Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

tuleje w tylnym wahaczu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 20.02.2020 o 14:41, JeJu napisał:

20191218_200021.jpg

ja juz mam to za soba. sruby regulacji geometrii nie do odkrecenia. na 4 sztuki tylko jedna wyszla. w wahaczu dolnym katówka odciete, w gornym palnikiem. potem wystarczylo nowe tuleje wprasowac

Czym malowales te sanki ? 

Opublikowano

wyczyszczone do gołej blachy, podklad epoksydowy, podklad chlorokauczukowy, chlorokauczuk sniezki RAL 9005

Opublikowano

Czaje, ja pomalowalem swoje farba poliuretanowa Interthane 990 RAL 9005 i efekt wizualny jest podobny. zobaczymy jak to sie dluga utrzyma. 

Opublikowano

mysle ze 2 lata wytrzyma a pozniej od kamykow i ekspolatacji znowu wyjdzie. ważne ze zycie tego elementu będzie wydłuzone

Opublikowano
W dniu 24.02.2020 o 08:58, trepek napisał:

Trzeba tez popatrzec na koszty ile kosztuja poliuretany (ponad 1300zl i to bez tulei sanek) a ile zwykle gumy Meyle (komplet na dolny wahacz 200zl).

Mogę Kolego poprosić Cię o numery tych tulei i czy ciężko się je wymienia? Mam drugie sanki, które sobie chcę zregenerować, ale nie mam żadnej prasy

Opublikowano
2 godziny temu, szpakuziom napisał:

Mogę Kolego poprosić Cię o numery tych tulei i czy ciężko się je wymienia? Mam drugie sanki, które sobie chcę zregenerować, ale nie mam żadnej prasy

MEYLE 1 005 051 008/S

Jeszcze ich nie wymieniałem, będę to robił na dniach :)

Opublikowano
8 godzin temu, trepek napisał:

MEYLE 1 005 051 008/S

Jeszcze ich nie wymieniałem, będę to robił na dniach :)

Dzięki, numer na pewno dobry, bo nic w google nie wyskakuje :D

Opublikowano

Poniżej lista wszystkich tulei oraz elementów zawieszenia (bez śrub) wraz z ilościami na tylne zawieszenie:

belka zawieszenia:
8E0 505 145 AP - Lemforder #25860 01 - 2 szt.
8E0 505 145 AR - Lemforder #25861 01 - 2 szt.

wahacz poprzeczny
8E0 501 541 S  - Lemforder #26619 01 - 4 szt. (same tuleje)

zwrotnica:
8E0 505 203 D  - Lemforder #26623 01 - 2 szt. lub MEYLE 100 505 0008 - 2 szt.

wahacz wzdłużny:
8E0 505 185 N  - MEYLE 100 505 0007 - 4 szt.
8E0 505 171 J  - Lemforder #26611 01 - 2 szt. lub MEYLE 100 505 0005 - 2 szt.
8E0 505 279 J  - MEYLE 100 505 0006 - 2 szt.

Mocowanie amortyzatora:
4F0 513 353 D  - Lemforder #27189 01 - 2 szt.

łącznik stabilizatora:
8E0 505 465 AF - Lemforder #31012 01 - 2 szt.

drążek kierowniczy
8E0 501 529 P  - Lemforder #26628 02 - 2 szt.

Opublikowano
Godzinę temu, szpakuziom napisał:

Dzięki, numer na pewno dobry, bo nic w google nie wyskakuje :D

Źle mi jakoś spacje powstawiało :D

100 505 1008/S

E-KATALOG.INTERCARS.COM.PL

Inter Cars: Katalog i sklep części samochodowych

A jak ktoś nie ma zniżek w IC to tutaj link do allegro:

Zestaw-naprawczy-wahacza-prawy-lewy-Meyl
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 129,67 zł - Zestaw naprawczy wahacza prawy/lewy Meyle Audi (8810615006). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

Opublikowano
23 minuty temu, trepek napisał:

Źle mi jakoś spacje powstawiało :D

100 505 1008/S

E-KATALOG.INTERCARS.COM.PL

Inter Cars: Katalog i sklep części samochodowych

A jak ktoś nie ma zniżek w IC to tutaj link do allegro:

Zestaw-naprawczy-wahacza-prawy-lewy-Meyl
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 129,67 zł - Zestaw naprawczy wahacza prawy/lewy Meyle Audi (8810615006). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

O dzięki wielkie :) Więc zamawiam. Muszę jeszcze prasę jakąś zrobić:)

