robtomi Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 Siemonko wszystkim Mam problem z radiem audio, mianowicie nie zapamiętuje mi ustawień. Tzn po wyjeciu panela lub po wyjeciu kluczykow przywraca ustawienia fabruczne raczej nie chodzi o ustawienia radia bo już wszystko prubowalem . Jesli ktos sie z tym spotkał to prosze niech napisze co trzeba zrobic z góry dziekuje
Sadek_WLG Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 a jekie to radio? miales juz kostke w samochodzie czy ja dorabiales?
tomek a4 2.8 Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 Miałem kiedyś taki przypadek przy zmianie radia. Z tego co pamiętam, to do radia wchodzą jakby dwa plusy- jeden na stałe, a drugi po przekręceniu stacyjki. Wystarczyła zamiana tych kabelków miejscami (nawet były już pomiędzy radiem, a kostką wsuwki, żeby mozna łatwo to przepiąć)
wojtekce Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 Miałem kiedyś taki przypadek przy zmianie radia. Z tego co pamiętam, to do radia wchodzą jakby dwa plusy- jeden na stałe, a drugi po przekręceniu stacyjki. Wystarczyła zamiana tych kabelków miejscami (nawet były już pomiędzy radiem, a kostką wsuwki, żeby mozna łatwo to przepiąć) dokładnie tak trzeba zrobić
jarko Opublikowano 30 Marca 2009 Opublikowano 30 Marca 2009 Dokładnie chodzi o kabelki w kolorze czerwonym - ten bierze prąd jak włożysz kluczyk do stacyjki, a także żółty - ten akurat odpowiada za podtrzymanie pamięci jak jest wszystko pogaszone
mily Opublikowano 30 Marca 2009 Opublikowano 30 Marca 2009 Zamień miejscami kabelki żółty i czerwony i będzie git [br]Dopisany: 30 Marzec 2009, 10:19_________________________________________________ Dokładnie chodzi o kabelki w kolorze czerwonym - ten bierze prąd jak włożysz kluczyk do stacyjki, a także żółty - ten akurat odpowiada za podtrzymanie pamięci jak jest wszystko pogaszone A tu już zależy od standardu, właśnie dlatego trzeba zamienić bo poprzednie radio miało w drugą mańkę.
netox Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 mi jak sie tak działo to oddałem do elektryka przy okazji bo tez mialem inne rzeczy do zrobienia ale w gruncie rzeczy naprawił
jarko Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Dopisany: 30 Marzec 2009, 10:19_________________________________________________ Dokładnie chodzi o kabelki w kolorze czerwonym - ten bierze prąd jak włożysz kluczyk do stacyjki, a także żółty - ten akurat odpowiada za podtrzymanie pamięci jak jest wszystko pogaszone A tu już zależy od standardu, właśnie dlatego trzeba zamienić bo poprzednie radio miało w drugą mańkę. Jak mam taki problem to zawsze się bawię tymi kabelkami i próbuje je konfigurowac na różne sposoby aż do skutku
fantastic Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 radio pioneera które miałem np. miało obydwa wyżej wymienione kabelki ale nie działo załączanie po stacyjce. w niektórych modelach radii trzeba ten żółty i czerwony zmostkować razem i przyłączyć do stałego zasilania
jarko Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 w niektórych modelach radii trzeba ten żółty i czerwony zmostkować razem i przyłączyć do stałego zasilania O tym własnie napisałem albo zamieniamy, albo mostkujemy - trzeba sie pobawić troszku, byle tylko z minusem nie pomylić :gwizdanie:
fantastic Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 ......... byle tylko z minusem nie pomylić :gwizdanie: no żeby czasem biały dym nie poszedł z radyjka :gwizdanie: więc tam panie uważaj jak będziesz mostkował
mily Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Panowie mostkujemy gdy nie mamy funkcji ACC w aucie. I wtedy radio nie wyłączy się po wyjęciu kluczyka. Jeżeli funkcja ACC jest w aucie to nie ma żadnego problemu żeby radio się wyłączało po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Nie pamiętam jak jest w pioneer, chyba trzeba bezpiecznik przełożyć w inna pozycję (albo tak jest w JVC) już nie pamiętam. W większości trzeba włączyć tą funkcję programowo, np przez dłuższe naciśnięcie któregoś z przycisków. Kolega który założył wątek ma na 100% funkcję ACC w radiu i powinien przełożyć przewody, żółty z czerwonym i po problemie.
Rekomendowane odpowiedzi