Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i podłączenie lusterka fotochrom w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Włącznik auto z B7 podejdzie do B6?

Opublikowano

Włącznik auto z B7 podejdzie do B6?

podejdzie spokojnie , trzeba przełożyć kilka przewodów ale wsio działa :good:

więcej na temat przekładki który pin gdzie znajdziesz w wątku o MCE

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Chłopaki takie pytanko - czy lusterko z b7 ma czujnik swiatla tak jak lusterko z b6?? Chciałbym w przyszlosci zamontowac u siebie CLH i auto swiatla a narazie chce miec tylko fotochrom ale chce sie przygotowac i kupic lusterko juz z czujnikiem swiatla. Gdzies czytalem, ze w b7 czujnik swiatla jest zespolony z sensorem deszczu. Czy to prawda?

pozdr :hi:

Opublikowano

Prawda

Pozdrawiam

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Ja również mam pytanie jeśli podłączyłem wszystko zgodnie ze schematem i nie działa czujnik światła?.Wydaje mi się że to jest wina lusterka które pochodzi z b7 natomiast myślałem że jest identyczne jak te z b6 i również ma czujnik światła wbudowany. Ktoś mnie oświeci?

Opublikowano

Ja również mam pytanie jeśli podłączyłem wszystko zgodnie ze schematem i nie działa czujnik światła?.Wydaje mi się że to jest wina lusterka które pochodzi z b7 natomiast myślałem że jest identyczne jak te z b6 i również ma czujnik światła wbudowany. Ktoś mnie oświeci?

..lusterko z B7 nie ma zintegrowanego czujnika światła i nie zadziała z modułem z B6 (no chyba że założysz moduł mce z B7)

pozatym w B7 lusterko i czujnik zmierzchu to dwie różne części ,a w B6 lusterko jest odrazu połączone z czujnikiem

Opublikowano

Dzięki kolego za podpowiedz.Natomiast czy w moim przypadku jest szansa dokupić czujnik światła/deszczu ten z b7 zasilić i podłączyć sygnał pod pin 19 (32)? Pewnie nie podejdzie :( .

Opublikowano

...nie podejdzie bo musiałbyś mieć moduł MCE z B7 (pozostaje swap modułu B6-B7) lub

poczkaj chwile na ten czujnik zmierzchu, z tego co wiem to niedługo będzie sklonowany taki czujnik jak w B6 :cool1:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam panowie

Montuje wlasnie lusterka fotochrom do audi s3 2002 wewnetrzne i zewnetrzne

Jestem na etapie szukania do lustra fotochrom do srodka.

Oczywiscie w moim modelu nie ma MCE ale chcialbym uzyc jednego z pinow do aftermarket coming home zeby dzialal tylko wieczorem a nie cala dobe

Jesli kupie juz takie lustro od a4 b6 zdwoma czujnikami z tylu i jednym z przodu to czy bedzie taka mozliwosc????

Podlaczenie pusa i masy to wiadomo

pin 5 i 6 do lusterek zewnetrznych

A pozoztale piny? co fizycznie jest nimi przekazywane? masa lub plus powiadamiajacy o zmieszchu???? czy ten pin do swiatel opcja auto daje sygnl, ze jest ciemno???

z gory dzieki

Opublikowano

Witam panowie

Montuje wlasnie lusterka fotochrom do audi s3 2002 wewnetrzne i zewnetrzne

Jestem na etapie szukania do lustra fotochrom do srodka.

Oczywiscie w moim modelu nie ma MCE ale chcialbym uzyc jednego z pinow do aftermarket coming home zeby dzialal tylko wieczorem a nie cala dobe

Jesli kupie juz takie lustro od a4 b6 zdwoma czujnikami z tylu i jednym z przodu to czy bedzie taka mozliwosc????

