Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Panowie mam problem że swoja a4, problem polega na tym ze jak jest zimny silnik to auto normalnie przyspiesza, jak tylko złapie np 80 90 stopni to odcina turbo, nie jedzie wcale. Dodam ze nie kopci ani na zimnym ani na ciepłym. Na postoju jak dodam mu gazu to przy spadku obrotow slychac jakby syczenie z układu dolotowego, przwody sprawdziłem są całe. Niestety nie posiadam vaga żeby zrobić logi. Prosze pomozcie jakos bo nie mam pojecia co tam się stalo

Opublikowano

Sprawdź podciśnienia i czy sztanga w turbo pracuje

Opublikowano

Koledzy pomocy! Auto stoi juz 3 tydz w warsztacie i nadal nic. Geometria wyczyszczona, zawór podciśnienia nowy, wszystkie weze od podcinsnien nowe, i nadal ten sam objaw. Na zimnym przyspiesza super jak sie zagrzeje odcina turbo. Mechanik juz sam rozklada ręce a ja nie mam czym sie poruszać. Jesli ktos mial taki objaw to prosze o pomoc.

Opublikowano (edytowane)

Jaki błąd jest zapisany w sterowniku silnika?

Przepustnica sprawdzona? 

Skoro dolot ok to może po części wydechowej jest nieszczelność.Jakaś mała rysa, na zimnym jest ok na nagrzanym wynikiem rozszeżalności termicznej ucieka gdzieś. 

Wypróbuj jedną prostą rzecz. Jak pojawi się ten problem ogkręć korek wlewu paliwa. Może masz podciśnienie w baku i pompka z nim walczy chcąc podać paliwo na przód ale nie daje rady. Jak korek jest zepsuty sa podobne objawy.

Edytowane przez Muskel1