Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

olej w intercoolerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zauwazylem ostatnio że na dole intercoolera pojawił sie olej- tam gdzie wchodzi ten gróby wąż od turbiny czy to coś poważnego?

Opublikowano

nazwij poprawnie temat

tzn. że po pierwsze masz nieszczelny układ a po drugie jest w nim olej

Opublikowano
  • Autor

a co nalezy zrobic zeby uszczelnic układ

Opublikowano

no kolego to juz musisz zobaczyc sam

czy masz IC pęknięte, czy może któryś wąż jest pęknięty, czy może po prostu opaska puściła :cool:

Opublikowano
juz masz silnik z duzym przebiegiem i olej jest itercoolerze jakbys miał mały przebieg to cooler suchy powinien byc

ale gadasz bzdury w intercoolerach jest zawsze troche oliwy takiego nalotu , sprawdź najpierw w jakich ilościach jest tam tego oleju , może Ci np turbina puszczać olej

Opublikowano

Olej pochodzi z odmy, może być pomocny w lokalizowaniu nieszczelności, a pozatym to same minusy.

Opublikowano
  • Autor

to co mam teraz zrobic bo nie bardzo wiem? czy mam wymontowac intercooler i go wyczyscic,przydalo by sie tez wyczyscic gumowe przewody bo tez pewnie są zaolejone?

Opublikowano

Wystarczy odpiąć tę dolną rure gdzie masz zasyfione i zostawić na noc, nadmiar sam zleci,a reszta nie przeszkadza w niczym. Możesz sobie go wymontować i płukać, ale później musisz wywalić odmę na zewnątrz bo po miesiącu będzie to samo. Umyj dobrze tę rurę i kup nową opaskę, zobaczysz czy dalej leci.

Opublikowano
juz masz silnik z duzym przebiegiem i olej jest itercoolerze jakbys miał mały przebieg to cooler suchy powinien byc

ale gadasz bzdury w intercoolerach jest zawsze troche oliwy takiego nalotu , sprawdź najpierw w jakich ilościach jest tam tego oleju , może Ci np turbina puszczać olej

otóż nie prawda kolego ja mam 185tys w tdi 110ps i cooler suchy jak pieprz

Opublikowano

audia4s4, sprawdz w środku :wink:

Opublikowano

A moze turbawka puszcza oliwe,widzialem podobna sytuacje w A3 jak padla turbina,tylko ze tam inter byl zalany i to konkretnie.

Opublikowano

Każda turbina przepuszcza olej. Tylko nowe mało a stare więcej :smile: Wynika to z ciśnień panujących w turbinie

Opublikowano
sprawdz w środku
No sprawdzałem ja mi turbina nie puszcza oleju cooler mam suchy wy to macie chyba liczniki bo cofane? :question:
Opublikowano
sprawdz w środku
No sprawdzałem ja mi turbina nie puszcza oleju cooler mam suchy wy to macie chyba liczniki bo cofane? :question:

:lol::lol: uśmiałem się , może ty niepatrzysz do intercoolerów

Opublikowano

uśmiałem się , może ty niepatrzysz do intercoolerów

kolego patrze i to dobrze i mówiłem juz ze wy macie liczniki pocofane
Opublikowano

Mówisz o tdi? Wiesz gdzie odma jest wpięta w dolot? Wyciągnij ją, i jeżeli tam niema oleju to zrób zdjęcie bo nikt na tym forum ci nie uwierzy.

Opublikowano

Może kolega ma tak zapchaną odmę, że żadnych oparów nie wyciąga z silnika, a to w sumie bardzo niedobrze i może powodować wzrost ciśnienia w silniku :wink:

Opublikowano
kolego patrze i to dobrze i mówiłem juz ze wy macie liczniki pocofane

audia4s4, Niezła wróżka z ciebie

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

audia4s4, szkoda słow, to forum na wysokim poziomie, wypraszam sobie. :bicz::bicz::bicz::bicz::bicz::bicz::bicz::bicz::bicz::bicz:

Opublikowano

olej jest w kazdym inter.. a ze ci stamtad wycieka to pewnie ci pekl waz a jesli szybko go nie wymienisz to potem stracisz troche kasy, bo bedzie zasysac powietrze nie przez filtr i moze ci potem pasc przeplywomierz powietrza(nawet maly paproch moze go uszkodzic) ktory kosztuje 500zl i na dodatek spadek mocy prawie o polowe i nawet 120 km/h ci bedzie ciezko przekroczyc...

ja wlasnie tak mialem wiec szybko do wymien ten waz, lub uszczelnij na objekach

:bicz:

[ Komentarz dodany przez: Sprinter: 28-03-2007, 20:00 ]

Kolego piotrek proszę o zapoznanie się z regulaminem i spełnienie jego kryteriów.

Opublikowano
  • Autor

a gdzie ten wąz sie znajduje mozesz mi to wyjasnic, nie zauwazlem zeby cos bylo pęknięte