Księciunio89 Opublikowano 19 Lipca 2019 Opublikowano 19 Lipca 2019 Witam serdecznie, chciałbym się przywitać i trochę Wam opowiedzieć o swojej kolejnej Audi A4 b6 ? : Po małych przygodach z samochodami wracam spowrotem do b6. Wcześniej uzytkowalem Audi 80 b4 następnie a4 b5 i od 2014r A4 b6 1.9tdi avf ? auto sprowadzilem osobiście z duesseldorfu byłem z niego mega zadowolony, jeździłem nim ponad 4 lata zrobiłem ponad 100tys., po drodze kilka modów o których już nie będę tutaj zanudzał? wstawię kilka fotek mojej byłej b6 ?. No i w tym roku wpadł mi do głowy ?świetny pomysł, żeby sprzedać B6. A kupię sobie coś nowszego coś w Q ?. Auta nigdzie nie wystawiłem, na fb na grupie chlopaczek szukał b6 to mu podesłałem kilka fotek no i zaproponował dobry hajs ? i poszła B6 do innego właściciela. A ja...? zacząłem szukać b7 1,8t quattro, nie było łatwo ale coś się znalazło: Auto ogólnie ok niby prawie to samo co B6, było w bardzo dobrym stanie technicznym i lakierniczym ale sorry mnie te 1,8t nie pociąga ?wiem że każdy ma swoje i o gustach się nie dyskutuje?. Uzytkowałem tą b7 2 miesiące i brakowało mi diesla i B6 (o spalaniu już nie powiem ?). No i co i znów zacząłem szukać B6, a b7 sprzedałem na + ??. O moich poszukiwaniach b6 też nie będę się tu rozpisywał, ale znalazłem właśnie na tym forum swoją CCCO??. Audi jest bardzo długo gościem tego forum i już tu pozostanie ??? 1,9 tdi avf 201,2KM 2004r ? Teraz trochę zdjęć wnętrza ? Auto jest mega techniczne dofinansowane, chłopaki z forum dbali o nią jak najlepiej. O wszystkich modach i naprawach będę po trochu opisywał w kolejnych postach jak będą chętni. Auto służy mi już prawie pół roku i jestem mega zadowolony, będę o nią dbał tak samo albo i lepiej bo lepszego auta od b6 już nie ma i nie będzie. ??? Pozdro chłopaki ??
Księciunio89 Opublikowano 19 Lipca 2019 Autor Opublikowano 19 Lipca 2019 Ostatnio zrobiła trasę 1500km w jedną stronę (razem 3000km) bez najmniejszego problemu ? Köln
dekiel 13 Opublikowano 20 Lipca 2019 Opublikowano 20 Lipca 2019 To ci historia. ? Jakieś plany modófff ?
Księciunio89 Opublikowano 20 Lipca 2019 Autor Opublikowano 20 Lipca 2019 Mechaniczne póki co to regeneracja zacisków 320/288 nowe klocki i eksploatacja, oleje filtry? Blacharsko czekam na wolny termin u swojego lakiernika będę poprawiał błotniki i jakaś zaprawke, jest też plan na zderzak tył z S4 i montaż nowego wydechu. Co do środka to leży już i czeka kiera z b7 z multi funkcja ?
kamil-vag Opublikowano 21 Lipca 2019 Opublikowano 21 Lipca 2019 Fajna sztuka na start ! Powodzenia w modzeniu i szerokości P.S kogo to było wcześniej autko z forum ? ? ?
Księciunio89 Opublikowano 21 Lipca 2019 Autor Opublikowano 21 Lipca 2019 46 minut temu, staniek napisał: @PIXI Chyba, że pomyliłem/pomieszałem? Nie pomyliłeś ?
