Adii_91 Opublikowano 22 Lipca 2019 Opublikowano 22 Lipca 2019 Witam. Mam irytujący problem z zaciskiem od strony kierowcy. Skrzypi przy wciskaniu pedału hamulca szczególnie do końca. Orientowałem się w temacie ale każdy ma inną teorię może tutaj na forum ktoś miał podobny problem i potrafi konkretnie doradzić ? Chcę to zrobić we własnym zakresie a nie miałem jeszcze do czynienia i chciałbym wiedzieć za co się dokładnie zabrać i czego się spodziewać W załączniku przesyłam krótki film jak to wygląda. Czekam na odpowiedzi. Pozdro ! received_365273261018512.mp4
dzejo Opublikowano 23 Lipca 2019 Opublikowano 23 Lipca 2019 Zdejmij zacisk i zobacz jak wygląda tłoczek. Pewnie osłona gumowa pękła tłoczek zardzewiał i skrzypi. Miałem ostatnio podobnie w mustangu tylko głośniej.
padas Opublikowano 23 Lipca 2019 Opublikowano 23 Lipca 2019 Mając rozebrany zacisk wyczyść go dobrze, sprawdź działanie prowadnic i ewentualnie nasmaruj.
dzejo Opublikowano 23 Lipca 2019 Opublikowano 23 Lipca 2019 Godzinę temu, padas napisał: Mając rozebrany zacisk wyczyść go dobrze, sprawdź działanie prowadnic i ewentualnie nasmaruj. Tych prowadnic się nie smaruje. one chodzą na sucho w gumowej tulejce.
Rekomendowane odpowiedzi