Opublikowano 13 Czerwca 20206 l Koledzy jest ktoś może z okolicy Warszawy co ogarnie wywalenie immo? Cały czas mam błąd że gubi sygnał i utrudnia mi to odpalenie auta.
Opublikowano 13 Czerwca 20206 l Autor ewentualnie może ktoś miał styczność z takim urządzeniem ? niby na allegro same pozytywy ale czy to przejdzie w a4 b6 ? Emulator immobilizera emu immo grupa VW Audi VAG 7149769446 - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz na Allegro.pl za 65 zł - Emulator immobilizera emu immo grupa VW Audi VAG (7149769446). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!
Opublikowano 13 Czerwca 20206 l Autor Pytanie ile to ciągnie. Bo jeśli rozwiąże mi to problem za 60pln i nie będzie rozładowywało aku to czemu nie?
Opublikowano 13 Czerwca 20206 l Tanie rozwiązania nigdy nie są dobre na dłuższą metę. Dogadaj się z kimś na grupie z okolic Warszawy a za pół darmo wywalą Ci immo.
Opublikowano 13 Czerwca 20206 l Nie kombinuj tylko napraw usterkę,albo to antena od immo albo transponder. Naprawa we własnym zakresie to koszt jakieś 20 zł.
Opublikowano 13 Czerwca 20206 l Autor Ok chętnie ja naprawie. Pomożesz? Od czego zacząć? Kod błędu? Ewentualnie co sprawdzić i jak. Dzięki
Opublikowano 14 Czerwca 20206 l Autor Ok. poleciałem zrobić diagnostykę i w silniku jest jeden błąd : 17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer P1570 - 35-10 - - - Intermittent natomiast w zegarach są dwa : 2 Faults Found: 01176 - Key 07-10 - Signal too Low - Intermittent 01331 - Door Control Module; Driver Side (J386) 49-10 - No Communications - Intermittent. oczywiście dało się skasować.
Opublikowano 14 Czerwca 20206 l kupić VAG Commandera za parę zł, wyłączyć immo i na spokojnie szukać potem problemu... w EDC15 to jest prosta sprawa...
Opublikowano 14 Czerwca 20206 l Autor Kamil podpowiesz co dokładnie kupić? Jakiś link z allegro? Byłbym wdzięczny. Czy immo da się wyłączyć vcdsem czy do tego trzeba szukać inny program?
Opublikowano 14 Czerwca 20206 l Zapytaj kogos na grupie czy Ci nie pomoze w dziale zloty i spoty jak nie suzkaj VAG K+CAN Commander 1.4 - nim bez problemu wyłączysz immo w EDC15. U nas maja chore ceny z te interfejsy, ja brałem za grosze z ali...
Opublikowano 14 Czerwca 20206 l Autor Yhm. Dzięki za pomoc. Zaczynam kumać o co chodzi. Wolę kupić kabel za 150 zł i zrobić to sam i się czegoś nauczyć niz płacić kolesiowi ktory zrobi to samo za 400zl. A kabel zawsze się przyda. Zamówie kabel i napisze czy udało się to wywalić. Znalazłem nawet film na YouTube jak gość wywala to Commanderem więc powinno się udać.
Opublikowano 14 Czerwca 20206 l Przy takim kodzie usterki spróbował bym wrzucić nową pastylkę do klucza i przypisać tylko pin potrzebny więc jeśli nie ma to bez kabla się nie obejdzie.
Opublikowano 14 Czerwca 20206 l Autor Kodu do klucza niestety nie mam.Kabel już zamówiony. Po przestudiowaniu programu commander wydaje się to banalne. Napisze w tyg czy operacja się powiodła.Przy okazji sprawdzę realny stan licznika bo to też mnie zawsze ciekawiło ile tam tych Km przekręcili chamy
Opublikowano 14 Czerwca 20206 l Jak Kamil pisał warto szukać przyczyny dlatego napisałem co warto sprawdzić za 10zl. Jak immo wyłączysz to każdy będzie mógł samochód gwoździem odpalić.
Opublikowano 14 Czerwca 20206 l Nie sprawdzisz stanu bo w tych sterownikach się przebieg nie zapisywał... Będziesz miał wartość 0. Probowalem tam wklepywać aktualny stan i sprawdzić czy zacznie liczyć, ale d*pa po wgraniu, zgraniu wsadu znowu 0
Opublikowano 14 Czerwca 20206 l Autor Koledzy immo narazie wyłączę a jak będę miał kabel i trochę czasu to spróbuję wymienić ta pastylkę. Oczywiście muszę to przestudiować co i jak. Narazie wiem że muszę wyciągnąć kod PIN z licznika i przypisać go do nowej pastylki. Bede napewno próbował i jeśli będą sukcesy to opisywał je tu na forum z fotorelacją żeby pomóc innym.
Opublikowano 18 Czerwca 20206 l Autor Koledzy jestem niestety po nie udanej probie wyłączenia immo. Kupiłem kabel vag commander 1.4 (china) auto się łączy wszytko fajnie. Niestety po odczytaniu EEPROM przycisk immo ON/OFF jest dalej zablokowany. poniżej wklejam screen jak to powinno wyglądać . Robiłem to wszystko według filmików na youtube. Tam wszystkim działa a u mnie już nie. W dniu 14.06.2020 o 10:51, kamil-vag napisał: Zapytaj kogos na grupie czy Ci nie pomoze w dziale zloty i spoty jak nie suzkaj VAG K+CAN Commander 1.4 - nim bez problemu wyłączysz immo w EDC15. U nas maja chore ceny z te interfejsy, ja brałem za grosze z ali... Kamil pomożesz bo już mi ręce opadają. Może to być wina kabla ?
Opublikowano 18 Czerwca 20206 l Spróbuj może inny soft: Setup VAG K+CAN COMMANDER 1.4.exe Jak zgrasz ten wsad to pokazuje Ci Login ? Jak tak kliknij save to file i zapisz na dysku i wrzuć tutaj...