darekaudi4 Opublikowano 14 Marca 2009 Opublikowano 14 Marca 2009 Witam mam zamiar wyciagnac turbine w swoim AFNie i wyczyscic kierownice ,zadnych bledow niema, moc tez jest ale tak dla zasady chcem to wyczyscic i pytanie co musze kupic jakie uszczelki itp.,i czy moge to kupic np. w intercarsie czy w aso , jezeli w aso to u mnie w miescie jest tylko Servis VW ale czesci chyba beda mieli ???do Audi
DeeJay_Kill Opublikowano 14 Marca 2009 Opublikowano 14 Marca 2009 uszczelka pod turbinę kosztuje ~5 zł, druga chyba tyle samo, więc razem 10, kupisz w IC bez problemu;) Jeżeli będą problemy z nakrętkami od turbo, to lepiej zaopatrz się w nowe, a przede wszystkim odkręcaj dobrym kluczem 12.
darekaudi4 Opublikowano 14 Marca 2009 Autor Opublikowano 14 Marca 2009 to tylko dwie uszczelki ??? nakretki napewno beda nowe.
grzes1150 Opublikowano 15 Marca 2009 Opublikowano 15 Marca 2009 Odrazu wywal kata. Tu masz jeszcze małą lekture na temat czyszczenia: http://www.vw-passat.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=266&Itemid=11
Rudi Opublikowano 15 Marca 2009 Opublikowano 15 Marca 2009 Witam mam zamiar wyciagnac turbine w swoim AFNie i wyczyscic kierownice ,zadnych bledow niema, moc tez jest ale tak dla zasady Ktoś tu ma za dużo wolnego czasu Jak będziesz przykręcał turbawkę do kolektora, to przykręć mocnom a po jakimś czasie jazdy sprawdź i ewentualnie dociągnij nakrętki. Nie wiem jak u innych, ale mi po miesiącu jedna się odkręciła.
ksiadz99 Opublikowano 15 Marca 2009 Opublikowano 15 Marca 2009 zrob ciekawe fotostory!! tego nigdy za wiele bedzie dla potomnych
darekaudi4 Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Opublikowano 15 Marca 2009 ok jeszcze niewiem kiedy to zrobie ale fotostory napewno bedzie
seba1-2 Opublikowano 15 Marca 2009 Opublikowano 15 Marca 2009 ja powiem tak jeśli się z nią nic nie dzieje to daj jej spokój, a tu masz temat o czyszczeniu turbiny http://www.a4-klub.pl/smf/all_tdi_czyszczenie_kierownic_vtg-t63377.0.html
odzim Opublikowano 15 Marca 2009 Opublikowano 15 Marca 2009 nie potrzeba kupowac zadnych uszczelek , uszczeliki sa: metalowa ta co idzie wydech , turbo kolektor nie ma uszczelki , jest za to uszczelka odplyw oleju z turbo , chyba ze stwierdzisz ze sa uszkodzone , bo tak to bez sensu wkladac cos nowego jak nie potrzzeba , pamietaj nakretki powinny byc miedziane , jak bedziesz chcial wymienic i podstawa to dobry klucz nasadowy ps nie ruszal bym turbo jak dobrze dziala , co innego kat wywal z niego wkałd , turbinka zacznie ladnie od dolu ciagnac
darekaudi4 Opublikowano 16 Marca 2009 Autor Opublikowano 16 Marca 2009 hmm czemu odradzacie czyszczenie turbo przeciez to nie jest srasznie skomplikowane a warunki mam calkiem niezle do tego klucze tez??? Czy jest cos o czym niewiem w tym czyszczeniu
odzim Opublikowano 16 Marca 2009 Opublikowano 16 Marca 2009 no nie ma tam nadzwyczajnych rzeczy ale robiłem juz to trzy razy w audi i raz w golfie i powiem ci , ze troche roboty z tym jest ze 4 godziny , raz gora raz kanał chyba ze masz podnosnik to troszke wygodniej a jak ci dobrze dziala to po co w robote sie pchac.
wojtekce Opublikowano 16 Marca 2009 Opublikowano 16 Marca 2009 turbine w AFN-ie można zdemontować bez podnośnika i kanału
odzim Opublikowano 16 Marca 2009 Opublikowano 16 Marca 2009 nie da sie uwierz mi , ciekawe jak odplyw olejowy odkrecisz bez kanalu i srube poprzeczna pod turbina jak nie zdołu w audi, w golfie odkrecalem z asv silnika i tez kanal był pomocny (chyba ze kolega pod autem lezy na mrozie to co innego), a o podnosnik chodzi mi co cale auto idzie na gore i pracujesz sobie na stojąco
darekaudi4 Opublikowano 16 Marca 2009 Autor Opublikowano 16 Marca 2009 kanal jest wiec niema problemu, turbo chodzi bez problemu ale po czyszczeniu moze bedzie o drobine lepiej, szkopy pewnie nigdy nie czyscili wiec chcem to zrobic a napewno nie pogorsze ,aha jeszcze jedno pytanie czy oski tych kierownic mozna posmarowac np. smarem miedzianym???
odzim Opublikowano 16 Marca 2009 Opublikowano 16 Marca 2009 nie , wymyj naftą , i papierem wodnym , potem mozesz wypolerowac i bedzie git
Rekomendowane odpowiedzi