Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Przy ostrym skrecie wlatuje mi powieterze z zewnątrz.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich! Podczas jazdy przy dosyć ostrym skręcie gdzieś wlatyje mi do środka powietrze z zewnątrz. Czy to normalne ja na rocznik 1997 ? Macie jakieś sugestie w tej sprawie .Dzieki i pozdrawiam :smile: :quattro:

Opublikowano

Powietrze powinno wlatywać z zewnątrz do kabiny, chyba że włączysz obieg zamknięty

Opublikowano

Jak to z zewnątrz?!?!Może wydaje Ci się a to z bocznych kratek? :)

Opublikowano
ja nie czaje o co w tym poscie biega

Ja też, może gościowi coś szumi albo wieje w aucie?

Opublikowano
ja nie czaje o co w tym poscie biega

Ja też, może gościowi coś szumi albo wieje w aucie?

dokładnie, pewnie tak ,szumi mu na zakrętach :rotfl:

Opublikowano

Nie, posłuchajcie.Chodzi o to ze, kiedy jade i skrecam ,gdzies w okolicach drążka od biegów i pod przednim fotelem wlatuje mi powietrze zupełnie inne, niż te z kratek.Zresztą z kratek narazie puki jest zimno leci ciepłe powietrze(poniewaz mam włączone ogrzewanie) a kiedy skrecam jest lekki podmuch z dołu zimnego powietrza z zewnątrz,moze brakuje mi jakiejs zaslepki. :question:

Opublikowano
moze brakuje mi jakiejs zaslepki. :question:

Pod fotelem nie ma zaślepek, drążek też powinien być szczelny, zdejmij mieszek i zobacz co jest pod spodem

Opublikowano

i co kolega wymyśliłeś co jest grane??? ja właśnie też zauważyłem, trzymając ręke na drażku ręcznego podczas mocnego skrętu występuje lekki podmuch wiatru - zimnego wiaterku nie zważając na temperature... myślałem że to norma ale jednak widze że chyba nie............. :shocked:

Opublikowano

potwierdzam , też tak często mam. Sam się wiele razy zastanawiałem co to powoduje :embarrassed:

Opublikowano

panowie:)

wyluzujcie:)

podczas skretu zmienia sie cyrkulacja powietrza:)

a dokladnie kierunek dmuchania, powietrze wbrew pozorom nie skreca razem z Wami w samochodzie :polew: