lager99 Opublikowano 12 Lipca 2020 Opublikowano 12 Lipca 2020 Witam, Na wstępie przepraszam jeśli wstawiam zapytanie w nie odpowiednim dziale..... Mój problem polega na tym że przy prędkości powyżej 50/60 km/h zaczyna się dziwne "buczenie"... z przodu. Prawdopodobnie prawa strona. Przy prędkości ponad 100 km/h "buczenie" trochę cichnie. Nie ma różnicy czy jadę na którym kolwiek z biegów czy też na "luzie" dźwięk jest cały czas słyszalny. Od nie dawna wydaje mi się że ten odgłos się nasilił. Może ktoś miał podobny przypadek i podpowie w czym problem.
greg2505 Opublikowano 12 Lipca 2020 Opublikowano 12 Lipca 2020 Przejedź się po zakrętach jeśli łożysko to na zakrętach powinno się nasilać lub cichnąć ,dość głośno to słychać to możesz podnieść auto i zakręcić kołem, też powinno być słychać,jak będzie cisza wrzuć inne opony
OLIVER Opublikowano 12 Lipca 2020 Opublikowano 12 Lipca 2020 miałem taki sam przypadek w B5 wymiana łożyska załatwiła sprawę Na postoju nic nie wskazywało na łożysko -brak luzu nic nie było słychać nie grzało się ,dopiero po przekroczeniu 40 km / h było słychać huczenie , ale jeszcze podmień opony by wykluczyć je
lager99 Opublikowano 29 Lipca 2020 Autor Opublikowano 29 Lipca 2020 Sprawa zdiagnozowana. Przyczyną było łożysko. Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi