karolek_ust Opublikowano 27 Listopada 2019 Opublikowano 27 Listopada 2019 (edytowane) Witam chce wam zaprezentować moje Audi A4 B8 Avant rok: 2009 silnik : 1.8 TFSI 160KM bixenon, grzane fotele , DEFA, Kolor FIS Plany to na lato koło BBS Speedline 19" i obniżenie Edytowane 28 Listopada 2019 przez karolek_ust zapomnienie 1
Vipp Opublikowano 2 Grudnia 2019 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Ładna audi, podobna do mojej ? jak się sprawuje tfsi? Jak z poborem oleju? Mam tdi ale kusi takie tfsi ?
soplic Opublikowano 2 Grudnia 2019 Opublikowano 2 Grudnia 2019 (edytowane) Moja jest z dokładnie tego samego rocznika i z tym samym silnikiem. Jaki przebieg? Dołączam się do pytania o pobór oleju - u mnie będzie jakieś 0,4l/2000km po przebiegu 215k km, czyli w normie. Pewnie niedługo też założę temat, jako że moja A4 właśnie pozytywnie zaliczyła u mnie olejowy okres próbny, czyli zostaje Wrzuć jakieś zdjęcia wnętrza! @Vipp, coś się dzieje z Twoim TDI że rozważasz zmianę? Edytowane 2 Grudnia 2019 przez soplic
karolek_ust Opublikowano 2 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2019 1 godzinę temu, Vipp napisał: Ładna audi, podobna do mojej ? jak się sprawuje tfsi? Jak z poborem oleju? Mam tdi ale kusi takie tfsi ? Mam ja od niedawna nie cały miesiąc , zrobiłem ok 1500km i zero poboru oleju , silnik po pełnym serwisie łacznie z wymana rozrządu , a sprawuje się fajnie , bardzo dynamicznie przyspiesza 1 minutę temu, soplic napisał: Moja jest z dokładnie tego samego rocznika i z tym samym silnikiem. Jaki przebieg? Dołączam się do pytania o pobór oleju - u mnie będzie jakieś 0,4l/2000km po przebiegu 215k km, czyli w normie. Pewnie niedługo też założę temat, jako że moja A4 właśnie pozytywnie zaliczyła u mnie olejowy okres próbny, czyli zostaje Wrzuć jakieś zdjęcia wnętrza! @Vipp, coś się dzieje z Twoim TDI że rozważasz zmianę? Przebieg 207000km nie kręcony oem potwierdzony , a po drugie mieszkam w Szwecji i tutaj nie kręci się jak auto ma 500.000 to tyle ma na blacie . Wnętrze zwykłe tylko grzane stolki , multi kiera i kolor fis . Dziś zakodowałem przednie pozycje US , i zaczełem walkę z przyciemnieniem szyb , bo org nie było a nie podoba mi się to więc wpadła folia 3m 35% przepuszczalonsoci , wydaje mi się najbardziej zbliżona do OEM. Zdjęcia jak porobię jakieś to wrzucę , Jestem na etapie szukania koł na lato
Vipp Opublikowano 2 Grudnia 2019 Opublikowano 2 Grudnia 2019 13 minut temu, soplic napisał: Moja jest z dokładnie tego samego rocznika i z tym samym silnikiem. Jaki przebieg? Dołączam się do pytania o pobór oleju - u mnie będzie jakieś 0,4l/2000km po przebiegu 215k km, czyli w normie. Pewnie niedługo też założę temat, jako że moja A4 właśnie pozytywnie zaliczyła u mnie olejowy okres próbny, czyli zostaje Wrzuć jakieś zdjęcia wnętrza! @Vipp, coś się dzieje z Twoim TDI że rozważasz zmianę? Mocy mało ale raczej już za audi nie będę przepłacał
karolek_ust Opublikowano 2 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2019 1 minutę temu, Vipp napisał: Mocy mało ale raczej już za audi nie będę przepłacał heh te TFSI 160 KM jakoś jedzie , nie potrzebuje nie wiadomo ile bo i tak nie ma gdzie latać , jakbym chciał coś mocnego to bym szukam od razu S4
soplic Opublikowano 2 Grudnia 2019 Opublikowano 2 Grudnia 2019 @Vipp, a jaka moc? robiłeś chipa? A z przepłacaniem to niestety prawda... mógłbym mieć Insignię albo Passata lepiej wyposażonego za te pieniądze. Ale tam też nie ma nadpodaży benzyn niestety.
