Skocz do zawartości
IGNOROWANY

świece żarowe- co ile wymieniać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co ile wymienia się świece żarowe? Czy profilaktycznie co ileś tys. km, czy jak zaświeci się kontrolka świec żarowych?  A4 B8 2012 po liftingu silnik 2.0 CJCB

Opublikowano

Jak się przepali, a to sprawdzisz np. vcdsem.

Opublikowano

A jak się przepali, to zapali się kontrolka, czy trzeba sprawdzić VCDS-em, żeby się przekonać czy jest spalona? Bo  w Octavii miałem przepalone, ale dopiero zima poinformowała mnie że są przepalone.  

Opublikowano

To jest kontrolka że świece grzeją, a nie że są przepalone. VCDS prawdę Ci powie. 

Opublikowano

Ale skoro grzeją to są nieprzepalone,?czy mogą być przepalone?

Opublikowano

Sprawdzałeś czy masz błędy ze świec? Takie B8 to poniżej 6C używa świec przy odpalaniu. 

Opublikowano

OK. TRZEBA SPRAWDZIĆ 

Opublikowano

W b8 jest diagnostyka swiec,wiec będziesz mial zapisany błąd jeżeli  jest niesprawna

Opublikowano

no 220 tys. jest i podejrzewam że są oryginały

Opublikowano

A termostaty da się zdiagnozować vcds-em?

Opublikowano

Mój mechanior mówi , że jak świeca będzie padnięta w moim aucie, to zapali się kontrolka na pulpicie. Czy ma rację?

Opublikowano

Witam Panowie u mnie w B7 2.0 BPW 2008r w momencie jak świeca padła wyświetlił się check, świece na 7v.

Także sądzę że już w nowszych też jest system wykrywania uszkodzonej świecy, ale oczywiście mogę się mylić.
Pozdrawiam

Opublikowano

w b8 widać spaloną świece sprawdzając kompem - żaden check się nie świeci na desce

Opublikowano

Witam vcds pokaże na którym. Cylindrze. A poza tym zauważysz rano przy odpalaniu że Nierówno chodzi na początku. 

Opublikowano
W dniu 7.03.2020 o 18:35, tomek25 napisał(a):

Witam vcds pokaże na którym. Cylindrze. A poza tym zauważysz rano przy odpalaniu że Nierówno chodzi na początku. 

A gdzie sprawdzić w vcds-ie te świece?

Opublikowano

Dopiero gdy świeca ma usterkę błąd zostaje zapisany w sterowniku silnika. Nie ma procedury sprawdzania świec za pomocą vcds.