HOLMATRO Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2023 W dniu 2.08.2023 o 12:50, A4b6quattro napisał(a): Ładna bestia Dziękuje, i jest do wzięcia ?
HOLMATRO Opublikowano 21 Lutego 2024 Autor Opublikowano 21 Lutego 2024 5 godzin temu, monthrey12 napisał(a): Cześć. Sprzedała się? Hej, miałem ją w wakacje przez miesiąc wystawioną, było kilka telefonów, potem pojechałem urlop ogłoszenie się skończyło i jakoś tak auto zostało. Jeżdżę nią czasem, teraz zrobiłem większy serwis, jeszcze chce lakierniczo doporowadzić kilka miejsc do porządku i chyba znowu ją wystawię. W każdym razie jest do wzięcia, kupiłem kolejne projekty i tam teraz się skupiam
Monti Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca (edytowane) Cześć wszystkim, Chciałem się przywitać w temacie jako nowy właściciel. Auto nabyłem w maju 2024r. Osoby, które były w Bukowinie to już mnie znają 😃. Auto staram się doprowadzić do jak najlepszego stanu fabrycznego z drobnymi udoskonaleniami i poprawkami. Robię wszystko żeby auto było w jak najlepszej kondycji. Auto ma godne towarzystwo w rodzinie 😎😎. ✅️Czerwiec 2024r. Na pierwszy ogień poszło ogarniecię środka, czyli opadająca podsufitka, obszycie mieszka, gałki i rączki hamulca ręcznego oraz przywrócenie dekoru gałki zmiany biegów do wyglądu fabrycznego. ✅️Wrzesień 2024r. Została podjęta decyzja żeby odświeżyć hamulce ale po demontażu i zweryfikowaniu stanu zawieszenia, stwierdziliśmy, że ogarniamy zawieszenie kompleksowo. Przednie zawieszenie zostało zdemontowane i wszystko zostało ogarnięte(wahacze, hamulce i amortyzatory). Następnie przeszliśmy do demontażu belki zawieszenia tylnego i oddania jej do piaskowania. Nie obyło się bez niespodzianek. Pęknięta sprężyna czy amortyzator, który nie był z zestawu zawieszenia gwintowanego. Po kontakcie z centrum obsługi Bilstein okazało się, że amortyzatory z lini B16 nie są sprzedawane osobno i trzeba kupić cały zestaw. Udało się, kupić kompletne zawieszenie tylne z serii b14 z roku 2022(Łotwa), które jeździło w rs4 sedan i różni się tylko opcją regulacji twardości. Wymienione zostały wszystkie elementy oprócz prostych wahaczy. Każda śruba, nakrętka czy podkładka nowa. Po ściągnieciu zawieszenia postanowiłem wykorzystać okazję i trochę ogarnąc dół samochodu. Zrobiłem wszystko co w mojej mocy aby było to zrobione jak najlepiej. W planach jest zrobienie całego dołu z piaskowaniem ale na to jeszcze przyjdzie czas. Rdza zostala zeszlifowana, potraktowana frezami i papierem ściernym. Na gołą blachę koroplex, później farba podkładowa okrętowa z HEMPEL i na to poliuretan HEMPEL. Myślę, że trochę to powstrzyma rdzę do czasu konserwacji. Messenger_creation_91A77A10-D5AC-4960-9305-82C40C838544.mp4 ✅️ Marzec 2025 Udało się zlożyć samochód i przygotwać się na Bukowinę. Nowe opony letnie Toyo, korekta lakieru i ogarnięcie ostatnich elementów układanki. Lakierowanie zderzaka i spoilera klapy bagażnika, kupno nowego grilla z ASO. 20250330_093400.mp4 ✅️ Lipiec 2025r. I mnie dopadła przypadłość klekoczącej klapy kolektora ssacego. Auto aktualnie rozebrane i czekamy na części. Przy okazji montażu carbonowej klapy kolektora, wymieniamy zaworki i dysze olejowe, montujemy podkładki pod kolektor ssacy 5mm od SID, czyszczenie odmy i wymiana zaworu, demontaż pompy SAI, wymiana uszczelniacza koła pasowego(cieknie). Otrzymałem również poduszki silnika z 034 motorsport, zobaczymy czy zmiana na plus czy na minus? Czy auto było trzymane pod kocem? Tego nie wiem, teraz jest 😈. Oczywiście w formie żartu, w garażu jak co roku mamy jaskółki więc musiałem je okryć 🫣. Edytowane 28 Lipca przez Monti 1 2
Rob@k Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca Dobra robota Patryk. W końcu auto doczekało się opisu. Powodzenia w dalszych planach.
Monti Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca 1 minutę temu, Rob@k napisał(a): Dobra robota Patryk. W końcu auto doczekało się opisu. Powodzenia w dalszych planach. Walczymy dalej i sie nie poddajemy. Na następną Bukowinę będzie lepiej 😎
Monti Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca 2 minuty temu, Rob@k napisał(a): Trzeba będzie zabrać drugi komplet kół na zimę Wrzucę Tobie na pakę 🫣 1
Rekomendowane odpowiedzi