Podlaczenie pusa i masy to wiadomo

pin 5 i 6 do lusterek zewnetrznych

A pozoztale piny? co fizycznie jest nimi przekazywane? masa lub plus powiadamiajacy o zmieszchu???? czy ten pin do swiatel opcja auto daje sygnl, ze jest ciemno???

z gory dzieki

..a to niby czemu nie masz MCE :mysli: przecież coś musi sterować światłami :cool1:

Opublikowano

jest zwykly przekaznik jak i np do wycieraczek i tyle

Opublikowano

jest zwykly przekaznik jak i np do wycieraczek i tyle

http://allegro.pl/sterownik-modul-mocy-ilm-bordnetz-audi-a3-i1573908839.html

http://allegro.pl/sterownik-modul-mocy-ilm-bordnetz-audi-a3-8p0-2008-i1573909173.html

poszukaj takiego modułu u siebie musisz mieć , kwestia aby Bartek skołował jakiś opisik co i jak z podpięciem bo sam miałem lustro fotochrom z czujnikiem światła od A3

Opublikowano

Kolego naprawde jestes mily i chcesz pomoc, ale ten sterownik montowany byl w nowym modelu audi a3 2003+ czyli 8p a nie 8L jak w moim wypadku

Opublikowano

Po wymianie środka na czarny s-line beżowe zwykłe lusterko wsteczne przestało się komponować z resztą środka :naughty:

Kupiłem czarne lusterko fotochrom z podstawową funkcjonalnością: 4B0 857 511 (zdjęcie przykładowe)

p1011324resize.th.jpg

Jeżdzę cały czas na światłach, CLH nie potrzebuję

W aucie jest MCE z końcówką F

Address 09: Cent. Elect. Labels: 8E0-907-279-8E2.LBL

Part No: 8E0 907 279 F

Component: int. Lastmodul RDW 0517

Coding: 00111

Shop #: WSC 06325

Jak podłączyć to lusterko? Łączę je kablami z MCE? Kodowanie VAGiem?

Czy mając to lusterko można dołożyć ściemnianie lusterek zewnętrznych? (po podciągnięciu kabli do lusterek)

OT: Chodzi za mną swap na MCE z B7 by móc wyłączyć tryb autostradowy kierunkowskazów - nie da się teraz nimi mignąć 1 raz :confused4: Ale to nie teraz

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie czy wszystkim którzy zamontowali lusterko fotochromatyczne z czujnikiem światła w b6 według tej instrukcji ściemnia się lusterko w nocy podczas zapalenia lampki w podsufitce ? Ja właśnie tak u siebie mam i mnie to straszne denerwuje, również tak się dzieje u wielu osób z forum z którymi rozmawiałem.Musi być błąd w opisie albo w b6 już tak jest może ktoś mądry coś podpowie ?

Opublikowano

Jeśli zapalisz światło zaraz nad lusterkiem to przecież świeci prosto w czujnik nie?

Opublikowano

Panowie czy wszystkim którzy zamontowali lusterko fotochromatyczne z czujnikiem światła w b6 według tej instrukcji ściemnia się lusterko w nocy podczas zapalenia lampki w podsufitce ? Ja właśnie tak u siebie mam i mnie to straszne denerwuje, również tak się dzieje u wielu osób z forum z którymi rozmawiałem.Musi być błąd w opisie albo w b6 już tak jest może ktoś mądry coś podpowie ?

Ja właśnie założyłem u siebie w B6 lusterko fotochromatyczne z B7 (po przerobieniu uchwytu) i pin 6 lusterka zmostkowałem z lampką oświetlenia. W ten sposób fotochrom nie reaguje/wyłącza się po włączeniu tej lampki.

Więcej nt. podłączenia pinu 6 masz tutaj:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=157734.0

Opublikowano

Fahur, link nie działa

Opublikowano

Fahur, link nie działa

Ju poprawione :-D

Zobacz post nr 1 w tym wątku, a dokładnie część dotyczącą lusterek - Bart-S rozpisał tam wszystkie piny i pod co powinny być podłączone :-)