Przemo80K Opublikowano 6 Września 2020 Opublikowano 6 Września 2020 Witam mam od niedawna problem z audi tzn. sytuacja wygląda tak, że podczas jazdy na 3 czy 4 biegu prędkość 50-60km/h chcąc wyprzedzić jadące przede mną auto depnąłem na pedał gazu i w połowie manewru auto zgasło! Złapałem za kluczyk, przekręciłem i odpalił normalnie i dalej jechałem. Po tym zajsciu zrobiłem testy tj. na pustej drodze jechałem stała prędkością 60km/h na 4 biegu i po chwili wcisnąłem gaz do dechy i auto zgasło, zgasło nie udusiło się. Kolejny test wykonałem rozpedzajac auto od 1 biegu do obrotów 4-5 tys na każdym biegu aż do 5 i nie było problemu. Komputer wykazał kilka błędów, ale mechanik twierdzi, że żaden nie powinien powodować nagłego zgasniecia auta. W aucie wymienione wszelkie filtry, wyczyszczone i zabezpieczone kontakt sprayem wtyczki czujników itp. , wymienione weżyki podciśnienia, wyczyszczony przepływomierz. Pomocy, bo brak mi już pomysłów co jest przyczyną.
pila24 Opublikowano 6 Września 2020 Opublikowano 6 Września 2020 Kup kabel i zrób logi podczas jazdy. Wówczas może uda się ustalić co powoduje taki stan,na ślepo to połowę osprzętu auta wymienisz a poprawy nie będzie.
Przemo80K Opublikowano 7 Września 2020 Autor Opublikowano 7 Września 2020 Tak zrobie już w akcie desperacji zamówiłem program OBD2 i interfejs, bo niebawem to taniej wyjdzie jak jazda po mechanikach.
pila24 Opublikowano 7 Września 2020 Opublikowano 7 Września 2020 Używaj programu darmowego vcds 1.2 lite,można w pełnej wersji w necie odnaleźć.
Przemo80K Opublikowano 7 Września 2020 Autor Opublikowano 7 Września 2020 Dojdzie interfejs to znajde ten program.
Rekomendowane odpowiedzi