Księciunio89 Opublikowano 22 Lipca 2019 Autor Opublikowano 22 Lipca 2019 A tu dla przypomnienia lista rzeczy które już są na pokładzie ? : SILNIK -Chiptuning 201,2 KM 406 NM przeprowadzony w znanej profesjonalnej firmie R-PERFORMANCE -Turbosprężarka BRD z audi a4 B7 2.0 TDI 170 KM -Centralny Intercooler Fmic Nissens -Orurowanie na zamówienie z firmy Sporttig -Wkład filtra powietrza K&N -Dukt powietrza audi S4 -Dodatkowe oryginalne osłony w komorze silnika -Downpipe ZAWIESZENIE Oryginalne zawieszenie Sline twardość 1BE HAMULCE -Przód 320 mm zestaw z audi A6 -Tył 288 mm zestaw z audi A4 B7 3.0 BUDA -Pełny pakiet Sline : Zderzaki, lotka, listwy, nakładki na drzwi -Wszystkie szyby oryginał z 2004r -Lampy przód bixenonowe, soczewki z VW -Światła do jazdy dziennej -Oryginalna antena radiowa płetwa -Alufelgi 17” opony continental conti contact sport 225/45/17 -Alufelgi 16” opony zimowe nokian wr d3 asymetryczne 205/55/`6 -Przyciemnione szyby -Blendy lusterek z audi A6 -Podgrzewane lusterka zewnętrzne -Wycieraczka tył z audi Q5 -Podgrzewane mgiełkowe dysze spryskiwaczy WNĘTRZE -Przednie fotele półskórzane materiał speed podgrzewane, na oparciu siatki, el. regulowane lędźwie, schowki pod siedzeniami -Tylna kanapa półkórzana materiał speed -Podłokietnik tył z „mcdonald” w środku dopasowana oryginalna apteczka -Kierownica trójramienna sline po bokach obszyta perforowaną skórą u góry gładka skóra -Gałka zmiany biegów obszyta perforowaną skórą -Dźwignia hamulca ręcznego obszyta perforowaną skóra -Boczki w drzwiach czarne sline -Podsufitka czarna sline -Fotochromatyczne lusterko wsteczne -Rolety tylnych drzwi -Roleta pionowa i pozioma w przestrzeni bagażowej -Schowek klimatyzowany z półką na zmieniarkę bez lodówki -Kolorowy Fis -Zegar radiowy -tempomat -manetka pełnego FISu -Bluetooth -CB radio zamontowane w półce pod kierownicą + antena z pełnym okablowaniem zainstalowanym pod listwami -Włącznik świateł chrom z VW -Przełączniki szyb chrom z audi A3 -Auto alarm + czujniki ruchu wewnątrz -Odcięcie zapłonu -Dodatkowe gniazdo zapalniczki w bagażniku -Dwa komplety dywaników: lato-welur, zima-gumowe -automatycznie otwierana tylna klapa (do dopracowania?) Pełny pakiet oświetlenia Led : -Tapicerka -Nogi -Daszki -Podłokietnik przód -Tunel pod climatronic -Popielniczka przód -Popielniczka tył -Wizytownik chrom -Kubek chrom -Pokrętła nawiewów -Klamki wewnętrzne -Schowek -Czerwone diody ambiente w przedniej i tylnej lampce AUDIO -Radio Audi Concert 2 -Emulator zmieniarki w schowku ( usb, sd card, aux) -Oryginalne nagłośnienie Bose -Głośniki w przednich i tylnych drzwiach + gwizdki -Subwoofer + wzmacniacz w bagażniku w boczku -Wszystkie drzwi wygłuszone matami bitumicznymi ?
PIXI Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 (edytowane) W dniu 21.07.2019 o 15:17, staniek napisał: @PIXI Chyba, że pomyliłem/pomieszałem? Najprawdziwsza prawda ? Edytowane 9 Sierpnia 2019 przez PIXI
PIXI Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Daniel pięknie się to ogląda (łezka w oku się kręci) widzę, że trafiła w dobre ręce . Niech Ci służy i cieszy jak najdłużej ? 1
mlodziak22 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Ktoś kto dobierał farbę błotników był chyba wczorajszy;/ malowałem u siebie tez srebrny i wygląda to o niebo lepiej.
dekiel 13 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 ICka centralnego malowałeś szprajem przez kratkę czy taki olejem zawalony ?
Funkybela Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Witaj,skąd ogarnąłeś tylne podświetlenie ambient podsufitki?
Księciunio89 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2019 W dniu 9.08.2019 o 23:56, mlodziak22 napisał: Ktoś kto dobierał farbę błotników był chyba wczorajszy;/ malowałem u siebie tez srebrny i wygląda to o niebo lepiej. No słabo wyglądają te błotniki ale leżą już nowe blici i czekamy w kolejce na poprawki ??
Księciunio89 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2019 W dniu 10.08.2019 o 07:55, dekiel 13 napisał: ICka centralnego malowałeś szprajem przez kratkę czy taki olejem zawalony ? To poprzedni wł psiknał żeby nie rzucał się w oczy, i żeby wyglądało wszystko na serię.
mlodziak22 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 3 godziny temu, Księciunio89 napisał: No słabo wyglądają te błotniki ale leżą już nowe blici i czekamy w kolejce na poprawki ?? To dobrze
Księciunio89 Opublikowano 20 Września 2019 Autor Opublikowano 20 Września 2019 Błotnik już są nowe ? polakierowane a tu na aucie ??
Księciunio89 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Dawno nic nie dodawałem a coś tam się dzieje : -regeneracja lamp Bixenon - nowe odbłyśniki -nowe zarniki Osram ds1 4300K  Różnica jest mega teraz jazda w nocy to przyjemność ?
kamil-vag Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 W cenie regeneracji odbłyśników pewnie byś kupił soczewki z B8, które byłyby zdecydowanie lepsze ?
Rekomendowane odpowiedzi