Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nawigacja Nokia N73 + Moduł GPS LD-3W (lubModuł GPS LD-1W)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Troszkę zejdę z tematu. Testowałem (bo był okres, że był za darmo) Naviexpert-a. I powiem że sprawdził się znakomicie. Według mnie przewyższa jakością informacji Automapę ze względu na naprawdę częste aktualizację map. Programik jest napisany w Javie i zajmuje naprawdę niewiele ze względu na to, że wszelkie trasy generowane są na serwerach firmowych i mapy są ściągane na bieżąco według potrzeb. Używałem tego na Siemensie S65 i niestety kicha, programik się mulił i głos mówiący o manewrach był żenującej jakości. Teraz testowałem na Nokii 6280 i jest w sumie rewelacyjnie- głos, wielkość wyświetlacza i szybkość działania (między innymi poprzez 3G). Dla mnie jest to w sumie optymalne rozwiązanie, ponieważ iPaq to klocek-urządzenie, które próbuje udawać telefon i nie chciało mi się go nosić (rozpinać i podpinać po każdorazowym wyj. i wej. do autka) i wszędzie walały się kable. Polecam chociaż na próbę, trzeba tylko dorwać/pożyczyć odbiornik GPS i trafić na jakiś okres promocyjny gdzie można za darmochę programik testować lub opłacić sobie np. jeden dzień. Podoba mi się ten projekt ponieważ jest wciąż rozwijany i jest nasz rodzimy. Pomoc techniczna też jest dość rozbudowana. Uprzedzając ewentualne pytania, nie jestem w żadnym stopniu powiązany z firmą o której produkt opisuję.

Opublikowano
Wysłałem zapytanie do AutoMapy o treści:

"Czy w niedługiej przyszłości szykowane jest oprogramowanie AutoMapa pod system Symbian?"

Odp.: "Niestety w najblizszej przyszlosci nie jest planowane wydanie AM na Symbiana."

No i lipa jak nic.

TomTom się rozwija ale chyba do AM traci znacznie, więc może jakiś inne oprogramowania?

Jeśli potrafili w ciągu roku zaktualizować prawie pełne pokrycie Czech, to można się spodziewać, że w niedługim czasie zajmą się na konkretnie Polską. Najnowsza aktualizacja map 6.60 1223 daje 34% pokrycia i szczerze przyznam, że mi to póki co wystarcza.

A ta cudowna AM już niejeden raz wyprowadziła mnie i innych w pole...

Opublikowano
  • Autor

Może TT w dużych miastach sie w miarę sprawdza ale w mniejszych to straszna lipa - 3 ulice na krzyż.

O naviexpertcie coś już słyszałem i w miarę przyzwoiste opinie.

Opublikowano

No tylko nie zapominajcie o tym ze za naviexperta musicie placic przed skorzystaniem :P

Opublikowano

Ja chyba jak bede kupował to zdecyduje sie na Nokie plus tomtom, bo windowsa maja tylko spore komunikatory a one na codzień niezbyt wygodne sie wydają.. ; ]

Niesamowite cacka z tych N73 a N93 to kosmos, swoja drogą, tydzień temu w Galeri Kazimierz 2h w piątek stałem i bawiłem sie nimi na zmiane, bo nokia zrobiła swoje stoisko.. miodzio..

Zamiast kupować navi za ok tysiaka, kupie telefon , do tego antenka i program wczesniej sprzedajaąc komórke .. bo wątpie by cokolwiek oszło na noki 7610- zamuł ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Niedlugo Copernicus ma do map Navigo2 dorzucic mapy Europy. Jak beda tak dobre jak mapa Polski to maja u mnie 5 z plusem.

Opublikowano

Niedlugo Copernicus ma do map Navigo2 dorzucic mapy Europy. Jak beda tak dobre jak mapa Polski to maja u mnie 5 z plusem.

