AndyN Opublikowano 17 Czerwca 2020 Opublikowano 17 Czerwca 2020 (edytowane) 2014 rok * 2.0 TFSI CPMB * Quattro + ZF 8HP-55 tiptronik * Audi Concert + Bang & Olufsen + AMI w schowku * 1BE + ROTOR 255/35/19 Plany: * bagnet oleju * PDC przód i tył z wizualizacją na wyświetlaczu * koła zimowe w rozmiarze nie blokującym ewentualną zmianę hamulców na większe * ? Dynamiczne kierunkowskazy boczne Czujniki parkowania przód i tył z wizualizacją Wyrezane (palemka) AHA dodane Dynamiczne kierunkowskazy tylne Hamulce 356/330 z A6 C7 Edytowane 8 Września 2020 przez AndyN 1
karolek_ust Opublikowano 18 Czerwca 2020 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Fajny egzemplarz. Białe sedany zawsze mi się podobają w B8. Bagnet to podstawa heh przy zmianę oleju. Na allegro masz kupowałem też
AndyN Opublikowano 18 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2020 2 minuty temu, mati123307 napisał: Ładna . Doposaż autko w MMI 3G+ Rozważam i mocno się waham. Na wyświetlacz MMI kładę smartfon z uruchomionymi mapami Google i w sumie mam to samo ... Albo Spotify puszczone przez mini-jack i AMI na audio samochodu ...
kris67 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Opublikowano 19 Czerwca 2020 (edytowane) 10 godzin temu, AndyN napisał: Rozważam i mocno się waham. Na wyświetlacz MMI kładę smartfon z uruchomionymi mapami Google i w sumie mam to samo ... Albo Spotify puszczone przez mini-jack i AMI na audio samochodu ... Fajnie,że sedan i to w moim kolorze,Stałem przed tym samym dylematem i zostałem przy Concercie narazie Edytowane 19 Czerwca 2020 przez kris67
wampir Opublikowano 19 Czerwca 2020 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Ładne auto. Gratulacje!! Co wy macie z tymi bagnetami? Macie jakieś wymeczone auta czy dużo pałujecie że się boicie, że oleju ubywa? jak trzeci rok jeżdżę swoim CPMA i ani 1 kreseczki na MMI nie ubyło od wymiany do wymiany. Robie od 8 do 10Kkm rocznie... Olej Millers EE 5W40. 1
karolek_ust Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 12 godzin temu, wampir napisał: Ładne auto. Gratulacje!! Co wy macie z tymi bagnetami? Macie jakieś wymeczone auta czy dużo pałujecie że się boicie, że oleju ubywa? jak trzeci rok jeżdżę swoim CPMA i ani 1 kreseczki na MMI nie ubyło od wymiany do wymiany. Robie od 8 do 10Kkm rocznie... Olej Millers EE 5W40. A jak wymieniasz to jak sprawdzasz stan? Bo po otwarciu maski o zamknięciu nie sprawdzisz na mmi
wampir Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Po otwarciu maski i włączeniu zapłonu u mnie aktualizuje stan oleju.
karolek_ust Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 1 godzinę temu, wampir napisał: Po otwarciu maski i włączeniu zapłonu u mnie aktualizuje stan oleju. U mnie tak nie ma. Tzn nie mam mmi tylko zwykle radio może temu
wampir Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Ale już samo otwarcie powoduje że widzisz na zegarach stan oleju a nie na mmi. Nie trzeba mmi.
AndyN Opublikowano 20 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2020 Po zlaniu starego oleju, wlaniu nowego ale przed odpaleniem silnika i spełnieniu warunków (temperatura silnika) by elektroniczny czujnik poziomu mógł ocenić poziom oleju tak naprawdę nie wiesz ile mechanik go wlał. Poza tym chcę mieć namacalny dowód ile oleju w silniku jest. Wszystkie moje dotychczasowe auta mały bagnet, koszt nie jest wysoki więc i ten będzie go miał. Nie ufam temu wynalazkowi, nie w odniesieniu do tak istotnej sprawy jak olej w wysilonym uturbionym silniku o pojemności dwóch kartonów mleka ========== Zmieniając temat: kabel z Ali dotarł, dokodowałem sobie parę przydatnych funkcji
Michu1996 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 22 minuty temu, AndyN napisał: Po zlaniu starego oleju, wlaniu nowego ale przed odpaleniem silnika i spełnieniu warunków (temperatura silnika) by elektroniczny czujnik poziomu mógł ocenić poziom oleju tak naprawdę nie wiesz ile mechanik go wlał. Poza tym chcę mieć namacalny dowód ile oleju w silniku jest. Wszystkie moje dotychczasowe auta mały bagnet, koszt nie jest wysoki więc i ten będzie go miał. Nie ufam temu wynalazkowi, nie w odniesieniu do tak istotnej sprawy jak olej w wysilonym uturbionym silniku o pojemności dwóch kartonów mleka ========== Zmieniając temat: kabel z Ali dotarł, dokodowałem sobie parę przydatnych funkcji Co dokodowałeś ?
AndyN Opublikowano 20 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2020 * spalanie chwilowe i średnie z galonów na litry * temp. oleju w silniku (i lap timer) * szyberdach i okna zamykane przyciskiem na kluczyku * tylne światła z DRL * pulsujący stop i światła awaryjne podczas awaryjnego hamowania
Norbas Opublikowano 24 Czerwca 2020 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Graty fury, piękny sedan ? gdzie potrzebne graty zamówiłeś do kierunków ?
AndyN Opublikowano 24 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2020 https://pl.aliexpress.com/item/33060231761.html 2
jedrekx Opublikowano 24 Czerwca 2020 Opublikowano 24 Czerwca 2020 ładny ciekawe czy fotele takie były czy ktoś zmieniał, bo hamburgery najczęściej mają zwykłe placki..
AndyN Opublikowano 24 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2020 Kod z naklejki w bagażniku: Q1D Sports front seats 1
Olgierd93 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Świetne audi, życzę powodzenia i wytrwałości w modach
Barti_ Opublikowano 25 Czerwca 2020 Opublikowano 25 Czerwca 2020 W dniu 20.06.2020 o 14:08, AndyN napisał: Po zlaniu starego oleju, wlaniu nowego ale przed odpaleniem silnika i spełnieniu warunków (temperatura silnika) by elektroniczny czujnik poziomu mógł ocenić poziom oleju tak naprawdę nie wiesz ile mechanik go wlał. Poza tym chcę mieć namacalny dowód ile oleju w silniku jest. Wszystkie moje dotychczasowe auta mały bagnet, koszt nie jest wysoki więc i ten będzie go miał. Nie ufam temu wynalazkowi, nie w odniesieniu do tak istotnej sprawy jak olej w wysilonym uturbionym silniku o pojemności dwóch kartonów mleka ========== Zmieniając temat: kabel z Ali dotarł, dokodowałem sobie parę przydatnych funkcji Zapodaj linka do kabelka
Rekomendowane odpowiedzi