Opublikowano 6 Sierpnia 20233 l Autor W dniu 2.08.2023 o 12:50, A4b6quattro napisał(a): Ładna bestia Dziękuje, i jest do wzięcia ?
Opublikowano 21 Lutego 20242 l Autor 5 godzin temu, monthrey12 napisał(a): Cześć. Sprzedała się? Hej, miałem ją w wakacje przez miesiąc wystawioną, było kilka telefonów, potem pojechałem urlop ogłoszenie się skończyło i jakoś tak auto zostało. Jeżdżę nią czasem, teraz zrobiłem większy serwis, jeszcze chce lakierniczo doporowadzić kilka miejsc do porządku i chyba znowu ją wystawię. W każdym razie jest do wzięcia, kupiłem kolejne projekty i tam teraz się skupiam
Opublikowano 28 Lipca 20251 r Cześć wszystkim, Chciałem się przywitać w temacie jako nowy właściciel. Auto nabyłem w maju 2024r. Osoby, które były w Bukowinie to już mnie znają 😃. Auto staram się doprowadzić do jak najlepszego stanu fabrycznego z drobnymi udoskonaleniami i poprawkami. Robię wszystko żeby auto było w jak najlepszej kondycji. Auto ma godne towarzystwo w rodzinie 😎😎. ✅️Czerwiec 2024r. Na pierwszy ogień poszło ogarniecię środka, czyli opadająca podsufitka, obszycie mieszka, gałki i rączki hamulca ręcznego oraz przywrócenie dekoru gałki zmiany biegów do wyglądu fabrycznego. ✅️Wrzesień 2024r. Została podjęta decyzja żeby odświeżyć hamulce ale po demontażu i zweryfikowaniu stanu zawieszenia, stwierdziliśmy, że ogarniamy zawieszenie kompleksowo. Przednie zawieszenie zostało zdemontowane i wszystko zostało ogarnięte(wahacze, hamulce i amortyzatory). Następnie przeszliśmy do demontażu belki zawieszenia tylnego i oddania jej do piaskowania. Nie obyło się bez niespodzianek. Pęknięta sprężyna czy amortyzator, który nie był z zestawu zawieszenia gwintowanego. Po kontakcie z centrum obsługi Bilstein okazało się, że amortyzatory z lini B16 nie są sprzedawane osobno i trzeba kupić cały zestaw. Udało się, kupić kompletne zawieszenie tylne z serii b14 z roku 2022(Łotwa), które jeździło w rs4 sedan i różni się tylko opcją regulacji twardości. Wymienione zostały wszystkie elementy oprócz prostych wahaczy. Każda śruba, nakrętka czy podkładka nowa. Po ściągnieciu zawieszenia postanowiłem wykorzystać okazję i trochę ogarnąc dół samochodu. Zrobiłem wszystko co w mojej mocy aby było to zrobione jak najlepiej. W planach jest zrobienie całego dołu z piaskowaniem ale na to jeszcze przyjdzie czas. Rdza zostala zeszlifowana, potraktowana frezami i papierem ściernym. Na gołą blachę koroplex, później farba podkładowa okrętowa z HEMPEL i na to poliuretan HEMPEL. Myślę, że trochę to powstrzyma rdzę do czasu konserwacji. Messenger_creation_91A77A10-D5AC-4960-9305-82C40C838544.mp4 ✅️ Marzec 2025 Udało się zlożyć samochód i przygotwać się na Bukowinę. Nowe opony letnie Toyo, korekta lakieru i ogarnięcie ostatnich elementów układanki. Lakierowanie zderzaka i spoilera klapy bagażnika, kupno nowego grilla z ASO. 20250330_093400.mp4 ✅️ Lipiec 2025r. I mnie dopadła przypadłość klekoczącej klapy kolektora ssacego. Auto aktualnie rozebrane i czekamy na części. Przy okazji montażu carbonowej klapy kolektora, wymieniamy zaworki i dysze olejowe, montujemy podkładki pod kolektor ssacy 5mm od SID, czyszczenie odmy i wymiana zaworu, demontaż pompy SAI, wymiana uszczelniacza koła pasowego(cieknie). Otrzymałem również poduszki silnika z 034 motorsport, zobaczymy czy zmiana na plus czy na minus? Czy auto było trzymane pod kocem? Tego nie wiem, teraz jest 😈. Oczywiście w formie żartu, w garażu jak co roku mamy jaskółki więc musiałem je okryć 🫣. Edytowane 28 Lipca 20251 r przez Monti
Opublikowano 28 Lipca 20251 r Dobra robota Patryk. W końcu auto doczekało się opisu. Powodzenia w dalszych planach.
