Wojciech1987 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Witam. Jestem po wymianie całego zawieszenia z przodu poza amortyzatorami i przekładnia(ma jakieś luzy) ale na stacji diagnostycznej nie wykryli luzu.. W czasie jazdy na kołach 235 45 17 ( stare opony) jedzie jako tako choć coś co znosi prawo lewo.. Za to po wymianie kol na 205 55 16 z nowymi oponami ściąga jeszcze bardziej i czuć dosyć mocno drgania na całym aucie. Dodam że w trakcie jazdy zgasilem auto żeby sprawdzić czy to może od silnika i duzo słabiej to czuć. Moje pytanie czy to faktycznie będzie od silnika tzn poduszki wtryski egr czy dalej szukać w zawieszeniu? Dziwi mnie ze na tych większych kołach jakoś tam jedzie a na mniejszych mocno trzęsie. Ma ktoś jakiś pomysł?
kamil-vag Opublikowano 11 Czerwca 2020 Opublikowano 11 Czerwca 2020 A byłeś w ogóle na ustawieniu geometrii/zbiezności po wymianie zawieszenia ?
Wojciech1987 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2020 Pewnie że byłem. Według danych z geometrii jest ok. Jedynie kat jednego koła minimalnie się różni ale jest w normie.
kamil-vag Opublikowano 13 Czerwca 2020 Opublikowano 13 Czerwca 2020 A przeguby wewnętrzne / zewnętrzne sprawdzone, łożyska ? ? ?
Rekomendowane odpowiedzi