Viar Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Witam Serdecznie. Jeżeli napisałem nie w tym temacie gdzie trzeba proszę o przeniesienie. Mój problem polega na dziwnej reakcji silnika na deszcz Audi a4b6 1.9TDI 130km. ( Dodałem filmik z pracą silnika ) video-1567161537.mp4 Po solidnych opadach deszczu auto odmawia posłuszeństwa ciężko się go odpala po chwili gaśnie. Auto zaczyna mocno dymić na biało do czasu gdy nie osiagnie 90 stopni wtedy już pracuje ok. Dzieje się to tylko i wyłącznie po myjni lub mocnych opadach deszczu w zime nie było problemu. Autko było sprawdzane komputerem 2x wszystko działa nie ma żadnych błędów wtryski/turbo książkowo. Po wizytach u 3 mechaników żaden nawet o takim czymś nie słyszał i nikt nie umiał pomóc może ktoś z was ma jakiś pomysł?
piotrsob1 Opublikowano 1 Września 2019 Opublikowano 1 Września 2019 Masz zapchane odpływy wody z podszybia i jak się napełni basenik to woda przedostaje się do obudowy ECU, zalewając przekaźniki i kostki połączeniowe znajdujące się pod nią Żeby je udrożnić trzeba wymontować akumulator , wtedy odpływy będą jak na dłoni , ale dopiero jak usuniesz świństwo które je zatkało
wesz82 Opublikowano 2 Września 2019 Opublikowano 2 Września 2019 Dobrze kolega pisze. Najlepiej jest wykastrowac auto z tych gumek na stałe i po problemie na lata.
Viar Opublikowano 6 Września 2019 Autor Opublikowano 6 Września 2019 Niestety Panowie to nie odpływy. Patrzyłem i wszystkie są drożne jeszcze dla pewności przeczyscilem lecz problem dalej się pojawia.
Rekomendowane odpowiedzi