soplic Opublikowano 2 Grudnia 2019 Opublikowano 2 Grudnia 2019 2 minuty temu, karolek_ust napisał: heh te TFSI 160 KM jakoś jedzie , nie potrzebuje nie wiadomo ile bo i tak nie ma gdzie latać , jakbym chciał coś mocnego to bym szukam od razu S4 Ja pewnie chipa zrobię, z kompletem pasażerów i pełnym bagażnikiem już czuć że to nie diesel i brakuje Nm.
karolek_ust Opublikowano 2 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2019 10 minut temu, soplic napisał: Ja pewnie chipa zrobię, z kompletem pasażerów i pełnym bagażnikiem już czuć że to nie diesel i brakuje Nm. No zawsze jest mało , ja mam ją na dojazdy do pracy i czasem będzie wyskok na wczasy , na razie nic długać motorowni nie będę , pierw koło , zbliżyc do ziemi , Ledy na tył i halogeny
Vipp Opublikowano 2 Grudnia 2019 Opublikowano 2 Grudnia 2019 3 godziny temu, karolek_ust napisał: Mam ja od niedawna nie cały miesiąc , zrobiłem ok 1500km i zero poboru oleju , silnik po pełnym serwisie łacznie z wymana rozrządu , a sprawuje się fajnie , bardzo dynamicznie przyspiesza Przebieg 207000km nie kręcony oem potwierdzony , a po drugie mieszkam w Szwecji i tutaj nie kręci się jak auto ma 500.000 to tyle ma na blacie . Wnętrze zwykłe tylko grzane stolki , multi kiera i kolor fis . Dziś zakodowałem przednie pozycje US , i zaczełem walkę z przyciemnieniem szyb , bo org nie było a nie podoba mi się to więc wpadła folia 3m 35% przepuszczalonsoci , wydaje mi się najbardziej zbliżona do OEM. Zdjęcia jak porobię jakieś to wrzucę , Jestem na etapie szukania koł na lato Pokaż jak te pozycje wyglądają zakodowane ?
soplic Opublikowano 3 Grudnia 2019 Opublikowano 3 Grudnia 2019 @karolek_ust, rozrząd robiłeś prewencyjnie czy były już jakieś przesłanki że powoli ma dość?
karolek_ust Opublikowano 3 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2019 9 godzin temu, soplic napisał: @karolek_ust, rozrząd robiłeś prewencyjnie czy były już jakieś przesłanki że powoli ma dość? był zrobiony , mam faktury że zminiali , uszczelniacze zaworowe , komlpet uszczelek , walek rozrzadu , lozysko wałka , filtry , hamulce wiec może dla tego teraz nie ma problemu z poborem oleju
karolek_ust Opublikowano 3 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2019 20 godzin temu, Vipp napisał: Pokaż jak te pozycje wyglądają zakodowane ? nie mam swojego zdj ale na necie było , u mnie świeci tak samo
karolek_ust Opublikowano 18 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2019 Dziś przyciemniłem do końca szyby tylne , oraz wpadło podświetlanie otoczenia w lusterkach oem . Na dniach jakieś zdjęcia i jestem na etapie szukania koła letniego i czy 8.5J z ET 40 podejdzie do B8 opony na nich to 245/35
MaciekPL Opublikowano 18 Grudnia 2019 Opublikowano 18 Grudnia 2019 1 godzinę temu, karolek_ust napisał: Dziś przyciemniłem do końca szyby tylne , oraz wpadło podświetlanie otoczenia w lusterkach oem . Na dniach jakieś zdjęcia i jestem na etapie szukania koła letniego i czy 8.5J z ET 40 podejdzie do B8 opony na nich to 245/35 Pewnie że podejdzie , jeszcze trochę dystansu można wrzucić. 1
karolek_ust Opublikowano 19 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2019 No to fajnie , zobaczymy jak kupie koło i potem jakie zawieszenie i się pomyśli nad spasowaniem
karolek_ust Opublikowano 4 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2020 Panowie no i mały dyletmat co do felg może doradzicie 1. Rotor 2. Felgi RS 3. Felgi z B8 RS 4. BB Speedline 5. Pompei 6. Nie znam modelu ( moze ktoś podopowie od czego to koło) wszystko chcę w 19" bo wpadną spreżyny Eibach
MaciekPL Opublikowano 4 Stycznia 2020 Opublikowano 4 Stycznia 2020 U mnie nr 1 na sezon letni, numer 3 na zimę. Jak rotor to tylko z a5ki 9j ET33 .
Pablo_89 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Jakbyś się zdecydował na Pompei to mam w dobrej kasie z oponami letnimi na sprzedaż Ori 19" 4x9j ET33
marcin_wpi Opublikowano 5 Stycznia 2020 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Dobrze wyglada na bbs speedline, tylko trzeba dobrze posadzić i oponę wybrać odpowiednią. Ważne żeby tobie pasowały?
Rekomendowane odpowiedzi