RYSIU188 Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 Witam :)Tematu z takim silnikiem nie znalazlem wiec moze mi ktos pomoze?Pisk wydobywa sie czasami z przedniej czesci silnika i sie zastanawiam co to moze byc?bo tam sa wiatraki i jak sie nie myle to caly rozrząd.Jesli ktos cos wie na ten temat to bede wdzieczny za podpowiedzi
Sadek_WLG Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 a kiedy ostatnio robiles rozrzad? prawdopodobnie pasek ci cita na rozrzadzie
Łepski Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 Któryś z pasków, jak jesteś pewien rozrządu to pozostaje ci wspomaganie/alternator/klima... Może wystarczy napiąć, być może wymienić
RYSIU188 Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Opublikowano 24 Marca 2009 Rozrzad byl niedawno wymieniany,wiec moze jakis pasek?kiedys tak piszczalo ze az sie zatrzymalem i po rozgrzaniu silnika ucichlo?Moze to byc pompa wodna?
Sadek_WLG Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 pompa? hmm... nie wiem a od dawna masz to piszczenie? po wymianie rozrzadu odrazu je mieales? mozesz miec zle napiety pasek
RYSIU188 Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Opublikowano 25 Marca 2009 zaczne od sprawdzania paskow :)A to piszczenie jest wlasnie troche dziwne bo raz piszczy a czasami jest ok?
peresik20071 Opublikowano 31 Marca 2009 Opublikowano 31 Marca 2009 Te silniki 2.8 174ps to naja jakies dziwne brzmienie chodzi mi o obroty na jalowym biegu takie dziwne popiskiwanie?Nie wiem czemu tak sie dzieje ale juz w paru takich samych silnikach tak slyszalem, myslalem ze po wymianie rozrzadu cos ucichnie ale bez zmian to nie jest jakies bardzo uciazliwe ale sasiad ma 2.6 i calkiem inne brzmienie ten silnik.Moze to rolki jakies juz daja znak zeby je wymienic :gwizdanie: a od ktorej zaczac??
SYKET Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Piszczy pewnie pasek wielorowkowy,zmień i sprawdź rolkę i napinacz
diabloo28 Opublikowano 24 Listopada 2009 Opublikowano 24 Listopada 2009 U mnie to piszczal pasek od pompy wody jest prosty sposob zeby to sprawdzic wystarczy kapnac wody na ktorys pasek jezeli to on piszczy to zaraz umilknie :]
denis911 Opublikowano 24 Listopada 2009 Opublikowano 24 Listopada 2009 moze tez piszczec ktoras rolka na razrzadzie
puchac Opublikowano 25 Listopada 2009 Opublikowano 25 Listopada 2009 kiedyś miałem problem z piszczeniem , raz piszczało raz nie. Wymieniłem pasek i nic. Okazało się, że piszczało łożysko na pompie od wspomagania.
roberts88 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 u mnie taksamo coś piczy a zaczeło sie jak zaczęły się niskie temperatury z tym że mi popiskuje z tyłu silnika jak sie nagrzeje to cichnie od ok 2 tys.ob a na wolnych piszczy non stop co może piszczeć z tyłu silnika?[br]Dopisany: 13 Grudzień 2009, 13:50_________________________________________________doradzi ktoś co to może piszczeć z tyłu silnika?[br]Dopisany: 13 Grudzień 2009, 16:43_________________________________________________może to coś ze sprzęgłem bo jak nacisne to ciszej piszczy wie ktoś może co jest nietak? na innym forum wyczytałem że może to być łożysko oporowe może to być to?
Rekomendowane odpowiedzi