xaxa Opublikowano 27 Maja 2019 Opublikowano 27 Maja 2019 Witam, ostatnio wróciły problemy z zeszłego roku dotyczące wchodzenia skrzyni w tryb awaryjny przy zapłonie, pomaga odczekanie chwili lub ponowne przekręcenie kluczyka, czasem odpali za 4-5 razem. Kiedy pojawia się błąd, kontrolki od świec i silnika nie włączają się a oznaczenie biegów cale pali się na czerwono, rozrusznik wtedy kręci ale odpalić nie chce. Kiedy już odpali startuje z 3 biegu ale wystarczy zredukować lub poczekać aż wbije 4 i działa normalnie, auto nie szarpie nie zachowuje się dziwnie. Widziałem takie cyrki w multi, a do tiptronica nie mogę znaleźć rozwiązania. Podobno potrafi sterownik tak świrować od skrzyni który jest pod nogami pasażera, ale u mnie w tym miejscu jest moduł bluetooth. Poprzednio mechanik stwierdził że należy wymienić nastawnik turbiny i pomoże bo faktycznie ktoś już tam wcześniej dłubał i niby pomogło ale gdy tylko zaczeło się robić coraz cieplej usterka wróciła. Błędy jakie wyrzuciło Skrzynia 006273 - Sygnał żądanego przyśpieszenia P1881 - 000 - brak informacji - Sporadyczny 049408 - Brak komunikacji ze sterownikiem silnika (SAE U0100 - 000 - ECM/PCM) - Sporadyczny ABS/hamulce 01314 - Sterownik silnika 008 - Niezrozumiały sygnał - Sporadyczny Zest.wskaźników 01314 - Sterownik silnika 004 - Brak sygnału / brak komunikacji - Sporadyczny
natakus22 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 znalazłeś rozwiązanie ? mam to samo
Lukjan Opublikowano 4 Grudnia 2020 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Witam, mam ten sam problem, udało się rozwiązać ? Bo już nie mogę przez to spać ... ?
PAWEL69 Opublikowano 6 Grudnia 2020 Opublikowano 6 Grudnia 2020 Witam. Na początek po sprawdzać zasilanie ecu. Wiązka do ecu do sprawdzenia.Macie jakieś zabezpieczenia antykradzieżowe?
oneskypemen Opublikowano 26 Listopada 2022 Opublikowano 26 Listopada 2022 Ktoś doszedł do przyczyny błędu?
Rekomendowane odpowiedzi