Jump to content
IGNORED

Niedobór płynu do mycia podłączony do masy

Recommended Posts

Posted

Jestem w trakcie "remontu" wnętrza (malowanie plastików, dokładanie oświetlenia, usuwanie dziwnych kabelków po starym właścicielu itd.) i natknąłem się na coś takiego:

IMG_20200829_122127.jpg

Pin 1 z niebieskiej kostki był też podłączony do masy i zastanawiam się po co ktoś coś takiego zrobił i co się stanie jak to wylutuję.

Posted

Na który pin ten wlutowany wchodzi? I dokąd idzie? tzn gdzie jest podłączony?

Posted

Pewnie dał mase na to żeby mu komunikat nie wyskakiwał. 

Posted
5 minut temu, Muskel1 napisał:

Na który pin ten wlutowany wchodzi? I dokąd idzie? tzn gdzie jest podłączony?

Ten wlutowany idzie do masy auta o tak:

IMG_20200829_123406.jpg

2 minuty temu, Muskel1 napisał:

Pewnie dał mase na to żeby mu komunikat nie wyskakiwał. 

Też tak myślałem ale było to dla mnie zbyt absurdalne żeby robić coś takiego zamiast po prostu dolać trochę płynu. Dzięki za odpowiedź

Posted

Może czujnik jest uszkodzony i 30 cm kabelka było tańsze niż nowy czujnik:polew:

Posted

Dokładnie pin 1 to sygnał niskiego poziomu płynu

IMG_20200829_124058.jpg

Posted

No to znamy już sposób na tanią naprawę czujnika płynu do spryskiwaczy :facepalm:

Posted

Albo gdzieś po drodze do czujnika kable gdzieś uszkodzone i nie chciało mu się szukać i naprawiać. Może zbiorniczek jest nie szczelny i po nocy samoczynnie się opróżnia i wyrzeźbił przed sprzedażą, żeby zatrzeć ślady. Jest wiele możliwości. 

Posted (edited)

wystarczy że dokładana była manetka pod komputer i aktywowany w liczniku ( domyślnie tylko zasięg pokazuje w najuboższych wersjach )  , wtedy wywala brak płynu bo nie ma czujnika - wystarczy dać masę i już znika , sam tak ostatnio robiłem komuś bo nie było sensu bawić się w dokładanie czujnika 

Edited by Banan