Opublikowano 27 Listopada 201510 l Właśnie wymieniłem czujnik. Za nowy 1K2 945 511 zapłaciłem w ASO w Kielcach 56 zl . Wymiana trwala okoo 10 min. 1. Zdjalem zaslepke bezpiecznikow 2. Odkrecilem chyba 3 srubki 3. Wyjalem pokrywe z pod kierownicy 4. Przekrecilem w lewo brazowy czujnik w lewo o 45* 5 . Wlozylem nowy czujnik mocno przekrecajac w prawo 6. Wpialem wtyke do czujnika Nie dotykaem padlau chamulca . Nie moglem wpisywac polskich znakow . Operacja udala sie z powodzeniem. Długo sie nie nacieszyłem. Dziś wymieniłem akumlator na nowy i po pierwszym przekreceniu kluczyka świeci się ESP podepne pod komputer i zobaczę co się będzie działo dalej Przejedź z 500m i ESP powinno zniknąć. Po odłaczeniu aku zawsze się ta lampka świeci, Czujnik sprawdzamy poprzez wejscie w "Select" -> "01-Engine" -> "Meas Blocks - 08" - "Grupa 006": drugie okienko "Break Pedal" w spoczynku wartość powinno być 000, po wciśnięciu pedału hamulca 011. Jeżeli w spoczynku pojawi się 010 to znaczy że musimy się pobawić z czujnikiem A coe jesli mam 100 a po wciśnięciu 111, od czego jest ta pierwsza pozycja?
Opublikowano 28 Listopada 201510 l Ok po przejechaniu pewnego dystansu i ponownym uruchomieniu silnika lampka ESP już się nie zaswieciła
Opublikowano 29 Listopada 201510 l Pany. Mam bład światła stopu, zarówki dobre czujnik reaguje dobrze, wymontowalem go i rozebralem zastanawiam sie co sie moze w nim zepsuć? Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 29 Listopada 201510 l Jeśli w środku dwa styki to nie działa ten od kompa a światła będą działać dalej tylko z błędem.
Opublikowano 2 Grudnia 201510 l Pany. Mam bład światła stopu, zarówki dobre czujnik reaguje dobrze, wymontowalem go i rozebralem zastanawiam sie co sie moze w nim zepsuć? Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka Trzecie światło stop.
Opublikowano 2 Grudnia 201510 l 3 Swiatło stop sprawne. Styki w czujniku sprawne . Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 2 Grudnia 201510 l 3 Swiatło stop sprawne. Styki w czujniku sprawne . Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka Witam, podepne sie do tematu... w mojej A4 ostatnio mi swieci na FISie BREMS LICHT - swiatla stopu dzialaja tzn 2 dzialaja poprawnie bo 3 na szybie (awant) nie świeci w całosci - czy moze to byc tez wina tego czujnika ?
Opublikowano 3 Grudnia 201510 l Podpinam się pod temat. U mnie był ten komunikat BREMS LICHT i 3stop raz działał raz nie w końcu go przeczyściłem i działa nie ma komunikatu tylko zauważyłem, że światła stopu świecą mi się nawet gdy nie wcisnę hamulca czy możliwe jest by woda zrobiła zwarcie ? bo ta lampa po wyjęciu nie siedzi tak jak wcześniej
Opublikowano 3 Grudnia 201510 l Zmien czujnik na poprawiony a nie baw się w reanimacji trupa Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 3 Grudnia 201510 l ale mi chodzi o 3 stop bo czujnika nie ruszałem bo nie było takiej potrzeby , póki tego 3 stopu nie ruszyłem było ok wszystko Edytowane 3 Grudnia 201510 l przez miro877
Opublikowano 6 Grudnia 201510 l Podpinam się pod temat. U mnie był ten komunikat BREMS LICHT i 3stop raz działał raz nie w końcu go przeczyściłem i działa nie ma komunikatu tylko zauważyłem, że światła stopu świecą mi się nawet gdy nie wcisnę hamulca czy możliwe jest by woda zrobiła zwarcie ? bo ta lampa po wyjęciu nie siedzi tak jak wcześniej zgadza się, raz komunikat się pojawia, po kilku km znika...i wszystko jest ok. 3 stop nie działał Ci wcale, czy tylko częściowo?
Opublikowano 7 Grudnia 201510 l U mnie komunikatu nie ma już ale lampa nie świeci w całości i mam ten problem że świecą stopy czasami i chyba spowodowane jest to to tym że lampa nie dolega do karoserii i woda się tam dostaje i robi zwarcie bo puki nie ruszałem tego dodatkowego stopu to było ok
Opublikowano 29 Grudnia 201510 l Czujnik sprawdzamy poprzez wejscie w "Select" -> "01-Engine" -> "Meas Blocks - 08" - "Grupa 006": drugie okienko "Break Pedal" w spoczynku wartość powinno być 000, po wciśnięciu pedału hamulca 011. Jeżeli w spoczynku pojawi się 010 to znaczy że musimy się pobawić z czujnikiem A coe jesli mam 100 a po wciśnięciu 111, od czego jest ta pierwsza pozycja? Przykro mi ale nie pomogę, znalazłem tylko informacje na temat wartości które podałem we wcześniejszym poście...
Opublikowano 31 Grudnia 201510 l Czujnik sprawdzamy poprzez wejscie w "Select" -> "01-Engine" -> "Meas Blocks - 08" - "Grupa 006": drugie okienko "Break Pedal" w spoczynku wartość powinno być 000, po wciśnięciu pedału hamulca 011. Jeżeli w spoczynku pojawi się 010 to znaczy że musimy się pobawić z czujnikiem A coe jesli mam 100 a po wciśnięciu 111, od czego jest ta pierwsza pozycja?Przykro mi ale nie pomogę, znalazłem tylko informacje na temat wartości które podałem we wcześniejszym poście... Na 1 poz jest czujnik sprzęgła, u ciebie uwalonyWysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 7 Kwietnia 201610 l Odgrzebuję temat: Mam pytanie odnoście demontażu półki pod kierownicą. Po odkręceniu 3 śrubek (1 pod zaślepką i 2 u dołu) półka cały czas się trzyma, wygląda że są jeszcze dwie śruby pod dekorami. Jak się do nich dobrać? Dodam tylko że chodzi o B7 Edytowane 7 Kwietnia 201610 l przez pablito1
Opublikowano 15 Lipca 201610 l Dzis wymieniony na meyle bo innych nie mieli , hula az milo koszt 38 zlotowek i satysfakcja z samodzielnej wymiany i kasowaniu bledow przed zabiegiem .
Opublikowano 31 Lipca 201610 l I u mnie wymieniony, mam nadzieję, że humory kontrolek teraz się skończą. Przy okazji umiejscowienie tego czujnika mnie zdziwiło-myślałem, że jest bezpośrednio przy pedale, a tu zonk-schowany całkiem po lewej stronie
Opublikowano 5 Stycznia 20179 l Panowie stop na szybie świeci a pozostałe nie, czy czujnik odpowiedzialny jest tylko za lampy w karoserii a na szybie nie?czy poprostu padł i tak mu zostało że na szybie działa?