Arturr-r Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Czy ktoś dysponuje schematami elektrycznym, które były by pomocne w takiej modyfikacji potrzebuje informacji mam wszystkie moduły i lampki boczków oraz tunelu i uchwyt kubków , potrzebuje jeszcze schemat oświetlenia na nogi przód i tył i podłączenia lampek na słoneczniki w podsufitce mój bcm 8W0907063BG
cekaem Opublikowano 11 Lipca 2020 Opublikowano 11 Lipca 2020 Cześć, stałem się właśnie właścicielem A4 Allroada z 2017. Auto teoretycznie bez pakietu ambient lighting. Natomiast po wejściu do auta i uruchomieniu silnika przy wszystkich drzwiach (nad klamkami) świecą na czerwono listwy LED (zapalają się i po chwili gasną). Czy można tym jakoś sterować i uruchomić na dłużej? W opcjach auta nie mam pozycji sterowania ambient lighting, instrukcja nic o tym nie mówi. M.
vvalery Opublikowano 11 Lipca 2020 Opublikowano 11 Lipca 2020 Listwy się świecą przy otwieraniu i jak coś z tyłu jedzie i chcesz wysiąść z auta, to takie ostrzeżenie. Ambiente steruje się w menu i tam są wszystkie funkcje tego oświetlenia. W twoim przypadku nic nie zrobisz.
Kevirek Opublikowano 12 Lipca 2020 Opublikowano 12 Lipca 2020 Ale w drzwiach jest wszystko przygotowane pod ambient, tyle ze kable poucinane. Jesli sie nie myle oczywiscie. Wczoraj wygluszalem drzwi i mi sie tak w oczy rzucilo ze dwa moduly maja swiatlowod podpiety, tyle ze jeden nie ma zasilania.
nerwos Opublikowano 13 Lipca 2020 Opublikowano 13 Lipca 2020 Cześć Czerwony moduł to tak jak kolega wyżej wspomniał (side asist) zapala się w momencie zagrożenia przy otwieraniu drzwi. Biały moduł to ambient, dziwne że kable odcięte
Kevirek Opublikowano 13 Lipca 2020 Opublikowano 13 Lipca 2020 Pewnie moduly ida ze wszystkim a jak nie doplacisz to ciach kabelki i brak kodowania. Teraz tylko kable pociagnac zakodowac i bezuzyteczny Ambient bedzie mrygac xD
nerwos Opublikowano 13 Lipca 2020 Opublikowano 13 Lipca 2020 Pokaż zdjęcie wnętrza całych drzwi i zerknij pod tunel środkowy i sprawdź czy siedzą tam listwy.
nerwos Opublikowano 31 Października 2020 Opublikowano 31 Października 2020 Udało się dołożyć oświetlenie konturowe i czerwone ostrzegawcze
Arturr-r Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 W dniu 11.02.2020 o 19:22, nerwos napisał: Cześć, dzięki za odpowiedź. Moduł ma nr: 8W0 907 063 BG Musiałeś wymieniać moduł? Jeżeli tak na jaki numer wymieniłeś ?
nerwos Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 W dniu 5.11.2020 o 16:31, Arturr-r napisał: Musiałeś wymieniać moduł? Jeżeli tak na jaki numer wymieniłeś ? Nie, nie wymieniałem..
Arturr-r Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 19 godzin temu, nerwos napisał: Nie, nie wymieniałem.. Czyli 8W0 907 063 BG podejdzie pod oświetlenie qq2?
nerwos Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 Dokładnie tak..BCM09 z końcówką BG obsłuży oświetlenie qq2 Przynajmniej u mnie działa
Arturr-r Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 2 godziny temu, nerwos napisał: Dokładnie tak..BCM09 z końcówką BG obsłuży oświetlenie qq2 Przynajmniej u mnie działa A czy był byś tak miły i podzielił się informacją jak to podłączyć i jak zrobić kodowanie?
nerwos Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 To nie jest tak że w 1 zdaniu wyjaśnię Ci jak to podłączyć. Nie pamiętam dokładnie gdzie jaki przewód szedł, podłączałem to jakiś czas temu, na pewno wszystkie kable idą do BCM. Powiedz na jakim etapie jesteś? Może coś ci pomogę.. Jeśli chodzi o kodowanie to bądź ostrożny. Ja cieszę się że nie narobiłem u siebie bałaganu Dodawałem jakieś funkcje w BCM09 i 5F. Na pewno przed jakimikolwiek zmianami zrób sobie pełen scan.
borzo Opublikowano 17 Listopada 2020 Opublikowano 17 Listopada 2020 Cześć Panowie, jestem nowy i dziś kupiłem swoje a4b9 i zastanawia mnie dodanie oświetlenia ambiente. Patrząc po drzwiach spotkałem się z czymś takim światłowód na głośniku swieci ciagle na biało a światłowód na drzwiach na czerwono tylko przy odpaleniu, w mmi nie mam funkcji oświetlenia ambiente. To normalne ? Czy mam jakąś wersje połowiczna ? IMG_2225.MP4
Kostek777 Opublikowano 7 Marca 2021 Opublikowano 7 Marca 2021 nerwos to jak mam zrobic kolor jesli mam tylko białe? doradzisz cos ?
MarcinL Opublikowano 26 Marca 2021 Opublikowano 26 Marca 2021 Ma ktoś może listę potrzebnych elementów żeby dołożyć pakiet QQ2? Mam QQ0.
nerwos Opublikowano 26 Marca 2021 Opublikowano 26 Marca 2021 Tego jest naprawdę sporo.. Dobrze jakbyś sprawdził czy Twój BCM obsłuży QQ2 zwłaszcza jak nie masz żadnego oświetlenia..
MarcinL Opublikowano 26 Marca 2021 Opublikowano 26 Marca 2021 54 minuty temu, nerwos napisał: Tego jest naprawdę sporo.. Dobrze jakbyś sprawdził czy Twój BCM obsłuży QQ2 zwłaszcza jak nie masz żadnego oświetlenia.. Jeszcze nie mam dostępu do auta i nie wiem, ale chcę już zbierać potrzebne elementy. Wiązkę robilby Kaju. Orientujesz się jakie lampki, ledy potrzebne?
Rekomendowane odpowiedzi