Malinowa mamba Opublikowano 2 Października 2019 Opublikowano 2 Października 2019 Siemka, mam pewien problem, gdy startuje trochę mocniej z jedynaka bez uślizgu kół na prostej to z prawej strony słysze stukot a raczej strzelanie? to samo dzieje się po zmienie biegu kiedy szybciej puszcze sprzęgło, coś postrzela pare razy jakby przegub? z tym że podczas skrętu nie stuka a chyba powinno? gdyby był już wywalony? Sprawdziłem półoś dzisiaj i ruszajac wzdłużnie ma lekki luz może z 1,5cm? ale energicznie ruszająć (wzdłuż) stuka właśnie z tej prawej strony z lewej praktycznie nie ma luzu jest cisza. czy to może być przegub wew/zew czy raczej coś innego?
MM1311 Opublikowano 14 Stycznia 2020 Opublikowano 14 Stycznia 2020 W dniu 2.10.2019 o 18:38, Malinowa mamba napisał: Siemka, mam pewien problem, gdy startuje trochę mocniej z jedynaka bez uślizgu kół na prostej to z prawej strony słysze stukot a raczej strzelanie? to samo dzieje się po zmienie biegu kiedy szybciej puszcze sprzęgło, coś postrzela pare razy jakby przegub? z tym że podczas skrętu nie stuka a chyba powinno? gdyby był już wywalony? Sprawdziłem półoś dzisiaj i ruszajac wzdłużnie ma lekki luz może z 1,5cm? ale energicznie ruszająć (wzdłuż) stuka właśnie z tej prawej strony z lewej praktycznie nie ma luzu jest cisza. czy to może być przegub wew/zew czy raczej coś innego? Udało się rozwiązać problem?
diegork Opublikowano 15 Maja 2021 Opublikowano 15 Maja 2021 W dniu 2.10.2019 o 18:38, Malinowa mamba napisał: Siemka, mam pewien problem, gdy startuje trochę mocniej z jedynaka bez uślizgu kół na prostej to z prawej strony słysze stukot a raczej strzelanie? to samo dzieje się po zmienie biegu kiedy szybciej puszcze sprzęgło, coś postrzela pare razy jakby przegub? z tym że podczas skrętu nie stuka a chyba powinno? gdyby był już wywalony? Sprawdziłem półoś dzisiaj i ruszajac wzdłużnie ma lekki luz może z 1,5cm? ale energicznie ruszająć (wzdłuż) stuka właśnie z tej prawej strony z lewej praktycznie nie ma luzu jest cisza. czy to może być przegub wew/zew czy raczej coś innego? hej, Jeśli to prawy przód i są trzaski podczas zmiany biegów z niższych na wyższe to w moim przypadku była to poduszka silnika . Po wymianie cisza i spokój . pozdrawiam D.
Rekomendowane odpowiedzi