Nexen90 Opublikowano 21 Marca 2007 Opublikowano 21 Marca 2007 Witam was Jestem nowy na forum, dziś własnie kupiłem używaną A4 1.9 TDI z Holandii, autko sprawuje się wysmienicie, ma jednak pewien mankament, myślę ze dotyczacy elektroniki: mianowicie gdy podłączam radio Sony GTX-GT300S przez standardowe kostki ISO to radio nie chce mi za nic w świecie zapamiętać ustawień (zegarka, stacji radiowych, ostatnio odtwarzanej piosenki z CD) po zgaszeniu silnika ( w ogóle dziwi mnie to, że prąd dostarczany jest dopiero w drugiej pozycji kluczyka - czyli tej zapalającej kontrolki itp.). Myslę, że wina leży po stronie elektroniki samochodu, bo wcześniej jeżdżąc Fordem Fiestą nie miałem takiego problemu... czy ktoś się z czymś takim styknął i może zna rozwiązanie? Z góry byłbym wdzięczny, bo ten fakt nieco mnie podłamuje ;( pozdrawiam!
toudi Opublikowano 21 Marca 2007 Opublikowano 21 Marca 2007 kupilem sony cdx-gt500 mialem podobny problem.. ale we wszystkich jest tak samo.. po prostu musisz pociagnac jeszcze jednego plusa do radia i bedzie postrzymanie pamieci... [ Dodano: 21-03-2007, 21:00 ] o ile sie nie myle to w oryginalnej instalacji audi sa te 2 plusy ale ida do jednego pina w radiu i trzeba je rozdzielic.. kiedys to robilem...
Nexen90 Opublikowano 21 Marca 2007 Autor Opublikowano 21 Marca 2007 Serdeczne dzięki, czyli jednym słowem trzeba się biegunami pobawić I tak z tym udam się do jakiegoś fachowca, bo przy okazji będę musiał wymienić diody podswietlające deske przy predkościomierzu - teraz w nocy świeci mi do 140km/h Heh i tak szybciej nie jezdżę, no ale chodzi o estetykę. Jeszcze raz dziękuję za radę toudi
adamq Opublikowano 21 Marca 2007 Opublikowano 21 Marca 2007 o ile sie nie myle to w oryginalnej instalacji audi sa te 2 plusy Jeden jest na stałe, a drugi uaktywnia się po włączeniu zapłonu. Dzięki temu, jak wyciągniemy kluczyk wyłączy się radio :biggrin: Przydatna sprawa...
romek2g Opublikowano 22 Marca 2007 Opublikowano 22 Marca 2007 Odpowiedz jest prosta. W zestawie kabelków od radia jest na szybkozłączkach czerwony i żółty trzeba je zanienić tzn do czerwonego zapiąć żółty i odwrotnie. Działa u mnie jak radio fabryczne tzn. nie gra jak wyłączę zapłon ale trzyma ustawienia. Jutro dołożę schemat. [ Komentarz dodany przez: piotr1602: 22-03-2007, 10:05 ] zapraszam kolege do zapoznania sie z regulaminem a pozniej branie sie za pisanie postów
Nexen90 Opublikowano 22 Marca 2007 Autor Opublikowano 22 Marca 2007 Odpowiedz jest prosta. W zestawie kabelków od radia jest na szybkozłączkach czerwony i żółty trzeba je zanienić tzn do czerwonego zapiąć żółty i odwrotnie. Działa u mnie jak radio fabryczne tzn. nie gra jak wyłączę zapłon ale trzyma ustawienia. Jutro dołożę schemat. Własnie najbardziej o te ustawienia mi chodzi. Strasznie wkurza mnie, zwłaszcza mając płytę mp-3 gdzie tych piosenek jest ponad 100, że zaczyna normalnie od pierwszej i kończy powiedzmy na 13, a gdy znów zapale to znowu zaczyna od pierwszej.. godzina jest 1:00 zamiast dajmy na to 15:10, stacje nie są zapamiętane Kij z tym żeby grało przy zgaszonym silniku, nie będe w mojej Niuni spał ani pił z kumplami Ale własnie żeby w trasie wszystko było ok, jesli słucham sobie RMF-ki dajmy na to to żebym mógł spokojnie na panelu wcisnąc 1 i wiedział ze przełaczy mi na Radio Mary... no na jakies inne Także romku bardzo bym prosił o ten schemat pozdrawiam!
Norbi TDI Opublikowano 22 Marca 2007 Opublikowano 22 Marca 2007 mianowicie gdy podłączam radio Sony GTX-GT300S przez standardowe kostki ISO to radio nie chce mi za nic w świecie zapamiętać ustawień (zegarka, stacji radiowych, ostatnio odtwarzanej piosenki z CD) po zgaszeniu silnika Wystarczy zamienic żółty z czerwonym i bedzie ok. Soniak tak ma :lol:A tak pozatym to temat do działu car-audio
Nexen90 Opublikowano 22 Marca 2007 Autor Opublikowano 22 Marca 2007 No generalnie wahałem sie bo to jednak elektryka tu wchodzi w grę - zatem dałem temat do działu związanego z elektryką A dziś wam powiem byłem u znajomego elektro-mechanika i powiedział mi dokładnie to samo o zamianie kabelków Miło zatem że ludzie nikogo nie olewają i starają się pomóc Chwała wam za to {EDIT} Prośba do moderatora o zamknięcie tematu, bo we wtorek sprawę załatwiam Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc!
Rekomendowane odpowiedzi