Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 - 17-instruments - nie przyjmuje kodowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W aucie (A4 B7 2.0 ALT bez quarto) nie miałem sygnalizacji zapięcia pasów więc przestawiłem przedostatni bit z 0 na 1, ale okazało się że włącznik w zapięciu pasa jest zepsuty i aby zniknął komunikat o zapięciu pasa należy mocniej "wdusić" pas do "zapięcia", więc chciałem przywrócić poprzednie kodowanie które wyglądało tak: 0006101. Niestety przy próbie powrotu do poprzedniego kodowania wyskakuje mi informacja, że niby kodowanie przebiegło poprawnie, po czym po ponownym sprawdzeniu kodowania jego wartość wynosi 0006143.

Co z tym zrobić???

Inną sprawą jest, że wg mojego "wyliczenia" prawidłowe kodowanie powinno wyglądać tak: 0002101, ale tego kodowania w ogóle nie przyjmuje. Natomiast przyjmuje kodowanie 0007101, ale że w aucie nie ma quarto to jest problem z kontrolką rezerwy i wskaźnikiem poziomu paliwa

A4 B7.jpg

Edytowane przez Lukasz_mk2

Opublikowano

Sprawdź czy przyjmie Ci 0000101.

Edytowane przez MaTeo85
Błąd

Opublikowano

A ja zapytam inaczej: kabel ori czy klon? Klon czasem lubią taką zabawę - po n próbach jest szansa, że się uda. 

Pozdrawiam, 

Darek 

Opublikowano
  • Autor

kabel klon, ale prób było chyba z 10, prosił bym jeszcze o potwierdzenie mojego myślenia i podania prawidłowej wartości kodowania

Opublikowano

Na elektrodzie piszą że za taki stan rzeczy może byc odpoweidzialne użycie wersji x32 w systemie x64 bez użycia praw admina.

Cytat

Trochę offtop, ale do rzeczy:

1. Ryż jest całkiem zdrowy, a wszelkie problemy nie są związane tylko z nim.
2. Problem dotyczy zarówno klona jak i oryginału.
3. Rozwiązaniem w moim przypadku było użycie wersji 32 bitowej VCDS'a na 32 bitowym systemie Vista (ten sam laptop D630 z Win 8.1 x64 z takim samym problemem)
4. Rozwiązanie przetestowałem na Jetta 2006 r. w module komfortu i elektrycznym na wersji VCDS'a 15.7

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, golden87 napisał:

Na elektrodzie piszą że za taki stan rzeczy może byc odpoweidzialne użycie wersji x32 w systemie x64 bez użycia praw admina.

widzisz o tym nie wiedziałem, będę musiał spróbować użyć vcds z prawami admina, dzięki za odpowiedź

Opublikowano
1 minutę temu, Lukasz_mk2 napisał:

widzisz o tym nie wiedziałem, będę musiał spróbować użyć vcds z prawami admina, dzięki za odpowiedź

i dobierz wersje VCDSa do wersji posiadanej systemu, a jesli masz tylko x64 to warto by sprobowac na innym laptopie z x32.

Niestety takie uroki klonów ze trzeba tak kombinować.

Opublikowano

Ja mam licznik z B7 i też za cholerę nie mogę zmienić tego Rental Cars (samochody do wynajęcia).

00??xxx: Options I
+00 = 1. K-Number (Europe/USA/Rest of World)
+01 = Smaller Fuel Tank Volume (All-Wheel-Drive)
+02 = Side Marker Lights Indicator Lamp inactive
+04 = 3. K-Number (Rental Cars)
+08 = 2. K-Number (Australia)
+16 = Clutch Pedal Switch Operation in FIS Display

Też chciałem przestawić na 00 czyli Europe i d*pa, zarówno testowane na KKL i Klonie... możliwe, że ta zmiana tylko z palca we wsadzie licznika, albo przy przebiegu poniżej 100km...