Zgadzam sie w 100% :)

Opublikowano

Nie pozostaje teraz nic tylko czekać ;)

Chociaż w sumie mi wystarczają mapy Polski, na razie się nie wybieram poza granice samochodem więc już jestem bardzo zadowolony z Navigo. A zawsze można korzystać z dwóch map :)

Opublikowano

To jaka jest obecnie naj mapa na Polske na Nokie 7610(symbian). Czy to wogóle ma sens ? I jaka jest jej prajs ? :grin:

Opublikowano

... a na czym chodzi Copernicus, czy na Noki 6680 mozna to odpalic?

Czy ktos ma program na 6680 , w ktorym mozna wpisac recznie szerokosc i dlugosc geograficzna jako miejsce docelowe?

Od jakiegos czasu korzystam z nokijskiego GPSa w parze z 66880.

Moge potwierdzic opinie , ze glowne drogi i duze miasta pokryte sa w miare ok. Niestety mniejsze miejscowosci maja bardzo slabe pokrycie.

Jako alternatywnego uzywam programu Nav4All, ktory kiedys byl darmowy. Jest on duzo dokladniejsz poniewaz sciaga mapy "online" w czasie jazdy.

Glowne zalety Nav4All:

1. nie trzymasz setek MB na karcie pamieci (jak w przypadku map TT)

2. bardzo dobre pokrycie

3. mala ilosc sciaganych danych - na trasie Wawa - Gdynia ok 400KB

4. Idealne w przypadku ryczltowych oplat za transmisjie np iPlus

Wady:

1. Wymagane minimum GPRS - gdy dostepna transmisja danych jest zbyt wolna program traci polaczenie z serwerem i nawigacja przestaje dzialac.

2. po przerwie w transmisji dosc dlugo trwa ponowne nawiazanie komunikacji z serwerem.

3. pewnie jeszcze cos sie znajdzie ale nic szczegolnie uciazliwego

Te dwa programiki niezle sie uzupelniaja.

Pozdro

Opublikowano

osobiście uzywam tego zestawu ,,Nawigacja Nokia N73 + Moduł GPS LD-3W'' i jestem heppy TT wersja 6.010 mapy ściagnięte z internetu i jeździmy gdzie popadnie !!!

Opublikowano

A taki bajer to tylko do telefonów nokii? CHodzi mi o nawigacje.

Opublikowano

A taki bajer to tylko do telefonów nokii? CHodzi mi o nawigacje.

Nie tylko. np. Sony ericsson P900 : jest na symbianie, ekran dotykowy, duzy ekran, i chyba duzo tanszy od n73 ;)

A z innych alterntyw to na allegro sa nawet komorki mediona z nawi, chyba nawet z wbudowana antena...

Opublikowano

Za cenę tego zestawu można wychaczyć np MDA Compact 3. Sprzęt o podobnych rozmiarach, pełnowartościowy palmtop z wbudowanym GPS, system Windows Mobile 5.0 więc chodzą wszystkie programy do nawigacji no i funkcjami bije na głowę Nokię.

Opublikowano

Dokładnie, tak się właśnie zastanowiłem, że nawigacja w telefonie to troszkę lipa. Jak pożyczyłem navigo2 od szefa to przynajmniej widziałem gdzie jadę i nie musiałem się skupiać na małym wyświetlaczu. Zdecydowanie wygodniej.

Opublikowano

Jezeli kogoś stać na komórke+navigacja z prawdziwego zdarzenia to luz, a jak nie to komórka wypaśna z antena i programem da rade myśle. Różnica w cenie może byc niewielka, chyba że ktos nie potrzebuje wypas komórki.. ; ]

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie, tak się właśnie zastanowiłem, że nawigacja w telefonie to troszkę lipa. Jak pożyczyłem navigo2 od szefa to przynajmniej widziałem gdzie jadę i nie musiałem się skupiać na małym wyświetlaczu. Zdecydowanie wygodniej.

Kolega nie rozumie ideii tego rozwiązania. I tu nie dyskutujemy co lepsze.