualnego wpływania na sile nadmuchu. No ta zgadza się.Tylko jak w trybie auto samemu sobie skoryguje siłę nadmuchu dajmy na to na 3 kreski co najbardziej mi odpowiada.To podmucha tak chwile i spada na 2 lub jedna.I non stop taka zabawa ja ustawiam na 3 a to mi zaraz zbija co mnie strasznie wkur***.Oczywiście jeszcze można obniżyć temperaturę to na chwile zacznie dmuchać szybciej.W innym samochodzie jak sobie ustawiłem to tak dmuchało.
pila24 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Bo jest odczyt z czujników temperatury wnętrza,jak już jest osiągnięta to obroty spadają by nadal nie chłodzić tylko utrzymać. Jak z kolei temperatura w kabinie wzrośnie to obroty wzrastają.
parasol888 Opublikowano 3 Maja 2019 Autor Opublikowano 3 Maja 2019 Ok,to wszystko jasne.Tylko chyba czujnik temperatury mam do wymiany.Bo ta ustawiona na klimie nie pokrywa się z rzeczywistością.Czujnik jest jeden ten w panelu klimy?.Czy gdzieś jeszcze?
pila24 Opublikowano 5 Maja 2019 Opublikowano 5 Maja 2019 Czujnik jest w panelu,ma mały silniczek który powoduje zassysanie powietrza w stronę czujnika temperatury by określić jej wartość. Poprawność jego działania można sprawdzić robiąc test klimy vagiem.
Rekomendowane odpowiedzi