Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi A4 B5 1.8t ANB Me7.5 jaki inny ECU 1024kb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Audi A4 B5 1.8t ANB jaki inny ECU 1024kb.  Me7.5

Najprawdopodobniej mam problem ze sterownikiem ECU.  Chcę zmienić na bardziej rozbudowany. Co będzie pasowało p&p do ANB? 

Dzieki

Opublikowano

każdy me 7,5 np AUQ / BEX / BAM itp itd czyli nowsze cewki itp itd. 

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, DarekS4 napisał:

każdy me 7,5 np AUQ / BEX / BAM itp itd czyli nowsze cewki itp itd. 

Czyli nowa mapa, immo i auto bedzie

normalnie pracowało tak? Czy trzeba jeszcze kilka czujników. Chodzi mi o to aby pinologii nie bylo. 

Cewki mam już zmienione od tsi

Edytowane przez teedy6
Opublikowano

Cała wiązka do zmiany. Sonda też jest inna 

Opublikowano
32 minuty temu, DarekS4 napisał:

Cała wiązka do zmiany. Sonda też jest inna 

A nie wiesz czy od apu pasuje? 

Tylko zmiana mapy i immo? 

Opublikowano

Apu chyba też jest stara .. Zobacz na kostkę od cewki i odrazu będziesz wiedział. 

Mapa z jakiego sterownika z ANB ? Nie podejdzie bo 512Kb. 

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, DarekS4 napisał:

Apu chyba też jest stara .. Zobacz na kostkę od cewki i odrazu będziesz wiedział. 

Mapa z jakiego sterownika z ANB ? Nie podejdzie bo 512Kb. 

Mapa z Anb

Mapa Anb ma 512Kb. 

To podejdzie do apu?

Lub ecu apu zamiast anb. 

Edytowane przez teedy6
Opublikowano

APU jest to to samo co ANB więc ECU podjedzie teraz sprawdzałem. Wszystkie to 150. Podmień ster jezeli wiesz że jest uszkodzony.

Chcesz zrobić konwersje na nowszą elektronike to szukaj typowo wiązki BEX AMB BFB. Tyle że to już B6 więc może być zmiana pinoutu już na grodzi. 

B5 nie miała nawet w AJL nowszego osprzętu. 

Opublikowano
31 minut temu, DarekS4 napisał:

APU jest to to samo co ANB więc ECU podjedzie teraz sprawdzałem. Wszystkie to 150. Podmień ster jezeli wiesz że jest uszkodzony.

Chcesz zrobić konwersje na nowszą elektronike to szukaj typowo wiązki BEX AMB BFB. Tyle że to już B6 więc może być zmiana pinoutu już na grodzi. 

B5 nie miała nawet w AJL nowszego osprzętu. 

Ok. Dzięki wielkie za odpowiedź. 

Poszukam ecu

Opublikowano

Możesz też wysłać ecu do nas mogę ci go wgrać na nowo jeżeli ma ci to pomóc. 

Opublikowano
49 minut temu, DarekS4 napisał:

Możesz też wysłać ecu do nas mogę ci go wgrać na nowo jeżeli ma ci to pomóc. 

Wgrać to nie problem. 

Jest po chipie, wgrywany na nowo, ale wszystko się pierdzieli. Jednego dnia idzie jak strzała, drugiego ledwo jedzie. 

Mody

K04-64

Fmic

Kolektor baran

Downpipe

Wydech

Wtryski 430

Opublikowano

Nie po takim chipie ;) . Myślałem że seria. Kumpel miał ibize z ecu który szała. ale tam było 0-1 albo jedzie albo nie da się odpalić. Opisz moze dlaczego podejżewasz sterownik i jego uszkodzenie i na jakiej podstawie. Czy problem występuje od zawsze ?? Jeżeli nie idzie jak " strzała "to jak wtedy idzie ?? Możesz to podeprzeć logami ?? 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 29.02.2020 o 06:27, DarekS4 napisał:

Nie po takim chipie ;) . Myślałem że seria. Kumpel miał ibize z ecu który szała. ale tam było 0-1 albo jedzie albo nie da się odpalić. Opisz moze dlaczego podejżewasz sterownik i jego uszkodzenie i na jakiej podstawie. Czy problem występuje od zawsze ?? Jeżeli nie idzie jak " strzała "to jak wtedy idzie ?? Możesz to podeprzeć logami ?? 

Witam

Prosze dardzo pliki ori i mod.  Teraz auto nie chce odpalać, zalewa swiece, jak nie dodam gazu na zimnym i nie przytrzymam, to nie odpale. Zaleje sie. Z mocą rownież slabo. Czasami jak mu odwalilo szedl jak rakieta. Nastepnego  dnia lipa. Swiece cewki przeplywka przepustnica zmienione z dobrego co jedzie jak strzala.

Prosze o pomoc. W pliku mod jest zaduzo turbo ale to nie to bo juz zmienilem

Ori mod and Logs.rar

Edytowane przez teedy6
Opublikowano
4 minuty temu, teedy6 napisał:

W pliku mod jest zaduzo turbo ale to nie to bo juz zmienilem

Co zmieniłeś nie rozumiem. 

Opublikowano

Wiazki nie trzeba zmieniać, bez przesady, chcesz mieć nowszy ecu np. awt z szerokopasmówką potrzebujesz dołożyć dwa kable do wiązki od sondy, zmieniasz sonde, przepływkę, robisz konwersję na cewki aktywne, reszte ogarniasz softem.

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, teedy6 napisał:

Witam

Prosze dardzo pliki ori i mod.  Teraz auto nie chce odpalać, zalewa swiece, jak nie dodam gazu na zimnym i nie przytrzymam, to nie odpale. Zaleje sie. Z mocą rownież slabo. Czasami jak mu odwalilo szedl jak rakieta. Nastepnego  dnia lipa. Swiece cewki przeplywka przepustnica zmienione z dobrego co jedzie jak strzala.

Prosze o pomoc. W pliku mod jest zaduzo turbo ale to nie to bo juz zmienilem

Ori mod and Logs.rar 416 kB · 2 pobrania

Ten soft to jakiś zart? dobrze ze to auto posiada jakies zabezpieczenia bo juz dawno by sie upaliło, wiesz ze wieksze wtryski to sie kalibruje w sofcie? m. in. po to zeby odpalało :)

Edytowane przez Łukasz13
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Łukasz13 napisał:

Ten soft to jakiś zart? dobrze ze to auto posiada jakies zabezpieczenia bo juz dawno by sie upaliło, wiesz ze wieksze wtryski to sie kalibruje w sofcie? m. in. po to zeby odpalało :)

Ja go nie robilem.  DC- chiptuning z niemiec.

Mowil ze wtryski sie same zaadoptują.

To ostatnia wersja pliku ale bez logow.

Pomoze ktos z korekta wtryskow w tym pliku. Wtryski 430cc ?

Lub chociaż adres mapy.

Z tego co DC chip.........) mi teraz napisal to wtryskiwacz jest zmieniony. Ktora to mapa, adres. A logi byly robione na starej sadzie,swiecach,  przeplywce i przepustnicy.

Audi_A4_1_8T _150PS_Bosch_ME 7_1_0261204897_4B0906018K _350204_Stage3 K04-064 V12.rar

Edytowane przez teedy6