Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wyciszenie w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie do Was. Jak oceniacie wyciszenie waszych a4 b9. Ja posiadam wersję  fl kombi i wyciszenie podczas jazdy autostrada uważam za fatalne. Hałas z okolic slupkow A jest jak w skodzie octavi. Niestety nie posiadam pakietu  szyb bocznych akustycznych, czy macie  jakies porównanie tego pakietu akustycznego z podstawowymi szybami. Czy wymienialiscie szyby na akustyczne?

Edytowane przez endrusss

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Który rocznik? jak po lifcie to ma przednią szybę akustyczną. U mnie z przednią i bocznymi akustycznymi od wiatru nie ma problemu, od kół trochę tylko. Szyby powinno dać radę wymienić na akustyczne, natomiast będzie na pewno drożej niż w konfiguratorze. Kuzyn w Superbie chce coś takiego zrobić i mu wyliczyli że koło 3k pln.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mam FL sedan, i uważam że wyciszenie jest bardzo dobre, niemam zastrzeżeń,  może masz coś źle złożone przy uszczelkach albo masz mega wymagania, jakim autem jeździłeś wcześniej? 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A4 b9 jest najcichszym samochodem jakim jeździłem. Może uszczelki dzwi albo lusterka hałasują. Też jechałem jednym i tak jak piszesz szumiał wiatr

Opublikowano

Szumi szumi i to jest lekki skandal kupując takie auto trzeba dopłacać, żeby nie szumiało.:facepalm:

Opublikowano

Ja u siebie mam szyby akustyczne i żadnych szumów od lusterek nie ma. Już większy hałas jest od kół jak jedzie się po porowatej nawierzchni.

Porównując do innych samochodów uważam że wyciszenie jest bardzo dobre. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja nie mam szyb akustycznych i auto jest idealnie wyciszone, jeździłem w205 i F31i bez porównania. Nawet 520 diesel  nie jest takie ciche, chociaż przyznaję że jechałem jednym a4 b9 i świstał wiatr, na pewno nie od lusterek bo wszędzie są te same

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam B9 Allroad z szybą przednią i i bocznymi akustycznymi. Szumów "wiatrowych" i "lusterkowych" brak. Jedyny problem, to hałas od kół, który mógł być mniejszy. Można temu częściowo zaradzić zakładając cichsze opony. Reasumując z lepszym wyciszeniem podwoziowym A4 byłby bardzo dobrze wyciszonym autem. 

• 3 lata później...
Opublikowano
W dniu 22.08.2021 o 18:36, MocoMus napisał(a):

Jedyny problem, to hałas od kół, który mógł być mniejszy. Można temu częściowo zaradzić zakładając cichsze opony. Reasumując z lepszym wyciszeniem podwoziowym A4 byłby bardzo dobrze wyciszonym autem. 

tak tez potwierdzam. Wyciszenie bdb za wyjatkiem wyciszenia dzwiekow od opon.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Miałem wersję z podwójnymi szybami z boków ale bez akustycznej przedniej a teraz mam na odwrót, akustyczną przednią i normalne boczne i jednak przednia najbardziej przenosi hałas, czuć różnicę ale nie jest to dużo. Nie inwestowałbym w boczne szyby, szkoda kasy, a efekt tego nie warty. Więcej hałasu słychać od opon, zimówki robią swoje

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam mam podwójnie klejone szyby auto jest nowe zaobserwowałem ze świszczy mi z okolic drzwi od strony kierowcy słychać na filmiku, ogólnie odnoszę wrażenie ze bardzo duży hałas jest od opon letnich 19" pamietam że miałem wcześniej B8FL była o niebo lepiej wyciszona. Proszę o obiektywną ocenę czy ta głośność jest u was na podobnym poziomie?

Jeśli ktoś jest z 3miasta i ma ochotę i czas chętnie bym to skonfrontował bo aso nie potrafi tego naprawić :( 

Edytowane przez lcu

Opublikowano

O jakim aucie mowa? W profilu widnieje B8, a piszesz w temacie o B9.

Opublikowano

B9 Facelift 2024, benzyna. Zapomniałem zaaktualizować :D 

Jeśli ktoś jest z 3miasta niech się do mnie odezwie pls, będę wdzięczny. 

Edytowane przez lcu

Opublikowano

Powypadkowy?

Opublikowano

No co ty, auto kupione w aso nowe, mam je od nowości. Zaczyna mnie już ten samochód na tyle irytować że rozważam sprzedaż. Bo nie mam ochoty bujać się gwarancją kolejny raz w aso żeby mi to poprawili, te gamonie nic nie potrafią naprawić poza zmiana oleju. 

Edytowane przez lcu

Opublikowano

Jasnowidzem nie jestem, a z opisywaniem jak widać u Ciebie skromnie. Dlatego pytam.

Opublikowano

Spoko, brakuje mi już cierpliwości do tego auta bo przestało mnie kompletnie cieszyć wydałem prawie w konfigu 300K a czuje się jakbym jeździł starym gratem. Coś czuje że to będzie już moje ostatnie Audi w historii a kilka się ich przewinęło. 

Edytowane przez lcu

Opublikowano

Żadnych takich wrażeń nie mam. Mam akustyczne szyby, koła 19" z oponami 245/35 R19 i aktywnym sportowym zawieszeniem. W aucie jest w porównaniu do moich innych aut dużo ciszej.

Opublikowano

Masz też polifta? Chętnie bym porównał to z innym samochodem żeby mieć punkt odniesienia. 

Edytowane przez lcu

Opublikowano

Przedlift.