Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak dotrzeć do firmy krzak ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewna firma z Bydgoszczy o nazwie "CHEMTEX" (przynajmniej taką mają pieczątkę) oszukała mnie na 1100 zł netto. Nie opłaca mi się jeździć do Bydgoszczy i szukać człowieka (Jerzy Żurek), z którym podpisałem umowę, ale też nie odpuszczę tak łatwo, nawet jeśli będę musiał do tego dołożyć.

Telefon Żurka oczywiście jest poza zasięgiem. Telefon z pieczątki jest wyłączony - zgłasza się poczta, ale nawet nagrać się nie można, bo skrzynka zapełniona - wygląda na typową firmę krzak. Na maila oczywiście też nikt nie odpowiada. Niby widnieje ta firma w kilku bazach firm, np. TU, więc pewnie można jakoś do niej dotrzeć, tylko jak?

Czy istnieje jakiś urząd (może US), do którego można zadzwonić i zorientować się czy taka firma naprawdę istnieje i jakoś przez US ściągnąć te pieniądze? Co o tym myślicie?

Troche dałem się zakręcić, ale umowę mam, a to najważniejsze.

Opublikowano

Zeby sciagnac kase przez US, to tylko i wylacznie droga sadowa Cie czeka... a smutna prawda jest taka, ze sie to nie oplaca...

Wynajmij paru lysych i tyle. :cool1:

Opublikowano

Możesz podciągnąć jakiś paragraf na to i zgłosić normalnie na Policję jako oszustwo, wymuszenie itd. itp. - może się okaże, że to kolejny seryjny oszust ?!

US raczej Ci nie pomoże, ale możesz napisać donos do US i wtedy go napewno prześwietlą - o ile firma nadal istnieje...

Ewentualnie, może ktoś z forum będzie się mógł rozejrzeć pod tym adresem - czasami wystarczy zapytać w "sklepie obok", kiosku lub Pani siedzącej w oknie.

______________________________________________________________________________________

Łysi wyjdą więcej niż dług, ale czasami warto się poświęcić dla satysfakcji.

A może sprzedaj dług firmie windykacyjnej za 5 stów (nie mam pojęcia, czy jest to możliwe, ale można sprawdzić) - przynajmniej mu trochę życie uprzykrzą.

Opublikowano

____________________________________________________________________________________

Łysi wyjdą więcej niż dług, ale czasami warto się poświęcić dla satysfakcji.

:good: skuteczna metoda i nie sądzę żeby wyszło drożej niż dług, jakby co to więcej na Pw

Opublikowano

sadowac sie nie ma co bo cie cie to bedzie sporo kosztowalo i i tak sa marne szanse na wygrana :confused4:

szkoda kasy

z tymi lysymi to niezly pomysl

Opublikowano

w sumie pierwsze słyszę o takiej firmie w Bydgoszczy a trochę po mieście się kręcę, podaj adres jak miałeś na pieczątce

w sumie oddac dlug firmie to tez nie jest zly pomysl :baseball:

Opublikowano
  • Autor

w sumie pierwsze słyszę o takiej firmie w Bydgoszczy a trochę po mieście się kręcę, podaj adres jak miałeś na pieczątce

Przedsiębiorstwo Wydawnicze

"CHEMTEX" Jerzy Żurek

85-830 Bydgoszcz, ul. Sandomierska 31/21

NIP: 554-008-26-59

REGON: 093178748

Co do łysych - nie mam żadnych w Bydgoszczy. :decayed:

Opublikowano

w sumie to osiedle domków :decayed: wiec raczej firma krzak będzie, spisze sobie adres jak będę w tamtych rejonach to lookne chociaż co tam jest czy w ogóle coś jest :naughty:

Opublikowano
  • Autor

w sumie to osiedle domków :decayed: wiec raczej firma krzak będzie, spisze sobie adres jak będę w tamtych rejonach to lookne chociaż co tam jest czy w ogóle coś jest :naughty:

Będę bardzo wdzięczny. :th: Może kogoś zapytasz o tego Żurka. :decayed:

