komecky Opublikowano 18 Lipca 2020 Opublikowano 18 Lipca 2020 Mam problem z odpaleniem auta. Rozrusznik kręci, ale nie ma iskry na świecach. Po podłączeniu komputera pokazuje następujące błędy: - Component: 1.8L R4/5VT: 17072 - ECM Power Relay Load Circuit: (J271): Open P0688 - 004 - No Signal/Communication - Component: ABS/ESP front: 01826 - Sensor for Steering Angle (G85): Supply Voltage Terminal 30 35-00 - Czy te dwa błędy mają związek ze sobą? Czy tylko pierwszy błąd odpowiada za brak iskry? Z góry dziękuję za wszelaką pomoc :)
Langista Opublikowano 18 Lipca 2020 Opublikowano 18 Lipca 2020 (edytowane) Co zrobiłeś wcześniej z autem? Objawy podobne są po dostaniu się wody do sterownika ECU pod maską. Edytowane 18 Lipca 2020 przez Langista
komecky Opublikowano 19 Lipca 2020 Autor Opublikowano 19 Lipca 2020 Jest tam sucho. Wymieniłem korpus stacyjki, bo mi się trzpień połamał. Nie wiedziałem co jest to sprawdzałem bezpieczniki i przekaźniki, które są pod ECU. Ale wszystko zostało wpięte z powrotem.
pila24 Opublikowano 19 Lipca 2020 Opublikowano 19 Lipca 2020 9 godzin temu, komecky napisał: Mam problem z odpaleniem auta. Rozrusznik kręci, ale nie ma iskry na świecach. Po podłączeniu komputera pokazuje następujące błędy: - Component: 1.8L R4/5VT: 17072 - ECM Power Relay Load Circuit: (J271): Open P0688 - 004 - No Signal/Communication - Component: ABS/ESP front: 01826 - Sensor for Steering Angle (G85): Supply Voltage Terminal 30 35-00 - Czy te dwa błędy mają związek ze sobą? Czy tylko pierwszy błąd odpowiada za brak iskry? Z góry dziękuję za wszelaką pomoc W pierwszym błędzie masz odpowiedź. Tutaj masz już temat by nie pisać w kółko tego samego
Langista Opublikowano 20 Lipca 2020 Opublikowano 20 Lipca 2020 Chyba w złe miejsce patrzysz, to nie te przekaźniki.
pila24 Opublikowano 20 Lipca 2020 Opublikowano 20 Lipca 2020 50 minut temu, komecky napisał: Który to jest z tych 3?
komecky Opublikowano 20 Lipca 2020 Autor Opublikowano 20 Lipca 2020 3 godziny temu, pila24 napisał: Pila24 dziękuję za podpowiedź. Pomierzyłem przekaźnik i zgłupiałem. Co udało mi się ustalić: -wyciągnąłem przekaźnik i na gnieździe napięcie zasilające cewkę bez zapłonu wynosi 9,38v. Po załączeniu zapłonu wzrasta do 11,8v. Czy powinno być napięcie bez zapłonu? -włożyłem przekaźnik bez obudowy i styki się załączają po włączeniu zapłonu, a gdy wyłączyłem zapłon to styki zostają jakimś cudem zwarte. Co to może oznaczać? Co mogę jeszcze sprawdzić?
pila24 Opublikowano 20 Lipca 2020 Opublikowano 20 Lipca 2020 Godzinę temu, komecky napisał: Pila24 dziękuję za podpowiedź. Pomierzyłem przekaźnik i zgłupiałem. Co udało mi się ustalić: -wyciągnąłem przekaźnik i na gnieździe napięcie zasilające cewkę bez zapłonu wynosi 9,38v. Po załączeniu zapłonu wzrasta do 11,8v. Czy powinno być napięcie bez zapłonu? -włożyłem przekaźnik bez obudowy i styki się załączają po włączeniu zapłonu, a gdy wyłączyłem zapłon to styki zostają jakimś cudem zwarte. Co to może oznaczać? Co mogę jeszcze sprawdzić? Jak auto jest odblokowane to jest tam napięcie monitorujące przekaźnik,znika po chwili jak nie włączysz stacyjki. Sprawdź bezpieczniki,możliwe że brak jest napięcia na styku roboczym.
komecky Opublikowano 20 Lipca 2020 Autor Opublikowano 20 Lipca 2020 Sprawdziłem styki robocze. Mierzyłem napięcie przed stykiem a masa i wynosilo 12v, następnie za jak przekaźnik został zasilony. Styki się zamykają poprawnie i pomiędzy "wyjściem" styku a masa jest ok.12v
komecky Opublikowano 20 Lipca 2020 Autor Opublikowano 20 Lipca 2020 22 minuty temu, pila24 napisał: Jak auto jest odblokowane to jest tam napięcie monitorujące przekaźnik,znika po chwili jak nie włączysz stacyjki. Sprawdź bezpieczniki,możliwe że brak jest napięcia na styku roboczym. Sprawdziłem styki robocze. Mierzyłem napięcie przed stykiem a masa i wynosilo 12v, następnie za jak przekaźnik został zasilony. Styki się zamykają poprawnie i pomiędzy "wyjściem" styku a masa jest ok.12v
Rekomendowane odpowiedzi