Furio Opublikowano 22 Marca 2007 Opublikowano 22 Marca 2007 Witam. Mam pytanie jak w temacie. Chciałbym sie dowiedziec ile to powinno kosztować? Pytam się bo nie mam jakiegos swojego -pewnego mechanika i nie chcę , zeby mnie w bambuko zrobili. pozdrawiam
Szewczenko7 Opublikowano 22 Marca 2007 Opublikowano 22 Marca 2007 Ja ostatnio placilem za uszczelke 48zl (lepsza jakosc) sa oczywiscie tansze ale nie radze bo nie na dlugo jej starczy :twisted: a wymieniac sam wymieniam nie ma duzo roboty
kalina Opublikowano 22 Marca 2007 Opublikowano 22 Marca 2007 Chodzi o uszczelkę głowicy, czy pokrywy zaworowej ?? Raczej głowicy - to samemu nie wymieniaj.
nitroMCZ Opublikowano 22 Marca 2007 Opublikowano 22 Marca 2007 Szewczenko7 , za 48zeta, to dobrej uszcz. pod gł. nie znajdziesz Pomyliło chyba Ci się cuś... A co do tematu, to zależy np. czy wymieniałeś(kiedy) rozrząd , bo można to zrobić "za jedną robotą" , zależy co po drodze wyskoczy (tu roleczka, paseczek itp.) Ale za robociznę ok. 350zł + planowanie głowicy ok 40zł. Pewno "Pan Józek" w szopie zrobi taniej, ale ciekawe, czy dokręci głowice odpowiednim momentem itp., itd.
Szewczenko7 Opublikowano 22 Marca 2007 Opublikowano 22 Marca 2007 Szewczenko7 , za 48zeta, to dobrej uszcz. pod gł. nie znajdziesz Pomyliło chyba Ci się cuś... A co do tematu, to zależy np. czy wymieniałeś(kiedy) rozrząd , bo można to zrobić "za jedną robotą" , zależy co po drodze wyskoczy (tu roleczka, paseczek itp.) Ale za robociznę ok. 350zł + planowanie głowicy ok 40zł. Pewno "Pan Józek" w szopie zrobi taniej, ale ciekawe, czy dokręci głowice odpowiednim momentem itp., itd. No ja mam na mysli uszczelke pod klawiatura
Furio Opublikowano 22 Marca 2007 Autor Opublikowano 22 Marca 2007 chodzi mi o to ustrojstwo które może powodowac większe wydalanie spalin i zwiększone zuzycie paliwa. Nie bardzo się znam na mechanice. Chyba chodzi mi o uszczelkę głowicy cylindrów. druga sprawa, ze umieściłem temat w złym dziale bo mam 1.8 benzynkę , a nie TDI. Czy w tej sprawie sa dwie różne odpowiedzi dla Bezyniaka i TDI? Czy te uszczelki się różnia?
Gość spedyt Opublikowano 23 Marca 2007 Opublikowano 23 Marca 2007 druga sprawa, ze umieściłem temat w złym dziale bo mam 1.8 benzynkę , a nie TDI. Tak to zły dział
Rekomendowane odpowiedzi