Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi A4 B8 1.8 TFSI (160KM) Moja Piękność

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie zachwycający się ASO, nigdy nie widzieli go od środka. Jak ktoś pracuje i wie co się tam czasami dzieje, to inaczej na to patrzy. Nie mowie, ze każde jest takie samo. Są mechanicy znający się faktycznie i są tacy, którzy nie za bardzo wiedza co robią, składają klocki lego. Ale największe rozczarowania i babole wychodzą z lakierni.

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Kiedyś pojechałem do ASO wyjąć rnse bo nie miałem kluczy:P ASO a nie umieli znaleźć kluczy do radia:grin: jak widziałem jak zabiera się ze śrubokrętem to podziękowałem za usługę. Nigdy więcej ASO.

Chyba że kolega jeździ do ACO do Staśka:P

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, karolek_ust napisał:

Foto 1 - Moja Ślicznotka :cygaro:

Foto 2 - Przed wylotem do Dortmundu. :cygaro:

Foto 3 - Takim potworkiem śmigałem w Niemczech. :cygaro:

Foto 4 -Kolejny element układanki - Chromowane listwy ozdobne osłony chłodnicy (zamówione):dance2:

1.jpg

2.jpg

20200714_140817.jpg

Bez tytułu (3).jpg

Edytowane przez NelsonPL
Opublikowano

To czemu nie jeździe dalej mk6. ..:R

Opublikowano
23 godziny temu, NelsonPL napisał:

Pytałem w dwóch ASO --cena wszędzie podobna.

W ASO  fuszerki nie odwalają.... (korzystam nie pierwszy raz)

Powinienem się cenowo zmieścić w 3000-3500 ze wszystkim.

Za tanio jak na aso z tym dyfuzorem cos mi sie zdaje,strzelałbym w granicach 6 k :cygaro:

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano
9 godzin temu, NelsonPL napisał:

Foto 4 -Kolejny element układanki - Chromowane listwy ozdobne osłony chłodnicy (zamówione):dance2:

1.jpg

2.jpg

20200714_140817.jpg

Bez tytułu (3).jpg

Też z Aso ? :grin:

Opublikowano

Będę musiał w najbliższym czasie podjechać do ASO sprawdzić ciśnienie w kołach bo powietrze ze zwykłego kompresora mnie nie interesuje...

• Pomoc techniczna 5
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, kamelus_ napisał:

Będę musiał w najbliższym czasie podjechać do ASO sprawdzić ciśnienie w kołach bo powietrze ze zwykłego kompresora mnie nie interesuje...

hahaha Koniecznie, mają lepsze powietrze:yes2:

1 godzinę temu, Michu1996 napisał:

Też z Aso ? :grin:

Oczywiście że z ASO - 450 złociszy takie coś. (sam zamontuje bo to banalnie proste):cygaro:

Edytowane przez NelsonPL
Opublikowano
45 minut temu, NelsonPL napisał:

Ozywiście że z ASO - 450 złociszy takie coś

:facepalm:

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano (edytowane)

@rafalpeLudzie wchodzą sobie humor poprawić. Sam wchodzę kilka razy, żeby poczytać nowości:P

Edytowane przez monthrey12
  • Pomoc techniczna 3
Opublikowano
Godzinę temu, rafalpe napisał:

koleś jesteś największym kłamczuchem i ściemniaczem na tym forum :grin: panowie nie wierzcie w te brednie które wypisuje, on aso widział ale z okna samochodu jak przejeżdżał obok :grin: te wszystkie zakupy w aso to jedna wielka ściema. Chłopcze zostałeś zdemaskowany więc skończ już w końcu ten cyrk :banan:

Może czas zapytać o ukazanie paragonów z ASO :grin:

Opublikowano

Nie chce za bardzo odbiegać od tematu, ale pracując w ASO zauwazylem, ze oni nie są skłonni do dobierania części do auta, jeżeli on takowej po VINIE nie posiadał a tym bardziej zakładać jakieś nieoryginalne części razem z malowaniem. Jeżeli się mylę to proszę o poprawienie. 

Opublikowano (edytowane)

Dla Ciebie wyszukanie części do Twojego modelu może nie jest wielkim problemem. Masz czas i szukasz, kombinujesz i porównujesz. To jest jeden model. ASO ma tych modeli dzieści, dla których muszą w krótkim czasie bezbłędnie dobrać pasujące części zamienne i klienta obsłużyć. Chciałbyś, żeby pracownik ASO sprzedał Ci niepasującą część, bo nie szukał po VINie i tak mu się wydawało? Chyba nie, dopiero miałbyś powód do wypisywania.

Tu nie ma tolerancji na błędy, zważywszy na to, że dużą część tych rzeczy muszą najpietw zamówić bo nie składują ich w ASO. Kto im to później odkupi bo sprzedawca na partyzanta pozamawiał? Oni tych części za darmo z Ingolstadt nie dostają wbrew temu co niektórzy myślą. Dla hobby możesz sobie poszukać części bez VINu ale w ich przypadku muszą w ten sbosób pracować. 

Edytowane przez Muskel1
Opublikowano

@Muskel1o tym właśnie piszę, ze ciężko jest to kupic w serwisie a co dopiero założyć i pomalowac

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, monthrey12 napisał:

@Muskel1o tym właśnie piszę, ze ciężko jest to kupic w serwisie a co dopiero założyć i pomalowac

Nie jest ciężko. Wystarczy zamówić i poczekać kilka dni.:cygaro:

Ps. Muskel1 - Bardzo konkretnie wytłumaczone.:thumbup1:

Numer vin przy wyszukiwaniu podzespołów to podstawa.:kawa:

Edytowane przez NelsonPL
Opublikowano
Teraz, NelsonPL napisał:

Nie jest ciężko. Wystarczy zamówić i poczekać kilka dni.

Jakoś mi się wierzyć nie chce, że w ASO podejmują się takich rzeczy. Chętnie zobaczę fakturę jeśli to nie problem :wink:

Opublikowano
2 minuty temu, R4xx napisał:

Jakoś mi się wierzyć nie chce, że w ASO podejmują się takich rzeczy. Chętnie zobaczę fakturę jeśli to nie problem :wink:

A kim ty jesteś żebym miał ci pokazywać faktury.:polew:

Nie rozśmieszaj mnie.:cygaro:

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, NelsonPL napisał:

A kim ty jesteś żebym miał ci pokazywać faktury.:polew:

Nie rozśmieszaj mnie.:cygaro:

Tak myślałem :wink:

Ja rozśmieszać? Gdzież bym śmiał. 

Edytowane przez R4xx
  • Pomoc techniczna 1
Opublikowano

@NelsonPLchcesz mi powiedzieć, że dyfuzor i spliter ogarnęli ci w aso po vinie? Jezeli nie wyjechał taki z serwisu? Chetnie dowiem się jaki to nr części. 

Opublikowano
2 godziny temu, monthrey12 napisał:

@NelsonPLchcesz mi powiedzieć, że dyfuzor i spliter ogarnęli ci w aso po vinie? Jezeli nie wyjechał taki z serwisu? Chetnie dowiem się jaki to nr części. 

Takie dodatki jak spoilery czy dyfuzory  pasują prawie do wszystkich modeli, przedlift, polift, Sedan, Avant. Wyszczególnione są tylko modele, do których nie pasują, jak np. nie pasują do zderzaków z zewn. pakietem s-line, czy np. nie dla modelu RS4. Wszystkie, które nie są wyszczególnione są kompatybilne.