Tayfun Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Witam przy wyższych obrotach zaświeca mi się akumulator kiedy mierzyłem miernikiem to napięcie na wyższych obrotach spada nawet do 12.4v Miał ktoś taki problem ? Co mogę na to zaradzić ?
Lukasz_mk2 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Jak pasek się nie ślizga podczas spadku napięcia to pewnie alternator się kończy i wypadało by do niego zajrzeć i pewnie wymienić szczotki
Lukasz_mk2 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 (edytowane) . Edytowane 10 Kwietnia 2020 przez Lukasz_mk2 1
Tayfun Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2020 3 godziny temu, Lukasz_mk2 napisał: Jak pasek się nie ślizga podczas spadku napięcia to pewnie alternator się kończy i wypadało by do niego zajrzeć i pewnie wymienić szczotki Pasek się nie ślizga a szczotki są prawie nowe a elektromechanik mówił by się tym nie przejmować bo póki chodzi to by jeździć normalnie ale dosyć często mi się to święci i boje się że szybko akumulator mi padnie
majkel_majki Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Szczotki mogą być nowe, ale jeżeli pierścień ślizgowy alternatora, po którym jeżdżą szczotki jest wytarty to mogą być takie objawy. 1
Lukasz_mk2 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 16 godzin temu, Tayfun napisał: Pasek się nie ślizga a szczotki są prawie nowe a elektromechanik mówił by się tym nie przejmować bo póki chodzi to by jeździć normalnie ale dosyć często mi się to święci i boje się że szybko akumulator mi padnie Kolego jeżeli twój elektromechanik mówi żeby tak jeździć to zmień elektromechnika - pewnie wypadałoby cały alternator przeglądnąć i wymienić wszystkie zużyte części. tak jak pisze @majkel_majki alternator to nie tylko szczotki 1
Rekomendowane odpowiedzi