Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Uszkodzony centralny- jak sie dostac do srodka?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam ogromny problem dlatego prosze o jak najszybsze nadsylanie podpowiedzi. Mianowicie przestal mi dzialac centralny z pilota a wszystkie zamki w aucie mam zlikwidowane,co robic?! Alarm dziala natomiast silowniki ani drgna. Przed ostatnim odpaleniem samochodu uslyszalem niepokojacy dzwiek dlugo chodzacego silownika z tylu auta, z prawej strony (pasazera) ktory dobiegal jeszcze dlugo po otworzeniu samochodu. Mam jeden tylko zamek w bagazniku ale do niego nie chce wejsc caly kluczyk, nie wiem czy to dlatego ze zamek jest niesprawny czy moze wcale ten kluczyk do niego nie pasuje bo zamek byl np wymieniany. Taki samochod juz kupilem wiec nie wiem co robic, pomozcie prosze!!!

Opublikowano

powiem Ci ze po dluzszym nie uzywaniu tez slysze pracujaca pompke centrala,dochodzi to z bagaznika bo tam sie ona znajduje,co do zamka klapy to spsikaj go WD-40 moze pomoze mi pomogl 2 razy :wink:

Opublikowano

uzywalem juz wd-40 i innych "specyfikow" tego rodzaju i mimo to caly kluczyk nie chce wejsc do zamka. Macie moze namiar na jakiegos magika, ktory otworzy mi samochod bezinwazyjnie?

Opublikowano

moze ktos majstrowal przy zamku i teraz taki problem :confused: skontaktuj sie z kolega Kapslem on zajmuje sie zamkami centralnymi moze cos podpowie,jezeli chodzi o magika to widze ze jestes z wawy to musisz tych z wawy popytac :wink:

Opublikowano

A ja myślę ze masz kluczyk do stacyjki tzw serwisowy, nim tylko zapalisz samochód i chyba dzwi otworzysz, bez bagażnika.

Jak masz drugi to spróbuj.

Był chyba podobny temat, jakby tablicę rejestracyjną odkręcic i drucikiem otworzyć zamek bagażnika

Opublikowano

Można najpierw spróbować samemu, jak to się nie uda to do fachowców, ale to bedzie chyba trochę kosztować.

Ja miałem tylko jeden kluczyk do stacyjki, i dorobiłem na wszelki wypadek drugi, bo jakby zgubil to :eek: :confused:

Opublikowano

no wiec samochod zostal otworzony przez fachowca metoda bezinwazyjna,cala operacja trwala niespelna minute i kosztowala 120zl. Okazuje sie ze wysypal sie centralny ale co dokladnie to pojecia nie mam. Na razie nie ma dramatu bo naprawilem zamek bagaznika, ktory jak sie okazuje z powodu nieuzywania zasniedzial w srodku i nie dzialaly w nim zapadki. Teraz musze zajac sie naprawa tego centralnego i tu moje pytanie: znacie moze kogos z Warszawy kto mi ten centralny naprawi?I jak juz pisze o tym co jest do zrobienia po tej awarii to moze polecicie mi jeszcze jakiegos lakiernika z wawy, bo ojciec probowal dostac sie do samochodu na wszystkie sposoby i rozdlubal ten zakryty zamek od strony pasazera,okazal sie jednak ze tam wkladki zamka nie ma tylko zwykla zaslepiajaca blaszka:)dzieki za pomoc i pozdrawiam