benkarf Opublikowano 10 Lipca 2019 Opublikowano 10 Lipca 2019 Witam pytanie mój egr cały zalany olejem wygląda to ochydnie w ten weekend będę wymieniał turbine na regenerowana chce odrazu ogarnąć egr co z nim zrobić zaślepki czy wyczyścić egr i kolektor obstawiam ze mokry jest przez turbine bo leje olejem. Odrazu chce ic umyc żeby było wszystko na sii pozdrawiam
kamil-vag Opublikowano 10 Lipca 2019 Opublikowano 10 Lipca 2019 EGR cieknie bo puszczają w nim uszczelnienia, jeden na ośce klapy gaszacej, drugi na osi grzybka co skutkuje wyciekami z bocznych otwórów odpowietrzajacych... Zostaje Ci albo kupienie nowego i spokój na dłuższy czas, albo próba regeneracji starego... Możesz wykluczyć egr z układu, zaslepiajac boczne otwory i dać zaślepke odspodu... Ja w swoim zmieniałem uszczelniacz na ośce klapy gaszacej i do dziś jest suchutko... Gorzej ze zmianą uszczelniacza pod grzybkiem... Mam już 2 rozebrane egry, kupione uszczelniacze, będę próbował to wymienić, postaram się wrzucić temat na forum i opisać co i jak...
benkarf Opublikowano 10 Lipca 2019 Autor Opublikowano 10 Lipca 2019 Oo był bym wdzięczny czekam bo zastanawiam się kupić dwie zaślepki i tyle albo wywalić go i zostawić sama klapę gaszaca chce mieć spokój doprowadzać silnik do stanu suchości
Rekomendowane odpowiedzi