Opublikowano 28 Lipca 20251 r 1 minutę temu, Rob@k napisał(a): Dobra robota Patryk. W końcu auto doczekało się opisu. Powodzenia w dalszych planach. Walczymy dalej i sie nie poddajemy. Na następną Bukowinę będzie lepiej 😎
Opublikowano 28 Lipca 20251 r 2 minuty temu, Rob@k napisał(a): Trzeba będzie zabrać drugi komplet kół na zimę Wrzucę Tobie na pakę 🫣
Opublikowano 20 Sierpnia 20251 r Auto prawie złożone, czekamy na ostatnie elementy układanki. Uszczelkę maski i zbiorniczek płynu chłodniczego. Przy okazji odświeżylismy kolektor ssący w kolor zacisków. Planuję zakup felg 18 8j et35 z oponą 235/40. Czy taki set wejdzie bez problemu? Edytowane 20 Sierpnia 20251 r przez Monti
Opublikowano 20 Sierpnia 20251 r 22 minuty temu, Rob@k napisał(a): Coś ty znowu robił? Więcej go rozbierasz jak jeździsz 🤣 No klapę kolektora ogarniałem bo się zrobił na niej luz i zaczęła stukać... Ale w piątek już powinien wyjechać 😅 Przy okazji te podkładki żeby kolektor podnieść i matę termiczną nakleiłem 🫣 Edytowane 20 Sierpnia 20251 r przez Monti
Opublikowano 20 Sierpnia 20251 r 7 godzin temu, Monti napisał(a): Planuję zakup felg 18 8j et35 z oponą 235/40. Czy taki set wejdzie bez problemu? Na miękko. Przy 1BV i oponie 225/40R18 szerokości 8" i ET30 jest równo z przednim błotnikiem, tył jest zapas.
Opublikowano 20 Sierpnia 20251 r 47 minut temu, george napisał(a): Na miękko. Przy 1BV i oponie 225/40R18 szerokości 8" i ET30 jest równo z przednim błotnikiem, tył jest zapas. Tak myślałem, bo aktualnie jest dtm 18 8j et43 i trochę zapasu jest. Te 8mm nie powinno zrobić problemu. Felgi zarezerwowane, czekam na wysyłkę. 👌
Opublikowano 20 Sierpnia 20251 r Godzinę temu, Monti napisał(a): Tak myślałem, bo aktualnie jest dtm 18 8j et43 i trochę zapasu jest. Te 8mm nie powinno zrobić problemu. Felgi zarezerwowane, czekam na wysyłkę. 👌 Miałem 8x18J ET43 i te 13 mm na stronę wnosi na plus.
Opublikowano 20 Sierpnia 20251 r Godzinę temu, george napisał(a): Miałem 8x18J ET43 i te 13 mm na stronę wnosi na plus. Takiego info potrzebowałem. We wtorek powinny być u mnie, przełożenie opon i na auto 😎
Opublikowano 22 Sierpnia 20251 r So .8x18J ET43 aluminum wheels need no distance or ? Are they scraping on some biger lod , lets say tree more person or somting in car ?
Opublikowano 22 Sierpnia 20251 r 5 godzin temu, MarioR34 napisał(a): So .8x18J ET43 aluminum wheels need no distance or ? Are they scraping on some biger lod , lets say tree more person or somting in car ? They fit perfectly on A4/S4 B6/B7
Opublikowano 23 Sierpnia 20251 r W dniu 22.08.2025 o 09:53, MarioR34 napisał(a): So .8x18J ET43 aluminum wheels need no distance or ? Are they scraping on some biger lod , lets say tree more person or somting in car ? 18x8 et43 no needs distance... Full tank, 3 ppl in car and 0 scrap.
Opublikowano 24 Sierpnia 20251 r Thank you .I did read the topic , so many cool cars , countless happy kilometers with them ,at the end , did you sell the car or not ?