Patrykbor Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 już za późno gadaliśmy przez tel. już i chodziło mi o te tulejki czy dobry numer mam
szypki12 Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 chłopaki czy nie bedzie problemu z założeniem końcówek ultera NX04 do 1.8T http://moto.allegro.pl/ulter-koncowki-okragla-kadex-czestochowa-i1290609722.html
Buszek Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 masz cale wymiary podane zmierz jak u Ciebie jest, jak dla mnie srednio wygladaja, ja mysle nad tlumikiem itp z s4 od nosb'a
szypki12 Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 no mierzyłem srednica jest 55mm, wiesz chcem tylko wizualnie poprawić bo te standartowe rureczki to tak sobie wyglądają.
Buszek Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 wypoleruj jak ma patrykbor a zobaczysz jak bedzie dla mnie nakladki to z braku laku przyoszczedz troche i wrzuc cos lepszego ja juz zamowilem dwie rzeczy jedna dotarla druga pochwale sie jak juz dotrze, wiec jak przyjade w grudniu na miecha to bede razal w garazu
szypki12 Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 hehe teraz to oszczędzam na chipa
Buszek Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 a jaki masz zawias u siebie? obnizone troche czy normalny?
szypki12 Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 no ja nie obniżałem ale z tego co widzę to troche siedzi i zauważyłem przy zmianie kół że coś tam było grzebane,ale o ile i co ma tam wsadzone to nie wiem ogólnie z chęcią bym to sprawdził tylko nie wiem jak.
Buszek Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 jak otworzysz klape i podniesiesz nakrycie by dostac sie do zapasu, po prawej stronie tam gdzie zapas na aucie bedzie nalepa z Twoim silnikiem itp takie rozne numerki - kody, ostatni o ile pamietam to 1ba lub 1be zobacz ktory masz 1be to sportowe
szypki12 Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 tą wlepe mam też w książce serwisowej to jest 1BA czyli zwykłe ale z tyłu mam amory czerwone i jest jakaś nalepka na nich ale nie czytałem jej;/
GRazny Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 ech... coś Wam opiszę bo się wkurwiłem... w zeszłym roku byłem na badaniu amorków... wyszło przód 51%,52% a tył 38%, 35% kupiłem sachsy na tył i zmieniłem (osobiście stałem i patrzyłem jak robili)... w międzyczasie kupiłem sachsy na przód bo już na pograniczu i leżą czekając na montaż... wczoraj byłem na badaniu wahaczy żeby wiedzieć co kupić... sprawdziłem też amorki z ciekawości przód (te same co rok temu) 51%,52% i nie zmieniam... niech sobie tam leżą... ale byłem przekonany że pływanie na koleinach to ich wina... tym czasem to tuleje na bananach po obu stronach... tył 28% 29% (zapomniałem wspomnieć że w Avantach trzeba dodać sobie z 10% do wyniku maszyny z uwagi na pusty bagażnik) i maszyna pokazuje je na zielono więc też nie do wymiany bo przyczepność do podłoża ok... a przejechały może z 25tkm... no i tyle z wymian amorków
wiktorsam Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 Te maszyny do badania amorków to trochę z fusów wróżą . Wystarczy że masz ciśnienie w oponach za małe/za duże i już wyjdą przekłamania.
GRazny Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 Te maszyny do badania amorków to trochę z fusów wróżą . Wystarczy że masz ciśnienie w oponach za małe/za duże i już wyjdą przekłamania. i tu mnie masz kolego... mam wszędzie 2,7... więc prawie max... też o tym myślałem ale ja ich sprawdzę jeszcze raz... walnę 2,2 i po zmianie wahaczy pojadę [br]Dopisany: 26 Październik 2010, 08:29_________________________________________________ Dziadek !!! masz tego złoma z bawarii? bo słyszałem że po jakąś perełkę pojechałeś 2006 to tylko pozazdrościć... pięknie to będzie jeździć
adadur Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 przód (te same co rok temu) 51%,52% i nie zmieniam... niech sobie tam leżą... ale byłem przekonany że pływanie na koleinach to ich wina... tym czasem to tuleje na bananach po obu stronach... tył 28% 29% (zapomniałem wspomnieć że w Avantach trzeba dodać sobie z 10% do wyniku maszyny z uwagi na pusty bagażnik) i maszyna pokazuje je na zielono więc też nie do wymiany bo przyczepność do podłoża ok... a przejechały może z 25tkm... no i tyle z wymian amorków Jak byś napisał że pływa ci auto na koleinach i nierównościach wzdłóżnych to odrazu bym ci wskazał te tuleje na bananach - obecnie mam to samo. Wiesz że w ostateczności można sama ta tuleję wymienić - bo sworzeń w bananie jest dość trwały. Co do amorków to różne maszyny różnie potrafią wskazać. źle napompowane koła też mocno przekłamują pomiar. Moją miara było zachowanie się auta na łukach - głównie w momencie przejeżdzania poprzecznej nierówności - jak zarzuca mocno, do tego "chwiejny tył" to nadszedł czas na amorki. Trzeba tu uważać bo źle dokręcone łożysko na tyle też mże dać wrażenie niepewnego tyłu.[br]Dopisany: 26 Październik 2010, 08:32_________________________________________________dziedek BMW ???? no byle nie 3-ka ... 5 w avancie jest niezła też troszkę patrzyłem za takim autem. Ale pojemność - akcyza, zabija bakcyla.
Buszek Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 zakupione jak narazie kremowe dekory i zawias 1be w grudniu bedzie rezanko: :evil:
GRazny Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 Dziadek gdzieś w Polskę po to pojechał... i 5tka... ale kombi? w BMW? Adaś nie przesadzasz? mi by się nie chciało... tylko sedan [br]Dopisany: 26 Październik 2010, 19:46_________________________________________________Buszek... Ty już przestań bo przesadzasz... dorwał się do kasy i szaleje
Patrykbor Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 W piątek niby do Warszawy jechał [br]Dopisany: 26 Październik 2010, 19:51_________________________________________________ Buszek... Ty już przestań bo przesadzasz... dorwał się do kasy i szaleje :tongue4 dorwał się do ogródka jakiegoś wyspiarza
Buszek Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 ogrodkow daje rade trzeba wydawac poki sie ma co poza tym grosze mnie to kosztowalo, chociaz nie powiem za to 1be mialbym gwint jakbym mial oske
Rekomendowane odpowiedzi