Opublikowano

jakoś złe skojarzyłem albo i nie :blink: wg zumi, jest to blokowisko :mysli:[br]Dopisany: 27 Marzec 2009, 18:04_________________________________________________ale sie popytam :good:

Opublikowano

Nadaj temat prasie. Jeżeli się tym zainteresują to na bank znajdą gościa :)

Nagadaj, że skrzynka tel. zapchana, że pewnie dużo ludzi w balona zrobili itp. Prasa lubi takie tematy

Opublikowano

Tu sprawdź sobie REGON http://www.stat.gov.pl/regon/ Wygląda że Żurek ma zarejestrowaną działalność.

Opublikowano

w KRSie pod chemtex jest jakas firma ale w kielcach :blink:

Opublikowano

W KRSie są tylko firmy z osobowością prawną, a ta zapewne tego nie ma :)

Opublikowano

(...) ,,bezgotówkowo"

Windykator będzie łysiejącym, wiecznie spoconym grubasem z owłosionymi plecami. Rozliczenie załatwicie w naturze :naughty:

Sory za OT, ale to było silniejsze ode mnie.

Opublikowano

Łysi wyjdą więcej niż dług

u konkretnych łysych za wszystko płaci,że tak powiem,usługobiorca :cool1:

ale dla konkretnych to zbyt mała kwota.

Opublikowano
  • Autor

Windykator będzie łysiejącym, wiecznie spoconym grubasem z owłosionymi plecami. Rozliczenie załatwicie w naturze :naughty:

Sory za OT, ale to było silniejsze ode mnie.

Wiesz.. ja wolę poświęcić te pieniądze. :decayed:

Opublikowano

Łysi wyjdą więcej niż dług

u konkretnych łysych za wszystko płaci,że tak powiem,usługobiorca :cool1:

ale dla konkretnych to zbyt mała kwota.

racja, łysi to bezsens... partacze mogą Ci doprawić "zawiasy"- odradzam.

proponuję za to udanie się do ewidencji gospodarczej z dużą kawą i Pani na pewno udzieli Ci informacji szukając pana po numerze pesel-nazwisku-adresie itp. kiedyś to robiłem w Twoim mieście i udało się. Tylko jak firma jest zarejestrowana na żula, to raczej nic nie odzyskasz...

Opublikowano

Nie ma potrzeby iść do pani w ewidencji. Podałem link do regonu i tam można uzyskać dane:

Numery identyfikacyjne, nazwa podmiotu, osoba prowadząca działalność gosp.:

Numer identyfikacyjny REGON 093178748

Nazwa JERZY ŻUREK PRZEDSIĘBIORSTWO WYDAWNICZE "CHEMTEX"

Nazwisko ŻUREK

Imię / imiona JERZY WOJCIECH

Adres siedziby:

Województwo KUJAWSKO-POMORSKIE

Powiat M. BYDGOSZCZ

Gmina M. BYDGOSZCZ

Ulica, miejscowość UL. SANDOMIERSKA 31 lok.21, BYDGOSZCZ

Poczta 85-830 BYDGOSZCZ

Pozostałe (udostępnione) dane:

Kod i nazwa podstawowej formy prawnej 9 - OSOBA FIZYCZNA PROWADZĄCA DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZĄ

Kod i nazwa szczególnej formy prawnej 99 - BEZ SZCZEGÓLNEJ FORMY PRAWNEJ

Kod i nazwa formy własności 214 - WŁASNOŚĆ KRAJOWYCH OSÓB FIZYCZNYCH

Kod i nazwa przeważającego rodzaju działalności wg PKD 2004 * 2211Z - WYDAWANIE KSIĄŻEK

Data powstania podmiotu ** 2004-03-12

Data rozpoczęcia działalności *** 2004-03-10

Organ rejestrowy / ewidencyjny PREZYDENT MIASTA BYDGOSZCZ

Nazwa rejestru / ewidencji EWIDENCJA DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ

Numer nadany przez organ rejestrowy / ewidencyjny 90262

• 1 rok później...