Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Ukryte wentyle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stosował ktoś z Was taki wynalazek? Mam wątpliwości czy coś takiego się sprawdzi, pod względem funkcjonalności... :mysli: Ale przyznać muszę, że wygląda to całkiem interesująco. Co Wy o tym myślicie?

66511109.jpg

79154054.jpg

Opublikowano

coś takiego miale w poprzednim samochodzie... super to wygląda naprawdę... pod względem funkcjonalności czasem koszmar :naughty:... goście podczas wymiany opon mega marudzili na to...

poza tym często nie trzeba dopompowywać wiec ok...

Opublikowano

prezentuje sie estetycznie

Opublikowano

Wydaje się ,że to jest przyszłość wentyli :good: wygląda ładnie i nikt tak od razu nie spuści powietrza z koła :thumbup:

Opublikowano

Mam w komplecie opon na lato.

Wulkanizator marudził przy zakładaniu tego wynalazku (nie było mnie przy tym)

Trzeba mieć klucz imbusowy by odręcić te korki.

Drucik otwierający zawór w wentylu, ten w tym "przedłużaczu", trochę się gnie czasem.

W codziennym użytkowaniu: właściwie żadnej różnicy w porównaniu z normalnymi wentylami. Zalety: :mysli: Inny wygląd?

Tak to wygląda wkręcone w felgę:

img6303eo1.th.jpg img6304mo1.th.jpg

Opublikowano

Ciekawie to wygląda, przynajmniej wentyl nie sterczy :decayed:

Opublikowano

a jest tu jakieś zdięcie?? jeśli tak to ja nic nie widzę :confused4:

Opublikowano

no to nieźle znowu się coś pierdzieli :wallbash: żeby nie było, że OT to widząc to w głowie musi wyglądać całkiem nice :decayed:

Opublikowano

w pisz w Google akcesoria do felg i napewno znajdziesz :przebiegly:

Opublikowano

Jest tego trochę na Allegro, ale myślę że warsztaty które zmieniają ogumienie też powinny mieć coś takiego w swojej ofercie. Chociaż jak znam życie, to jak pojadę i powiem że chcę coś takiego, to zrobią wielkie oczy i powiedzą że pierwsze słyszą o takim wynalazku... :tongue4:

Opublikowano

Miałem wielką chęć założyć coś takiego, ale mój kolega-wulkanizator trochę mnie zniechęcił. Opowiedział mi o swoim przypadku, kiedy takiego wentyla musiał w feldze rozwiercić wiertarką. Pewnie to był wyjątkowy przypadek, ale ja z nich zrezygnowałem (przynajmniej na razie :))

Opublikowano

Ejj... mi się to podoba :good: Ale cena w tym Alcar troche odstrasza :kwasny:

Opublikowano

w sumie ja miałem kapkę inne co się nakręcało taka srebrna pokrywkę na wentyl.. w ogóle ich nie było widać (prawie ;))... tylko kłopot z odkręcaniem tej pokrywki.. to były czasem jaja...

Opublikowano

Ja z innej beczki, wiecie moze gdzie mozna dokupic przedluzke (adapter) do pompowania takich wentyli ?? Bo nigdzie nie widzialem, w innym wypadku bede musial kupowac komplet wentyli :confused4:

Opublikowano

mialem takie wentyle i oddalem za darmo ;]

jak dla mnie za duzo rypania z tym wkrecaniem przedluzki

Opublikowano

No wiem wiem, oto chodzi ze kupilem kola i maja takie wlasnie wentyle :shocked: i teraz nie mam jak sprawdzic czy napompowac, jedyny sposob to kupic komplet wentyli z przedluzkami ??? :wallbash: