Wojciech1987 Opublikowano 23 Maja 2019 Opublikowano 23 Maja 2019 Witam. Mam pytanie dotyczące wymiany tego łożyska na polosi w skrzyni.. Czy trzeba ściągać skrzynie da się wyjąć tą poółośke na aucie ? Oczywiście chodzi mi o łożysko z kasą. No i pytanie czy przy okazji warto jeszcze jakieś łożyska wymieniac? Może ktoś posiada instrukcje lub filmik jak to zrobić. Z góry dziękuję
marcinmariusz Opublikowano 23 Maja 2019 Opublikowano 23 Maja 2019 Na youtube kiedyś oglądałem taki filmik.Po niemiecku.Jak znajdę do wrzucę.
Wojciech1987 Opublikowano 23 Maja 2019 Autor Opublikowano 23 Maja 2019 Dzięki. Chyba da radę to zrobić bez zdejmowania skrzyni . Pomocny film na pewno wiele osób skorzysta. Pozdrawiam
bin85 Opublikowano 24 Maja 2019 Opublikowano 24 Maja 2019 Tak, skrzyni nie trzeba wyjmować, w skrócie wygląda to tak: - odkręcasz imbusa od piasty - potem śruby łączące przegub wewnętrzny z flaszą skrzyni i wyciągasz całą półoś - następnie 3 śruby widoczne na filmiku które trzymają łożysko wałka - zaopatrz się od razu w nową kapę dociskająca łożysko która jest poprawiona i lepiej trzyma łożysko + ewentualne podkładki dystansujące w zależności jaki luz ma łożysko w obudowie skrzyni - wyprasowujesz łożysko z wałka i składasz w odwrotnej kolejności
Rekomendowane odpowiedzi