Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Czy 2.0 TDI Q 140 KM i 170KM mają różne skrzynie biegów ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko

Odrabiam prace domowa i chialem sie dowiedziec czy 2.0 TDI Q 140 KM i 170KM maja rozne skrzynie czy moze takie same.Czy mama te same przelozenia i czy przede wszystkim ta z 170 KM jest moze bardziej wytrzymalsza ?

Dzieki za porady.

Opublikowano

z tego co wiem to ta od 170km ma dłuższe przełożenia.

pozdrawiam

Opublikowano

cos mi sie zdaje ze juz widzialem w innym miejscu ten sam temat :gwizdanie:

Opublikowano

Q ma zawsze krotsze przelozenia niz oska

a jesli jeszcze porownujemy mocniejszy motor w osce ze slabszym motorem z Q to roznica powinna byc znaczna

Opublikowano

Chodzi o skrzynie z Q , bede stal przed zakupem i rozwazam opcje czy szukac znacznie latwiej dostepnego i tanszego BRE ( 140 KM Q ) czy slabo dostepnego i drozszego BRD ( 170km Q ) .Szukam roznic miedzy tymi dwoma modelami.Czy sa jeszcze inne poza silnikiem i hamulcami.Zadna oska nie wchodzi w gre bo mam ja teraz i mowie jej stanowczo beeee......[br]Dopisany: 27 Marzec 2009, 11:13_________________________________________________

z tego co wiem to ta od 170km ma dłuższe przełożenia.

pozdrawiam

no wlasnie bo patrzac w dane techniczne BRE Q rozwija 207 kmh i moc ma przy 4000 tys za to BRD Q 224 ale moc ma przy 4200 i sie zastanawiem czy za wyzsza predkosc odpowiada to ze ( oczywiscie jest mocniejszy ) ale sie wyzej kreci czy ze ma tez dluzsza skrzynie ?

Opublikowano

hmmm ja swojego rozpedziłem do 230 km/h wg. GPSu i miałem coś koło 4500