Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki zestaw klocków i tarcz do S4 B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Powoli zbliża się czas na wymianę tarcz i klocków i chciałbym zasięgnąć Waszej porady jakie klocki i tarcze polecacie od S4. Myślałem o ATE lub Brembo ale nie wiem możne jest coś ciekawszego?

Opublikowano

Klocki FDS tarcze OZ lub Rotinger.

Opublikowano

Jak coś to z chęcią oddam po kosztach nowe klocki textara na tył, daleko nie ma ;) 

Opublikowano

Jak masz dylemat zapraszam na pw:) Ogólnie Ferodo + zimmermann dadzą radę

Opublikowano

Ogolnie to przy prawdziwej S4, mozna by pomysleć o jakims upgradzie hamulca, bo fabryczny moim zdaniem szału nie robi.

Opublikowano
8 godzin temu, golden87 napisał:

Ogolnie to przy prawdziwej S4, mozna by pomysleć o jakims upgradzie hamulca, bo fabryczny moim zdaniem szału nie robi.

a co chcesz tam dac hm ?

Opublikowano
20 minut temu, Dev napisał:

a co chcesz tam dac hm ?

To już zależnie od budżetu, ale jednotłok szału nie robi, tzn zależy jak agresywnie kto jeździ i czego oczekuje od hamulca.

Ty zresztą wiesz, że jest sporo opcji, "Nie bede ojca uczył dzieci robić :D "

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No przyznam, że se seryjne hamulce w S4 B6/B7 mogły by być trochę mocniejsze. Długi czas jeździłem B7 2.0T ośką i tam te 320 i 288mm naprawdę dawało rade -nawet zauważyła to moja żona :). Wiadomo, że masa inna ale rekcja na pedal i skuteczność hamowania była super! W S4 trochę tępe te hamulce...możne to kwestia tego że  tarcze i klocki są już mocno dojechane. Mam nadzieje że po zmianie kompletu plus płynu sytuacja się nieco poprawi. Jeśli chodzi o upgrade na cos większego to raczej nie wchodzi w grę gdyż chce aby była to 100% seria :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jak temat nie zamknięty to polecam tarcze ATE nie nacinane i klocki ATE z dodatkiem ceramiki. Felgi czyste i hamuje dobrze. Jedna uwaga tylko do tego zestawu, delikatnie docierać. Ja pokrzywiłem tarcze ale po przetoczeniu jest ok.

Opublikowano
2 minuty temu, ziolek335 napisał:

Jak temat nie zamknięty to polecam tarcze ATE nie nacinane i klocki ATE z dodatkiem ceramiki. Felgi czyste i hamuje dobrze. Jedna uwaga tylko do tego zestawu, delikatnie docierać. Ja pokrzywiłem tarcze ale po przetoczeniu jest ok.

tutaj mało kto wierzy w plastelinowe Ate robione ze starych blaszanych nocników i kaloryferów

Opublikowano

Tak tak wy mechanicy internetowi wiecie wszystko najlepiej :buhaha:

Opublikowano
28 minut temu, ziolek335 napisał:

nawet instrukcja na klockach mówi że pseduo ceramiki o nazwie white nie stosuje sie z tarczami nawiercanymi,perforowanymi oraz mocno zużytymi. organiczny klocek wiele skuteczniejszy. wolałbym gładkiego zimmermana i klocek ferodo ds performance niż gówniane ate. klocki ujdą bo to najczęściej galfer

Edytowane przez wyzyk83

Opublikowano
7 minut temu, ziolek335 napisał:

Tak tak wy mechanicy internetowi wiecie wszystko najlepiej :buhaha:

31 lat praktyki

Opublikowano

Przecież napisałem, że tarcze nie mogą być nacinane. Mam taki zestaw i opisuje a Ty czytasz w internecie!!! A wiadomo, że znajdziesz tam taką odpowiedź jaką oczekujesz. Koniec tematu

Opublikowano
5 minut temu, wyzyk83 napisał:

klocki ujdą bo to najczęściej galfer

Galfer to bardzo dobra firma, fakt, Ate jakiś czas temu ją kupiła

Opublikowano
3 minuty temu, ziolek335 napisał:

Przecież napisałem, że tarcze nie mogą być nacinane. Mam taki zestaw i opisuje a Ty czytasz w internecie!!! A wiadomo, że znajdziesz tam taką odpowiedź jaką oczekujesz. Koniec tematu

nie widze aby cos opisywał

Opublikowano

Brawo to wracaj do warsztatu. U mnie tylko 14 :)

Opublikowano
4 minuty temu, ziolek335 napisał:

Brawo to wracaj do warsztatu. U mnie tylko 14 :)

masz cos z głową czy póżna pora Ci zaszkodziła ? bo piszesz bez sensu

Opublikowano

A Ty czytasz bez zrozumienia. I to nie jest Twój temat więc się nie podniecaj :) Napisałem swoją uwagę i tyle. Ogarnij się chłopie :banan:

Opublikowano
1 minutę temu, Dev napisał:

masz cos z głową czy póżna pora Ci zaszkodziła ? bo piszesz bez sensu

tak to jest jak sprzedawca w sklepie poleca ATE i inni internetowi fachowcy bo przecież ATE to oryginał audi jak zdejmiesz koło to jest napis na zaciskach ATE:polew: