Darekwolak Opublikowano 12 Października 2020 Opublikowano 12 Października 2020 Witajcie! Jestem po wymianie dwuch zestawów rozrządu i w obu przypadkach strasznie hałasuje napinacz. Pierwszy zestaw z Iny drugi Continental.Macie jakieś pomysły jak pozbyć się tego problemu??
Dev Opublikowano 12 Października 2020 Opublikowano 12 Października 2020 szpilka sztywno siedzi w bloku ?
cichy1983r Opublikowano 12 Października 2020 Opublikowano 12 Października 2020 U mnie po wymianie tez tak jest. Zestaw Ina z napinaczem hydraulicznym. Hałasuje, na zimnym nie tylko po rozgrzaniu. Po przebiegu około 10kkm nic się nie zmieniło
Darekwolak Opublikowano 14 Października 2020 Autor Opublikowano 14 Października 2020 W dniu 12.10.2020 o 22:48, Dev napisał: szpilka sztywno siedzi w bloku ? Ciężko jest mi powiedzieć..... Składał to mechanik. Wiem tylko tyle, że składał to na klucz dynamometryczny. Gdzie na napinacz szukać tej szpilki by to zniwelować??
Dev Opublikowano 14 Października 2020 Opublikowano 14 Października 2020 Na tej szpilce osadzony jest napinacz paska. Niemcy zyebali sprawe bo dali tam krotki gwint M8x1 ktory nie wytrzymuje. Jezeli u Ciebie tam jest problem to trzeba to przerobic na starą szpilkę z 1.9tdi na PD
Darekwolak Opublikowano 14 Października 2020 Autor Opublikowano 14 Października 2020 2 godziny temu, Dev napisał: Na tej szpilce osadzony jest napinacz paska. Niemcy zyebali sprawe bo dali tam krotki gwint M8x1 ktory nie wytrzymuje. Jezeli u Ciebie tam jest problem to trzeba to przerobic na starą szpilkę z 1.9tdi na PD Ok konkretną informacja.... Mogę prosić Ciebie o zdjęcia jak ma to wyglądać?? Lub też linka do filmu,gdzie ktoś już robił takie modyfikacje?
Dev Opublikowano 14 Października 2020 Opublikowano 14 Października 2020 najpierw trzeba sprawdzic jak to faktycznie sie trzyma
Rekomendowane odpowiedzi