Tom_s Opublikowano 25 Marca 2009 Opublikowano 25 Marca 2009 Witam Mam do wymiany uszczelkę miski olejowej w AFN'ie ponieważ mocno się poci. Kupiłem uszczelkę Elring i jest to sama uszczelka dlatego pytam zanim rozbiorę auto. W Edku widzę, że w misce jest blacha - ogranicznik fali olejowej (037 115 220 i na foto jako jedno widnieje uszczelka razem z tą blachą. Jak to jest tam w środku mocowane? Czy jeśli kupiłem samą uszczelkę to blachę mocuje się do tej uszczelki? Na pewno ktoś już przerabiał temat bo silnik popularny. Czy uszczelka z tą blachą powinna być jako całość? Czy dać silikon na łączeniu uszczelki, czy sama uszczelka wystarczy? Lepiej nie robić roboty 2 razy więc wolę spytać. Wystarczy jakiś zwykły wysokotemperaturowy czy dać typowo do misek Victor Reinz. Jeśli dam dodatkowo silikon to ile czasu odczekać przed zalaniem oleju? Pozdrawiam
wojtekce Opublikowano 25 Marca 2009 Opublikowano 25 Marca 2009 nie stosuj silikonu na miske oleju może pogorszyć sprawe wyczyść płaszczyzny i składaj
Tom_s Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Opublikowano 26 Marca 2009 I tak też zrobiłem - wszystko wytarłem, odtłuściłem. Blachy olejowej w środku nie ma - jest sama uszczelka. Poskładałem całość na sucho i będę obserwował. Pozdrawiam
wojtekce Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 lubie ludzi którzy nie widzą problemu przy naprawach
boseron Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 I tak też zrobiłem - wszystko wytarłem, odtłuściłem. Blachy olejowej w środku nie ma - jest sama uszczelka. Poskładałem całość na sucho i będę obserwował. Pozdrawiam mysle ze nie powinno przeciekać
mlis Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 I tak też zrobiłem - wszystko wytarłem, odtłuściłem. Blachy olejowej w środku nie ma - jest sama uszczelka. Poskładałem całość na sucho i będę obserwował. Pozdrawiam Też mnie ten zabieg czeka w najbliższej przyszłości:( Podnosiłeś silnik, czy demontowałeś zawieszenie?
pawelmienko Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 podlacze sie do tematu bo czeka mnie tez wymiana uszczelki miski powiedzcie mi czy konieczne jest podnoszenie silnika lub demontaz zawieszenia czy moze uda sie jakos wymienic bez tego?? i czy do tego sa potrzebne jakies konkretne narzedzia czy wystarcza jakies podstawowe??(jak tak to jakie) moze wydam sie jakis upierdliwy ale chce sie do tago dokladnie przygotowac zeby zrobic wszystko za raz a druga sprawa to gdzie i za ile najlepiej kupic uszczelke w warszawie?? moze macie jakis polecony i niedrobi sklep??
spinecki Opublikowano 22 Maja 2009 Opublikowano 22 Maja 2009 Moze nie najtaniej, ale na pewno jest dostepna w intercarsie. Tutaj mozesz sprawdzic cene i dokladny numer czesci: http://sklep.intercars.com.pl/
Rekomendowane odpowiedzi