MAsterxp2009 Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 Witam ,mam takie pytanko ponieważ nigdzie nie moge tego znalesc na forum..czy zawieszenie w dieslu a benzynie jakos sie rozni?poniewaz chce u siebie z przodu zmienic 2 amorki a kolega ma do sprzedania od passata B5 1.9 TDI w sumie to te same zawieszenie.i zastanawia mnie czy Amorki sa takie same,bo spreżyny z tego co wiem moga byc twardsze? na allegro wlasnie niby te same amorki sa w 1.6,1.8,1.9 TDI.tak samo "niby spreżyny" sprzedaja takie same do diesla i do benzyny
Cuber Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 Diesel jest cięższy co za tym idzie jak wsadzisz do Benzynki będzie stał wyzej :gwizdanie: Przynajmniej u mnie Tak było ze jak wsadziłem spreżyny z benzyny to gleba poszla po maxie :gwizdanie:
MAsterxp2009 Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Opublikowano 24 Marca 2009 Ale amorki chyba te same?sprezyny zawsze mozna kupic osobno.
Daimos Opublikowano 25 Marca 2009 Opublikowano 25 Marca 2009 Amorki są te same, różnica tylko jest w sprężynach.
Sadek_WLG Opublikowano 25 Marca 2009 Opublikowano 25 Marca 2009 nie wiedzielm ze przy wymianie zawieszenia trzeba zwracac uwage na to jaki ma sie silnik diesel czy benzynka trzeba to zapamietac
MAsterxp2009 Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Opublikowano 27 Marca 2009 to jak wsadze sobie narazie te amorki i sprezyny z 1.9 TDI to bedzie stal wysoko i bedzie twardy?bo wlasnie mam dylemat czy wsadzic zobaczyc jak to bedzie czy odrazu kupic te sprezyny...
Yelo Opublikowano 28 Marca 2009 Opublikowano 28 Marca 2009 Różnica jest przede wszystkim pomiędzy silnikami R4 i V6. 1.8 i 1.9TDI też nieco różnią się masą, ale różnica nie powinna być znowu taka wielka...
Rekomendowane odpowiedzi