Opublikowano

dobrze sie temat rowinął także dodam jeszcze od siebie:

- nie kupujcie tujei firmy MOOG tych do dolnego wahacza aluminiowego - nie mogłem tego wprasować na 4sztuki wszystkie pękły, zrobione z jakiegoś gównolitu

- lemforder wycofał z produkcji takie tuleje

- zostało tylko MEYLE i po przygodzie z MOOG znalazłem że MEYLE tez robi i dopiero tej firmy wprasowałem i nic nie pękło, a różnica w cenie MEYLE w stosunku do MOOG to okolo 10zł/szt. drożej ale warto dopłacić

20191218_173943.jpg

na zdjęciu nowa cała tulejka MEYLE, i ta pęknieta MOOG (wszystkie tak samo pękały)

20191218_174053.jpg

20191218_174002.jpg

Opublikowano
13 minut temu, szpakuziom napisał:

O dzięki wielkie :) Więc zamawiam. Muszę jeszcze prasę jakąś zrobić:)

Ja zainwestowałem w takie coś:

ZESTAW-SCIAGACZY-SCIAGACZ-TULEI-WAHACZA-
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 354,99 zł - ZESTAW ŚCIĄGACZY ŚCIĄGACZ TULEI WAHACZA ŁOŻYSK 27e (7738275618). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

Opublikowano

Co daje radę, można tym cała zawieszkę zrobić w audi?

Opublikowano

ja mam dużą prasę i łozyska w kole napierałem na maxa i jeszcze młotem napierniczałem zeby wyprasować, także nie sądze żebyś wszystko albo cokolwiek zrobił takim zestawem. łożysko mozna tez wybić i przeciąć od środka ale to juz zabawa

Opublikowano
5 minut temu, JeJu napisał:

ja mam dużą prasę i łozyska w kole napierałem na maxa i jeszcze młotem napierniczałem zeby wyprasować, także nie sądze żebyś wszystko albo cokolwiek zrobił takim zestawem. łożysko mozna tez wybić i przeciąć od środka ale to juz zabawa

Aha, zobaczymy co trepek Powie. Co do tych tulei MOOG nie sądziłem, że można kupić takie g*wno...

Opublikowano
26 minut temu, trepek napisał:

Ja zainwestowałem w takie coś:

ZESTAW-SCIAGACZY-SCIAGACZ-TULEI-WAHACZA-
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 354,99 zł - ZESTAW ŚCIĄGACZY ŚCIĄGACZ TULEI WAHACZA ŁOŻYSK 27e (7738275618). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

Mam taki sam zestaw.

Wprasowalem tym cale tylne zawieszenie, lacznie z tulejami sanek :)

Opublikowano
3 minuty temu, soul87 napisał:

Mam taki sam zestaw.

Wprasowalem tym cale tylne zawieszenie, lacznie z tulejami sanek :)

No to chyba i ja zainwestuje :)

Opublikowano

co do tulei MOOG nie wypowiem się ale MEYLE też pękają a zależy to od prawidłowego podejścia do montażu. Ja u siebie musiałem dokupić jedną tulejkę bo też pękła ale to właśnie z winy złej techniki wciskania.

@trepek ten zestaw do wyciskania tulejek jest ok ale ma wadę nie ma kielicha pod fi45 a taki tu najbardziej się przydaje, 44 nie zawsze jest ok a 46 już za duży. Jak się weźmiesz za robotę to zobaczysz w czym rzecz :)

Opublikowano
1 minutę temu, MaTeo85 napisał:

co do tulei MOOG nie wypowiem się ale MEYLE też pękają a zależy to od prawidłowego podejścia do montażu. Ja u siebie musiałem dokupić jedną tulejkę bo też pękła ale to właśnie z winy złej techniki wciskania.

@trepek ten zestaw do wyciskania tulejek jest ok ale ma wadę nie ma kielicha pod fi45 a taki tu najbardziej się przydaje, 44 nie zawsze jest ok a 46 już za duży. Jak się weźmiesz za robotę to zobaczysz w czym rzecz :)

Możesz zdradzić jak wcisnąć tą tuleję bez szkód? Bo właśnie mam do wymiany te dwie :D

Opublikowano
9 minut temu, MaTeo85 napisał:

A nie można zastosować jakieś metalowej podkładki aby równomiernie rozkładała siłe podczas wprasowywania?

A co do tulei 45mm to mozna uzyc tloczka hamulcowego :) Przynamniej tak mysle. Zobacze jak to wyjdzie w praniu.

Edytowane przez trepek