hemi66 Opublikowano 17 Listopada 2019 Opublikowano 17 Listopada 2019 Witam wszystkich Oto jak można wydobyć fajny dźwięk z Alcika Dla porównania, układ BN Pipes lecz podwójny, koszt 1245,50 EUR bez kata oraz 2.4 V6 silnik BDV Alcik_sound.mp4
pila24 Opublikowano 17 Listopada 2019 Opublikowano 17 Listopada 2019 Można też głośnik zamontować jak w nowych autach tdi które udają dźwięk benzyny v6 v8 ? Kupiłem v6 by cicho było...coś ze mną nie tak? ?
Rosomak91 Opublikowano 29 Listopada 2019 Opublikowano 29 Listopada 2019 Mam chyba lekko przepalony seryjny wydech i mam zdecydowanie lepsze brzmienie Poza tym łeb mnie nie boli jak jade bo jest stosunkowo cicho Brat ma 2.4 v6 w c6 i o ile miód na uszy na początku o tyle nie da się tym jechać w dłuższą trasę bo dudni po uszach.
pila24 Opublikowano 29 Listopada 2019 Opublikowano 29 Listopada 2019 (edytowane) 2 godziny temu, Rosomak91 napisał: Mam chyba lekko przepalony seryjny wydech i mam zdecydowanie lepsze brzmienie Poza tym łeb mnie nie boli jak jade bo jest stosunkowo cicho Brat ma 2.4 v6 w c6 i o ile miód na uszy na początku o tyle nie da się tym jechać w dłuższą trasę bo dudni po uszach. To chyba wydech ma na wykończeniu albo po modyfikacji,moje starsze v6 w ogóle nie jest słyszalne w trasie,jedynie szum opon i powietrza słychać. Edytowane 29 Listopada 2019 przez pila24
Rosomak91 Opublikowano 29 Listopada 2019 Opublikowano 29 Listopada 2019 59 minut temu, pila24 napisał: To chyba wydech ma na wykończeniu albo po modyfikacji,moje starsze v6 w ogóle nie jest słyszalne w trasie,jedynie szum opon i powietrza słychać. I pewnie tak jest, ale ciężko zdiagnozować co wymienić. Wydech wygląda naprawdę dobrze, a nie wiadomo skąd go słychać, jest to taki dźwięk nieźle dajacy po uszach. Szybko łep zaczyna boleć.
hemi66 Opublikowano 30 Listopada 2019 Autor Opublikowano 30 Listopada 2019 14 godzin temu, Rosomak91 napisał: Mam chyba lekko przepalony seryjny wydech i mam zdecydowanie lepsze brzmienie Poza tym łeb mnie nie boli jak jade bo jest stosunkowo cicho Brat ma 2.4 v6 w c6 i o ile miód na uszy na początku o tyle nie da się tym jechać w dłuższą trasę bo dudni po uszach. Przepalony, seryjny wydech w alcie ma lepsze brzmienie Twój brat musi mieć coś nie halo z układem skoro dudni Ci po uszach w trasie, motory V są stworzone na trasy, chyba że masz coś z uszami. Film jest skierowany dla osób którzy cenią sobie rozwiązanie na fajny dźwięk wydechu, a jak chcesz mieć błogą ciszę to montuj serię, tylko że w serii przy wyższych obrotach miałem głośniej, teraz jest fajny mruk.
Czarek99 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Opublikowano 4 Grudnia 2019 (edytowane) W dniu 17.11.2019 o 12:10, hemi66 napisał: Witam wszystkich Oto jak można wydobyć fajny dźwięk z Alcika Dla porównania, układ BN Pipes lecz podwójny, koszt 1245,50 EUR bez kata oraz 2.4 V6 silnik BDV Alcik_sound.mp4 u mnie chodzi tak po wymianie koncowego wydechu na dedyk remusa https://youtu.be/rwoLa21AZ00 Edytowane 4 Grudnia 2019 przez Czarek99
Rekomendowane odpowiedzi