Janusztytanowy Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 Witam, chciałbym zaczerpnąć opinii szanownych forumowiczów na temat stanu katalizatora jaki zastałem. Nadaje się to coś do czegokolwiek czy to już śmietnik ???
bartez80 Opublikowano 13 Listopada 2019 Opublikowano 13 Listopada 2019 Ogolnoe ,to takoe wypalenia ,juz swiadcza o zlej skutecznosci kata ... a co pokazywal komp ?
Janusztytanowy Opublikowano 17 Listopada 2019 Autor Opublikowano 17 Listopada 2019 Komputer wskazywał na niską sprawność katalizatora, pomimo że w teście wychodziło, że katalizator jest ok. Byłem na SKP i z analizatora spalin wyszło, że katalizator jest sprawny Jadę do tunera aby wyłączył sondę i zapominam o temacie.
JawoR36 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Opublikowano 3 Stycznia 2020 W dniu 17.11.2019 o 12:13, Janusztytanowy napisał: Komputer wskazywał na niską sprawność katalizatora, pomimo że w teście wychodziło, że katalizator jest ok. Byłem na SKP i z analizatora spalin wyszło, że katalizator jest sprawny Jadę do tunera aby wyłączył sondę i zapominam o temacie. Pamiętaj, że takie wypalenie powoduje, że w danym miejscu jest mniejsza przepustowość kata, co więcej, ta wypalona powierzchnia będzie się powiększać aż w końcu nastąpi niedrożność kata lub oderwanie się wkładu. Koniec końców takie dziury powstają przez np nieodpowiednią mieszankę, przepalanie oleju itd. Widzę, że masz LPG, skład mieszanki? Możliwe
Janusztytanowy Opublikowano 6 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2020 Po wyprogramowaniu drugiej sondy do dziś brak błędów w sterowniku, korekta długa -3%, na wiosnę wyjmę kata i skontroluję jak się ma jego stan. Narazie uważam problem za rozwiązany dziękuje za opinie wszystkim zainteresowanym
Rekomendowane odpowiedzi