sebool12 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Czy BEX posiada jakieś znaki na kole zamachowym/dwumasie? Szukalem chyba ze 2h i za cholerę nie mogę nic znaleść poza rdzą Moze posiada ktoś foto jak powinno to wyglądać gdzie dokładnie ich szukać? Tylko proszę o foty z dokładnie tego przypadku, a nie jakiegoś innego 1.8T Nizej wracam 2 foto - jeżeli dobrze rozumiem to znaku powinienem szukać w lewym otworze , po lewej stronie od zębów na kole Na drugim foto wrzuciłem „znak”, który rzucił mi się w oczy, ale nie wiem czy o niego chodzi bo ma się on nijak do znaków, które znalazłem w necie
Dev Opublikowano 31 Grudnia 2019 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Znak masz na kole pasowym i na obudowie paska rozrządu
sebool12 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2020 Znalazłem w końcu znak, ale ni ch*ja z niczym się on nie pokrywa Możliwe jest, że zamach jest źle zamontowany? W teorii auto nigdy nie miało ruszanego jeszcze sprzęgła
Dev Opublikowano 2 Stycznia 2020 Opublikowano 2 Stycznia 2020 1 godzinę temu, sebool12 napisał: Znalazłem w końcu znak, ale ni ch*ja z niczym się on nie pokrywa Możliwe jest, że zamach jest źle zamontowany? W teorii auto nigdy nie miało ruszanego jeszcze sprzęgła Nie patrz na koło zamachowe tylko na koło pasowe i obudowę Plus znak na górnym kole
sebool12 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2020 Problem z kołem pasowym jest taki, że jest mało dokładne i tak naprawdę zależy jak się je przykręci tak można przesunąć o jeden ząbek
Dev Opublikowano 2 Stycznia 2020 Opublikowano 2 Stycznia 2020 35 minut temu, sebool12 napisał: Problem z kołem pasowym jest taki, że jest mało dokładne i tak naprawdę zależy jak się je przykręci tak można przesunąć o jeden ząbek Problem to masz że sobą, jeżeli rozrząd nie potrzebuje blokad znakiem tego nie ma tam żadnych cudów.
sebool12 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2020 (edytowane) To po jakiego wała te znaki? Mam sobie wybierać, który mi pasuje a który nie? xD Już raz tak na pewniaka składałem 2.8 i niby auto jechało normalnie, a w logach jak byk wyszło, że jedna strona przestawiona ¯\_(ツ)_/¯ Edytowane 2 Stycznia 2020 przez sebool12
Dev Opublikowano 2 Stycznia 2020 Opublikowano 2 Stycznia 2020 18 minut temu, sebool12 napisał: To po jakiego wała te znaki? Mam sobie wybierać, który mi pasuje a który nie? xD Już raz tak na pewniaka składałem 2.8 i niby auto jechało normalnie, a w logach jak byk wyszło, że jedna strona przestawiona ¯\_(ツ)_/¯ Bo 2.8 ustawia się na blokady A 1.8 nie
Emejcz Opublikowano 15 Stycznia 2020 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Ustaw to tak aby zgadzały się wycięcia na wałkach i znak na kole zamachowym i nie drąż niepotrzebnie tematu.
Rekomendowane odpowiedzi