wieszt Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Witam,właściwie to chodzi mi o wkład w poduszce,kupiłem LMI25864 01 i zanim zacznę wymieniać proszę o uwagi co i jak zrobić, wskazówki czy trzeba podeprzeć silnik na co uważać etc. z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieszt Opublikowano 31 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Wymieniona banalnie prosta robota ,nic nie trzeba podstawiać.Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W.W. Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Możesz opisać w kilku zdaniach tę "banalnie prostą" wymianę? Banalnie proste nie jest nawet zdjęcie osłony silnika.Zamieść chociaż krótki tekst.THX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Legion44 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 17 godzin temu, W.W. napisał: Możesz opisać w kilku zdaniach tę "banalnie prostą" wymianę? Banalnie proste nie jest nawet zdjęcie osłony silnika.Zamieść chociaż krótki tekst.THX. Witam. Wymiana prosta do zdjęcia osłona silnika ukazuje się nam odbój odkręcamy 3 śróbki na imbus wyciągamy zamieniamy i skręcamy i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieszt Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Właśnie tak,u mnie ten odbój wymieniłem bo ze starości kruszył się jak styropian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W.W. Opublikowano 22 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Witam Was! Rozumiem,że odkrecamy 3 śruby "trzymaka" i wychodzi on z poduszką z prostokątnej aluminiowej ramy,w której tkwi,a która przykręcona jest 4-ema śrubami Śruby, 3 szt., mogą być powtórnie użyte,tak? Wymieniam poduszkę wciskając ją wraz z "trzymakiem" w prostokątną ramkę al.,tak?Ustawiam w odpowiednim położeniu i przykręcam spowrotem do silnika. Czy w czasie tej operacji,trzeba podeprzeć silnik,czy nie zmieni bardzo swego położenia kiedy odkręcane będą 3śruby "trzymaka"? Chciałbym to wiedzieć,jeśli można spytać.Narazie Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Legion44 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 7 godzin temu, W.W. napisał: Witam Was! Rozumiem,że odkrecamy 3 śruby "trzymaka" i wychodzi on z poduszką z prostokątnej aluminiowej ramy,w której tkwi,a która przykręcona jest 4-ema śrubami Śruby, 3 szt., mogą być powtórnie użyte,tak? Wymieniam poduszkę wciskając ją wraz z "trzymakiem" w prostokątną ramkę al.,tak?Ustawiam w odpowiednim położeniu i przykręcam spowrotem do silnika. Czy w czasie tej operacji,trzeba podeprzeć silnik,czy nie zmieni bardzo swego położenia kiedy odkręcane będą 3śruby "trzymaka"? Chciałbym to wiedzieć,jeśli można spytać.Narazie Dzięki. Nie trzeba nic podpierać poprostu odkręcamy trzymak wymieniamy gumę wkładamy i skręcamy trzeba pamiętać o tym żeby skontrolować gniazdo jego położenie żeby guma nie dotykała ścianek w taki sposób ustawić gniazdo bo będą przenoszone wibracje. Odbój ten ma tylko za zadanie odciążyć poduszki żeby ich nie wyrwało. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W.W. Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Witam Was! Rozumiem,że odkrecamy 3 śruby "trzymaka" i wychodzi on z poduszką z prostokątnej aluminiowej ramy,w której tkwi,a która przykręcona jest 4-ema śrubami Śruby, 3 szt., mogą być powtórnie użyte,tak? Wymieniam poduszkę wciskając ją wraz z "trzymakiem" w prostokątną ramkę al.,tak?Ustawiam w odpowiednim położeniu i przykręcam spowrotem do silnika. Czy w czasie tej operacji,trzeba podeprzeć silnik,czy nie zmieni bardzo swego położenia kiedy odkręcane będą 3śruby "trzymaka"? Chciałbym to wiedzieć,jeśli można spytać.Narazie Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W.W. Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Witam ponownie! Postanowiłem dodać widok poduszki ("odbijaka") którą ma zastąpić starą(y) widoczną na jednej fot.Jest wyraźnie spękana,i chociaż nie daje znać o sobie,mam zamiar ją wymienić.Śruby użyję te same,a przed ponownym wkręceniem, dla pewności ,pomaluję lekko farbą.Myślę,że operacja wymiany tego "odbijaka" (Nr katalogowy : 8E0-199-399,nazwa części :odbijak) nie będzie trudna,skoro,wg zapewnień kolegi z Forum, niczego nie trzeba podpierać.THX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W.W. Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Przepraszam.Nr katalogowy odbijaka ,jak zresztą widać na fot.to 8E0-199-339. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kemysz79 Opublikowano 2 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2023 Witam All. Ja wymieniłem dzisiaj odbój , uwaga od góry 😀. Nie musiałem nic ustawiać bo pozozostałe poduchy mam sprawne. Odbój też niby Ok ale zaczął się kruszyć. 10 minut i wymieniony. Audi a4 b6 ALT 2002r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi